Міф чи реальність: Супрун розповіла про метеозалежність і магнітні бурі

31 Грудня 2018, 16:30
Міф чи реальність: Супрун розповіла про метеозалежність і магнітні бурі 1274
Міф чи реальність: Супрун розповіла про метеозалежність і магнітні бурі

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пояснила, чи існує таке поняття, як метеозалежність.

«Біль у суглобах або спині, втома, головний біль і підвищений тиск – це не перелік симптомів певної хвороби. Схожі симптоми відчувають люди, які залежать від погоди або відчувають метеозалежність», – написала Супрун на сторінці у Facebook.

«Класика метеозалежності – погане самопочуття через магнітну активність на Сонці. Електромагнітна активність там відбувається постійно, у результаті відбувається викид коронарної маси. Якщо вона досягає Землі, то взаємодіє з магнітним полюсом нашої планети, викликаючи полярне сяйво, а не мігрень. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив нашої зірки, тому малоймовірно, що його може відчувати організм людини», – докладно розповіла Супрун.

«Утім, багато хто скаржиться на мігрені та сильні головні болі саме у цей період. Але підтверджень, що саме активність Сонця викликає ці симптоми, недостатньо. В одному з досліджень проаналізували 63 млн твітів, що містять слова «мігрень» або «головний біль». Графік активності таких повідомлень підтверджував графік активності Сонця, але у результаті взагалі не збігався.

Зате є дослідження, в яких показано кореляцію між геомагнітними бурями і ризиком інсульту в певних групах. У цьому випадку механізм зв'язку необхідно вивчати додатково», – говорить глава МОЗ.

Опублікований у грудні 2017-го звіт Гарвардської школи здоров'я вказує, що погода не впливає на біль у спині та суглобах. Дослідники проаналізували частоту виклику лікарів за страховою програмою в дощові дні через біль такого характеру. Всього проаналізували 11 млн випадків, і зв'язку не знайшли.

Ревматоїдний артрит також не залежить від погодних факторів. Так само не знайшли впливу зміни атмосферного тиску, температури, вологості повітря та кількості опадів на появу болю в спині.

«Але біль у суглобах реальний і деякий зв'язок із погодою можна все-таки знайти. Цьому є кілька пояснень. Виснаження через запальні процеси, біль, неможливість виходити з дому, поганий настрій і самопочуття – всі ці фактори можуть погіршувати симптоматику ревматоїдного артриту, зокрема у дощову погоду», – підкреслює Супрун.

Також багато хто скаржиться на біль у суглобах або місцях переломів при зміні атмосферного тиску або температури. Втім, доказів у цих випадках також недостатньо. А для серця і судин перепади температури і тиску можуть бути небезпечними.

Є погодні фактори, які мають зрозумілі механізми впливу. Наприклад, холодне сухе повітря підвищує ризики нападу астми, а також подразнює слизові оболонки, полегшує інфікування вірусами. Очевидно, що дуже високі або дуже низькі температури можуть викликати певні хворобливі стани, а їхня різка зміна може негативно вплинути на захисні функції організму. Тому повністю заперечувати вплив деяких погодних умов на здоров'я не варто.

«Якщо ж відчуваєте якісь симптоми або погано себе відчуваєте, зверніться до лікаря і не звинувачуйте у поганому самопочутті магнітні бурі», – порадила в.о міністра охорони здоров'я.

Коментарі
31 Грудня 2018, 18:44
Ця америкосовська сука, попросту доктор Смерть або внучка доктора Менгеле, не заспокоїться, поки українці не виздихають до оптимальної для олігархів кількості. Ну нащо платити пенсії, якщо можна просто виморити залишки пенсіонерів, які, до того ж, ще пам'ятають кращі часи?
31 Грудня 2018, 23:28
Не згадуйте цю прибиральницю із задрипаної американської клініки, яка має одне завдання - знищити залишки української медицини і виморити чим більше пенсіонерів, залишивши працездатних рабів для жидівсько-масонського режиму.
01 Січня 2019, 11:56
незай вона лікує тих, хто привіз її в Україну.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром