Духовенство Волинської єпархії засвідчило підтримку митрополиту Онуфрію

27 Грудня 2018, 20:16
4687

Збори духовенства Волинської єпархії Української Православної Церкви відбулися 27 грудня 2018 року у кафедральному соборі Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька.

Зібрання очолив керуючий єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Про це йдеться на офіційному сайті єпархії. 

Участь у зборах взяли всі священнослужителі та чернецтво єпархії.

Більше новин про Томос

Учасники зібрання обговорили поточні питання життя Волинської єпархії, розбудови парафій та монастирів, приділили увагу основним проблемам світового Православ’я.

«Одноголосним рішенням кліриків, ченців та черниць, котрі брали участь у єпархіальних зборах, вирішено висловити підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Також Волинська єпархія УПЦ висловлює вірність канонічній Українській Православній Церкві, у межах котрої діє та розвивається з 1990 року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Волинський єпископ Нафанаїл підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом






















 

Читайте також: 5 важливих тез, які волинянам варто знати про церковні рішення у Стамбулі

Коментарі
27 Грудня 2018, 22:37
А хто б сумнівався! Російська православна церква в Україні! За порєбрік...
28 Грудня 2018, 09:19
Всіх попів-москалів терміново посадити в поізд Ковель - Москва і побажати счасливоі дороги. Нехай там виспівують здоровя патриарха Кирила. Ім на Незалежній Украіні нічого робити. Прошу всіх попів - москалів одуматись пока не пізно і підтримати канонічну незалежну Украінську церкву. СЛАВА УКРАІНІ!
28 Грудня 2018, 11:40
От вам і 5 та колона.
28 Грудня 2018, 12:44
На наших безхребетних заляканих священників дивитись болісно. Всі вони залякані і переламані через коліно московським недоюитком Нафаїлом!!!! Тому не вони щось мають вирішувати а громади церков які Нафаїлу і Онуфрію не підчиняються. Церкви в Україні не є власність Московського патріархату. Тому ріщення про перехід до канонічної Православної церкви України мають брати на себе громади церков, тобто прості прихожани. І св'ященник має підкоритися рішенню громади.
28 Грудня 2018, 13:17
Це повинні вирішувати не продажні попи , а люди (прихожани ) громад !!! СЛАВА УКРАЇНІ !!! Кому не подобаються укр. закони можна виїхати туди, де буде комфортно !!!
28 Грудня 2018, 13:39
і хто ж це 5 колона? ті що за американські гроші купили Бога в стамбулі? Зрозумійте одне. Силою ми можете загнати людину в штучно створену під себе церкву. Але в душі людина всеодно буде з Богом а не з його бандерівським клоном. А всяку нісенітницю пишуть саме антихристи і безбожники. Прости їх Господи за гріхи їхні. Прозріння до цих заблудших овечок з часон настане.
28 Грудня 2018, 13:56
Манипуляция: Генсек ОБСЕ назвал создание новой церкви в Украине “провокацией”<br/>Декабрь 27, 2018 - 18:01 Новости<br/>«Инициировав создание на Украине автокефальной церкви, Киев в очередной раз спровоцировал ухудшение отношений с Москвой», — пишет пропагандистское издание Ukraina.ru. По версии пропагандистов, таков был посыл генерального секретаря ОБСЕ Томаса Гремингера, который 24 декабря дал интервью немецкому изданию Osnabrücker Zeitung.<br/><br/>Версию Ukraina.ru также перепечатали другие источники пропагандистской информации, такие как PolitNavigator, Православие и мир, Rusvesna, DonPress, Donetsk24, News Front.
28 Грудня 2018, 14:31
Які американські гроші? Про що ти чешиш чучало козломорде. І хто кого силою кудись заганяє. Багато в Ковелі московських попів силою кудись загнали?А от на рахунок прозріння , то воно точно для таких пітухів як ти - не настане!
28 Грудня 2018, 14:34
Звернись до Генсека ОБСЄ і він тобі популірно доведе, що ти є бидло бандерівське.
28 Грудня 2018, 15:17
Звернись до Вселенського патріарха Варфоломія і він тобі розкаже про цукерки і тобі популярно пояснить,що ти є наволоч москальська.
28 Грудня 2018, 15:20
У Вашому дописі протиріччя, адже Ви самі стверджуєте що церкви в Україні не є власністю Московського патріархату. Якщо так, то й міняти нічого не потрібно?
28 Грудня 2018, 15:39
Уясніть собі одне- церква яка немає томосу , являється фейком. Це треба усвідомити нам всім.
28 Грудня 2018, 15:39
Про добрі, гарні справи люди не поливають один одного брудом і не кричать,а моляться в храмах за єдність православ'я, за припинення війни та распрі у державі! І тільки дехто розповідає про те, що в храмах УПЦ моляттся за путіна та росію, але він жодного разу не відвідав храму УПЦ, жодного!!! Тому слова його голослівні! А ви самі прийдіть і переконайтесь в тому, за що моляться отці на службі! І служба на церковно слов'янській мові - це не на російській, не треба плутати! Служба ведеттся на мові, на якій були зроблені переклади з грецької, багато століть тому.... Дискредитувати можна все, дивлячись з того, як подати інформацію! І головне питання в цьому всьому: нащо влада це робить з УПЦ??? В офіційній реєстрації парафій УПЦ в Україні немає жодного наголосу на росію чи москву! Далі робіть висновки які хочтеце влада і змі натравлюють людей,що ми молимося за Путіна і т.д.,це вони самі придумали той московський патріархат,з 90 року українська церква повністю автономна,люди хто таке говорять приходіть на Літургію і послухайте священники УПЦ і народ моляться за нашу ж владу,за наших воїнів,за мир і любов!!!!!!! І вся суть нашої церкви не виганяти та вбивати ворога а молитися за його здоров”я та надоумлення . У кого інша релігія – це все ваше.
28 Грудня 2018, 16:07
От дуже гарне слово Українське&quot; распрі&quot;.За яку єдність у московських церквах ми вже років 25 знаємо,коли своїх ближніх обзивали роскольніками. І нема чого тинятися по московських церквах - є помісна автокефальна православна церква України.І не залівай про церковно словянську - бо&quot; міром Господу помолімса&quot; це далеко не церковно словянська - а російська.Щоб говорити про офіціоз - зайди на сайт РПЦ і подивись що там усі архієреїУПЦ МП є сотруднікі руской православной церкві.І на кінець про суть вашої церкви - це руській мір і війна на сході.
28 Грудня 2018, 16:14
а я що проти громади? Як громада вирішить то і я прийму рішення.
28 Грудня 2018, 16:22
Ваш Симеон який вас московських попів у Ковель пересунув вже прийняв правильне рішення перейшовши із громадами до православної церкви України,покаявся що зомбував людей,перехрещував,перехоронював,боровся із розкольниками. От і вам пора.
28 Грудня 2018, 16:53
ви творите великий гріх. Кара небесна рано чи пізно на вас прийде.
28 Грудня 2018, 16:57
Не ходжу в церкву. Жодну. Бога треба мати в душі. В більшості попередніх коментаторів в душі ні Бога, ні рогатого немає. Є ракова пухлина під назвою &quot;путін, русскій мір, московські попи&quot;, прищеплена їм офіційною порошенківською пропогандою. Таким людям, засліпленим ненавистю, немає чого щось доводити. Вони не зрозуміють нічого, тому, що просто не хочуть нічого слухати. Змість того, щоб працювати, робити цю країну кращою, виховувати дітей, ці &quot;вірні&quot; забили собі голови вказаним лайном, і корчать з себе патріотів. А спитай, що вони зробили корисного для країни, крім кричання, сичання, бігання з прапорами - такі &quot;патріоти&quot; не матимуть чого відповісти.
28 Грудня 2018, 17:05
А я Вам &quot;вельми ходящим до церкви&quot; ще раз кажу!!! то є вся ваша духовна суть!!! І не туліть політику , війну, Москву до церкви!!! У церкві моляться за усіх!!! І за ВАС , хоч ви &quot;так любите людей&quot;!!! І коли я знаю , що людина мені бажає зло , то я іду до церкви і ставлю свічку за здоровя цієї людини і довіряюся БОГУ!!!! Знайте , що не зламаєте ви людей тих , які дійсно відчувають і вірять у БОГА !!! В душі вони всерівно будуть молитися!!!
28 Грудня 2018, 17:27
В тебе роздвоєння особистості.То ти прихильник московський,то штунда,то - атеїст.Всі тебе на цьому сайті вже добре знають.Не ходиш в церкву - не ходи,нахрєн ти там потрібний.Обсирати людей тут на сайті сидячи на дівані - ти мастак.І не тобі убогому розповідати про щось добре що ти зробив для крани - тобі все не так,тобі всі не ті.То про гріх - то про відсос.Одним словом - деменція старческий маразм.
28 Грудня 2018, 17:50
По новому закону бригада ряжених повинна називатись своїм іменем - тимчасова філія фсб кацапської педерації в Україні
28 Грудня 2018, 18:21
То виходить що генсек ОБСЄ, який назвав створення ПЦУ провокацією, служить москалям? А це ж ваш стратегічний західний партнер, якому ви так дупу лижете. він же вам сказав правду.
28 Грудня 2018, 18:46
Путін також назвав провокацією захоплення в полон наших моряків і напад на Українські судна.Тож цей карлик твій, козломорде створіння, пахан. Такі як ти від нього відсмоктують,він же вам говорить правду.
28 Грудня 2018, 18:52
Ну добре попи підтримали хтоб сумнівався але попи не зможуть існувати без парафіян тому волиняки покажіть хто в домі господар женіть тих дияволів з Волині якщо ви їх приймети то ви такі самі і незабаром будете пищати путін спасі
28 Грудня 2018, 18:53
Волиняки візьміться за розум бо буде біда
28 Грудня 2018, 19:06
Так цей шабаш - зібрання не підтримка Онуфрію,а підтримка Рускага міра.
28 Грудня 2018, 19:09
чекаю ініціативи прихожан.
28 Грудня 2018, 19:18
Бідний, бідний люде, які ви презлющі, спаси Вас, Господи!
28 Грудня 2018, 19:21
Не потрібно чекати - а самому щось трохи кумекать.
28 Грудня 2018, 19:36
Священникам особенно молодежи которые учились в богословских школах Украиины прихожане<br/>должны оказывать всяческую поддержку и моральную и материльную<br/>Они полностью зависимы от своих начальников<br/>Почему тормознулся процесс перехода парафий в ПЦУ - кто то из власти духовной или мирской<br/>оказал юридическую моральную поддержку священникам этих парафий-как бы не так<br/>Не удивлюсь если еще требуют взятки за реистрацию в ПЦУ<br/>Владыка Михаил ждем от ясных и вразумительных действий в этом направлении<br/>Самолюбие будете лечить в монастыре -Действуйте дайте понять священникам МП что ВЫ их<br/>защитите от тех и других <br/>Ваши кадры в КП-ребята еще с тем послужным списком<br/>Вперед с Божьим Благословением-времени уж больно мало
28 Грудня 2018, 20:45
Я теж раніше думала, що служба ведеться на старослов'янській мові... Коли через 2 роки довелося знову потрапити на службу в церкву мп, то реально відчула як ріже вуха ,,руская речь&quot;!!! В укр церкві теж звучать старослов'янські слова! А тепер попробуйте мене переконати, що &quot;Господі помілуй&quot; це старослов'янська... І чому в нас, в Україні не можна його замінити на &quot;Господи помилуй&quot;???
28 Грудня 2018, 21:06
Якщо Господь хоче покарати людей, то він відбирає у них розум....
28 Грудня 2018, 21:27
Цю церкву чекає така ж доля, як комуністичну партію! Тому не потрібно нікого переконувати, хай кожен ходить куди хоче, а час все розставить на свої місця!!!
28 Грудня 2018, 22:00
Працювати йдіть, лоботряси! Ви ж вірите тільки в зелені папірці! Клрчите тут з себе заклопотані справами церкви, а в самих в душах злоба і ненависть.
28 Грудня 2018, 23:14
І цю церкву чекає, і стамбульську, і тебе, й мене, Україна вже дочекалась. Нічого вічного немає. Тільки от перед Господом на суді ставати клятвопорушником небажано.
28 Грудня 2018, 23:50
Якщо ви, батюшки московської церкви так вирішили то ваша воля. А тепер буде все вирішуватись громадами. Незайманих місць не буває, на ваші місця прийдуть інші батюшки.Положите святі хрести на престол, ви ж такі прості прихожани як і ми. Може БОГ вас і простить.
29 Грудня 2018, 00:25
Вселенський патріарх і весь православний світ (звичайно крім &quot;руских праведників&quot;) визнають Православну церкву Україна, то може саме мп, підтримавши розрив рпц з Константинопольським патріархатом є клятвопорушником??? І, до речі, рпц ніколи не отримувала томос про автокефалію!!!
29 Грудня 2018, 01:53
ніхто ще ПЦУ в світі невизнав крім Вселенського
29 Грудня 2018, 02:05
Деякі українці справжнє бидло!!!Продасть одне одного! Ваш націоналізм наіграний!!! Навіщо так судите!!! Навіщо судите церкву!!! Навіщо брудом обливаєте священників!!! Це не російська церква зрозумійте!!! Богослужіння там на старо словянській мові!!! На мові наших нащадків!!! З часів Хрестителя Русі Володимира!!! Не судіть і не судимі будете!!! В цю нашу істинну українську церкву ходить достатня, я б сказав дуже велика кількість нас українців! І з Божою допомогою ми будемо її відстоювати!!! І крапка!!!
29 Грудня 2018, 02:16
На старослов'янській мові... Ха ха ха...
29 Грудня 2018, 03:19
А щоб ви поздихали ще до Різдва.
29 Грудня 2018, 03:24
Ну ви хлопці влетіли в гімно по самі вуха, тут вам Путін не допоможе.
29 Грудня 2018, 11:04
Ох Льоня і чеше... І Сашка тоже
29 Грудня 2018, 19:05
А чому ви радієте, рагулі? Тому, що замість Філарета у вас патріархом став капітан турецької армії Варфоломей? Готуйтесь своїх роксолян на євротраси на роботу відправляти, а петрів з василями новими яничарами на службу нехристям.
29 Грудня 2018, 22:27
Православна церква України стала однією із 15 помісних православних церков.Вона є незалежною і автокефальною.Предстоятель блаженніший Епіфаній митрополит Київський і всієї України.А от на рахунок ФСБешних капітанів та майорів в попівських рясах ти явно правий,тільки географічно переплутав із рашею.Таким як ти дійсно Українська церква як кістка в горлі,та нічого відригнеш.А яничари це такі як ти викидні козломорді.
29 Грудня 2018, 23:47
Ти здурів зараз, чи по життю тупий? Як вона може бути незалежною, коли її очолює МИТРОПОЛИТ. Який підпорядкований СТАМБУЛЬСЬКОМУ патріарху. Якщо не розбираєшся, вчи матчасть, чучало рогате. Можеш навіть почитати помийну українську вікіпедію, навіть там чомусь таке село, як ти, що крім йо.. твою мать і слава україні не може виговорити, може навчитись.
30 Грудня 2018, 00:13
Слухай тупориле чмо козломорде хоть не лізь у церковні справи у яких ти дуб - дєрєво.От такому дибілу тупорилому слід знати,що серед 15 помісних церков є із статусом митрополичих,а є - і архієскопії.Зокрема Польська православна церква яку очолює митрополит Сава,Чеська ,Албанська...Від Константинопольської матері - церкви отримали томоси про автокефалію через митрополиче правління на початках і болгари і румуни.Так що чучало дибільне якраз ти козломордий ідіоте.І якщо в чомусь не січеш то краще - не вякай, придур.
30 Грудня 2018, 00:45
Ну що козлятина підчитав&quot; матчасть&quot;.І ще про підпорядкування.Серед 15 помісних церков,які поминаються у діптіху, православна церква України поминається як рівноправна автокефальна/не залежна/.І ніхто нікому не підпорядкований - тому що є свій предстоятель,синод,помісний собор.І не потрібно плутати із РПЦ і її філією на Україні.Про це все написано у статуті церкви і у Томосі який буде підписано 5 січня і вручений після спільного Богослужіння блаженнішому Епіфанію митрополиту Київському 6 січня.
30 Грудня 2018, 20:50
Ви всі клоуни і придурки. Чи ходите до московського, чи константиноаольського патріархату, чи до католиків , то все одно поклоняєтесь богу, який штучно нав'язиний нашому народу з того ж самого Константинополя.<br/> Якщо хочемо зберегти Україну, і не лягти ні під москаллями, ні під турками чи америкосами, треба давно вернутись до віри предків. Наші боги - Сварог, Перун, Стрибог та інші. Це Боги Русі, а зничить наші. Ваш Христос і поклоніння йому, то лиш засіб для гуртування стада. То не для нашого народу. Зрештою, навіть є потуги створити свою Рунвіру,<br/> Отой ідіот, що там пише під ніком &quot;козломордому&quot;, по суті ніби правильно думає, проти москалів, але він чмо тупе, ллє водичку на млин жидомасонів, які дохопилимь до влади і нищать країну. Ти, синок, на фронті побудь хоч тиждень, прозрієш, а до того часу не провокуй ворогів і як, зрештою, там вгорі написав якийсь чудак, &quot;вчи матчасть&quot;. Такі, як ти, своїми дебільними непідготовленими демаршами лише шкодять відродженню нації.<br/> Слава Україні, і хай щезнуть її вороги.
30 Грудня 2018, 21:29
Ну ти козломордий геть поїхав.Ти із прихильника мацковської церкви в якій ти обісрався геть,див. вище,конченого атеїста - став язичником.Ну це вже пісец повний.Ти придурок козломордий і це твій діагноз. І не завадить пролікуватись в Ліпінах бо вже сам із собою спілкуєшся - саме шкрябає матчасть,а потім себе ж довбня називаєш чудаком.До психлікарні терміново! А в кінці лозунг Бандери - Слава Україні.Козломорда деменція в стадії загострення.
30 Грудня 2018, 21:34
Що то за чмо Айдаром прикривається? Дивись диванний вояко допіздижся.
31 Грудня 2018, 00:05
Вельмишановне панство. Що б хотілось такого додати до вашого високоінтелектуального наповненого змістом і мораллю діалогу)<br/>1) Бандера -герой)<br/>2) Комуняку на гілляку)<br/>3) Ні в ПУЦ ні в МП Бога не знайдете, скоріше за все.<br/>4) Бог всередині нас.<br/>5) І в ПУЦ і в МП є норм люди, а є провокатори, так було і буде.<br/>6) Усім &quot;такуюстрануразвалішнікам&quot; - чемодан,вокзал рассєя)<br/>у мене все..<br/>p/s усім хто критикуватиме - мені чхать:)
31 Грудня 2018, 00:25
Слухай ти, підар козломордий, ти тут багато виступаєш, їдь на схід повоюй, а тоді тут пищати будеш, чмо ти гомосексуальне. Там пацани кров проливають, щоб мир скоріше наступив, а такі гади як ти, розбрат вносять. В нас пофіг було, хто як говорить і хто кому молиться, всі воювали за Україну. <br/> Ти козел смердячий, приходь до військомата на 10 год. 3 січня, робочий день, тобі покажем, хто ким прикривається. На путінський млин воду ллєш, прикриваєшся ненапвистю до московської церкви, та пофіг твоя церква, йди за державу повоюй. Сука путінська.
31 Грудня 2018, 00:53
http://orthodox.org.ua/page/statut-upts<br/>Пункт 5. Українська Православна Церква ... є самокерованою частиною Руської Православної Церкви.<br/>РОЗДІЛ ІІ<br/>СОБОР УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 6. До обов’язків Собору належить: <br/>в) нагляд за втіленням у життя рішень Помісних Соборів Руської Православної Церкви, Соборів Української Православної Церкви та ухвалених ними статутів; <br/>РОЗДІЛ V <br/>ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 2. Предстоятель Української Православної Церкви обирається пожиттєво єпископатом Української Православної Церкви і благословляється Святішим Патріархом Московським і всієї Русі. <br/>Пункт 5. Ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України підноситься за богослужінням у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви після імені Святішого Патріарха Московського і всієї Русі. <br/><br/>А кацапчуцькі попи кажуть, що вони незалежні від ФСБ
31 Грудня 2018, 11:37
Та не ПУЦ, а Православна церква України. Терміново козломордий в псих лікарню.
31 Грудня 2018, 22:38
Та пофіг, один чорт розкольники.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром