Влада хотіла «роздерибанити» у Ковелі санаторій «Турія»

29 Грудня 2018, 15:00
Влада хотіла «роздерибанити» у Ковелі санаторій «Турія» 7005
Влада хотіла «роздерибанити» у Ковелі санаторій «Турія»

Можновладці планували роздати землю, на якому знаходиться тепер уже колишній санаторій, під приватну житлову забудову.

Про це заявив депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук в інтерв’ю, яке опубліковане на шпальтах міськрайонної газети «Вісті Ковельщини».

Журналістка Олена Лівіцька поцікавилася в нього комунальними установами облради, які цього річ були постійно на слуху. Серед них – санаторій «Турія», де обживається обласний ліцей з посиленою військовою підготовкою. Чи є від того результат?

«Але чи є ефективність з того, що врятували «Турію», колишній Волинський обласний санаторій матері і дитини в Ковелі? Є. Реально врятували, бо ми ж прекрасно розуміємо: уже був план його приватизації і «розпилу» на земельні ділянки, де були б, я думаю, якісь невеличкі будиночки елітних керівників чи чиновників. Там дуже гарна місцина. А сьогодні вона слугує військовому ліцею», – відповів Олександр Омельчук.

Нагадаємо, що у 2015 році Державною фінансовою інспекцією у Волинській області було проведено планову ревізію фінансово-господарської діяльності Мінсоцполітики. Під час зустрічної звірки у «Турії» виявили порушення в частині ненадання послуг з оздоровлення, які включені до актів приймання-передачі послуг і оплачені міністерством, однак не надані санаторієм. Така сума ненадання послуг за договором складала 114 тисяч 729 гривень.

За результатами перевірки, довідку від 28 квітня 2015 року підписали та погодили Держфінінспекція області, директор санаторію «Турія» Віталій Донець (на фото – з головою Ковельської міської виборчої комісії Світланою Карпук) та головний бухгалтер Оксана Грищук.

 


 

Взагалі-то за розбазарювання державних коштів передбачена кримінальна відповідальність. Однак восени 2015 року були вибори і Віталій Донець разом із ковельським міським головою Олегом Кіндером балотувалися у Ковелі кандидатами в депутати до Волинської обласної ради від ВО «Батьківщина». Хто ж на такого і в такий відповідальний момент відкриє кримінальну справу?! До того ж місцева «біло-сердечна» влада дуже щедро роздала правоохоронцям земельні ділянки під забудову.

Депутати Волинської обласної ради також перевірили діяльність санаторію «Турія» і виявили тут майже 4 мільйони гривень боргів. Так і не ставши депутатом, в лютому 2016 року Віталій Донець, якого потрібно було судити, написав заяву на звільнення за власним бажанням. Обласна рада підтримала цю відставку, що швидше нагадувала втечу. Тодішній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що не заперечує проти цього та інших звільнень, але спочатку необхідно вислухати звіт Донця та інших керівників комунальних закладів, які написали заяви на звільнення.

«Можливо, це найпростіший спосіб піти», ‒ сказав Гунчик.

Віталій Донець ненадовго перебрався на роботу до Олега Кіндера, але інертні правоохоронні органи «прожували» ситуацію із «чорнобильськими» грошима. Що там варті оті бюджетні кошти? Це ж якби хтось вкрав з чужого подвір’я курку чи торгував тапочками на Привокзальній площі…

Отож, за неналежне виконання санаторієм «Турія» своїх зобов’язань щодо закупівлі за державні кошти Міністерство соціальної політики було змушене судитися, вибиваючи із закладу заборгованість в розмірі 114 тисяч 729 гривень. Але це вже зовсім інша історія.

Коментарі
29 Грудня 2018, 18:18
З тексту статті незрозуміло, яка саме влада хотіла роздерибанити санаторій "Турія". Міська, районна, обласна, київська?
29 Грудня 2018, 18:21
Наша влада має в цьому питанні дуже "великий досвід" . Дерибан землі це їх коньок !!! Не буду голословним : - військові містечка по вул.Ватутіна , по вул.Брестській ,по вул.Володимирській, територія Льонозаводу , територія меблевої фабрики і т.д. Що на цих місцях зроблено корисного для міста і громади ?????? Продали землю 100% !!! Нехай міська влада повідомить про свої досягнення на перечислених містях на цьому сайті або у фейсбуці ..
29 Грудня 2018, 18:22
так ви Омельчука і запитайте, це ж депутат з вашої (Коломойського) партії
29 Грудня 2018, 18:31
Та де вони там спитаються в Омельчука, що він мав на увазі. Вони з Ковеля тільки можуть партійну касу тирити.
29 Грудня 2018, 18:48
Запитаємо обов'язково. Далі буде. Чекайте.
29 Грудня 2018, 19:04
На кошти льонзаводу будується Вербська школа! Тому це питання знімається! Земля була Дубівської с/ради. Зараз вона приватна власність Озимука В. А решта це Ковеля справа.
29 Грудня 2018, 19:16
Троцюк писав в фейсбуці що держава виділяла кошти на будівництво ... , чи обманює ???
29 Грудня 2018, 19:17
"Далі буде. Чекайте." А чого нам чекати? Коли ви знову партійну каси будете тирити?
29 Грудня 2018, 19:18
"Далі буде. Чекайте." А чого нам чекати? Коли ви знову партійну касу будете тирити?
29 Грудня 2018, 19:35
Будівництво розпочав покійний В.Безека, це його заслуга і велика йому подяка від проживаючих батьків в с.Вербка та по вул.Кияна. А Рома-космос ніякого відношення до тієї школи не має. Гунчик підключився до цієї справи і вибив гроші на будівництво. Але Троцюк, як водиться, записав цю школу в свої досягнення. Ця школа будується на гроші В.Озимука від продажі Льонзаводу і державні. Будівельники Луцькі.
29 Грудня 2018, 20:51
Якщо хтось щось вкрав то писати потрібно не тут! Самі знаєте куди? Чи підказати? Але ж Ви туди не напишете, бо слабенькі на характер....
29 Грудня 2018, 21:24
Хоч хтось щось у Коломойского стирив. я не хвалю УКРОП ковельський, але й ладно. не велика біда - усі вони крадуни: коломойский, палиця, шевченко. жлоби, могли б і самі ковельським укропам дати бабла трохи. а так довелось самим взяти. Дєлітся надо!!!
29 Грудня 2018, 22:14
Комусь міцно Укроп на мозоль наступає. Без нього ніяк!
30 Грудня 2018, 04:33
ну и у него и рыло на фото !
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024