У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті

09 Січня 2019, 19:48
У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті 6756
У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті

У Ковелі обговорювали питання підняття вартості проїзду в міському транспорті.

У сесійній залі Ковельській міськраді відбулися громадські слухання з обговорення проекту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

Головувала на них секретар міської ради Віра Федосюк. У зібранні взяли участь спеціалісти виконавчого комітету, ковельчани, – повідомляють у міськраді.

Запропонували у Ковелі встановити вартість проїзду для дорослого населення у розмірі п’яти гривень, для студентів і школярів вартість залишається без змін, відповідно 3,5 і 3 гривні.

За словами головного спеціаліста відділу економічного розвитку та торгівлі Інни Товстиги, є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, значно зросла мінімальна зарплата. Перевізники змушені сплачувати чималий податок, подбати про достойну оплату праці водіїв. Отож, підвищення вартості проїзду є економічною необхідністю.

До присутніх звернувся підприємець Сергій Делейчук. Він наголосив, що нинішні тарифи уже давно не виправдані. Зважаючи на нестабільну ситуацію у державі, перевізникам важко говорити про рентабельний бізнес. Тепер вони просто виживають. Аби утримати водіїв, мають подумати про підняття їм заробітної плати. Зазначив, що незабаром погодні умови поліпшаться і люди, аби зекономити, пересядуть на велосипеди, ходитимуть пішки. Не потрібно забувати й про пільговиків. Це також додаткове фінансове навантаження для підприємців.

У міському бюджеті закладено певну суму компенсаційних виплат за перевезення цієї категорії пасажирів. Проте ці кошти покриють лише невелику частину реальних витрат.

Свою позицію з цього питання також висловили директор ПП «Ковельтрансавто» Леонід Дмитрук, підприємець Віктор Шевчик, мешканець міста Ігор Здробилко, заступник голови  міського осередку «Союз Чорнобиль України» Петро Якимчук  та заступник міського голови Андрій Товстига.

Після обговорення присутні майже одноголосно підтримали проект рішення. Далі його  буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету.

Коментарі
09 Січня 2019, 22:13
Нехай автобуси їздять, не коли захочуть, а по графіку. 4 січня прочекали з 21.40 до 23.00 не було жодного автобуса. Це не свавілля?
09 Січня 2019, 22:22
Юлечка прийде, порядок наведе. А ми їй допоможемо.
09 Січня 2019, 22:29
Люди виходимо на вулицю під міську раду на акцію непокори. Сккільки ще отой Кіндер буде знущатись з Ковельчан. Зробити так як люди зробили у Тернополі. Скільки ще ті горе бізнесмени зі своїми міні здрипками з Ковельчан знущатись будуть?????
09 Січня 2019, 22:34
І ШТУНД ПОВИГАНЯТИ з12-а
09 Січня 2019, 22:56
«значно зросла мінімальна зарплата.» це вони так з нас знущаються ?<br/>Дайте відповідь на одне питання : «Чи мають діти з багатодітної сім’ї право на безкоштовний проїзд, чи пенсіонерів безкоштовно можна брати тільки два ?»
09 Січня 2019, 23:01
Діти з багатодітної мають право на безкоштовний проїзд. ( мої їздять, якщо нема вже два пільговика в маршрутці, а соціальні беруть взагалі без проблем)
09 Січня 2019, 23:16
А чим мої діти гірші від ваших багатодітних? Чому мої повинні платити, а ваші ні? Це справедливо?
09 Січня 2019, 23:36
І квиточки водій видаватиме при оплаті проїзду.ОБОВ'ЯЗКОВО.І без нагадувань.
09 Січня 2019, 23:42
Громадські обговорення без громадян ...??? Самий довгий маршрут в Ковелі №1 = 7км , скільки спалить пального маршрутка ,щоб його проїхати . А в часи &quot; пік &quot; в одну сторону проїзжає близько 50 - 70 чол. , що говорити далі про рентабельність. Підприємець Сергій Делейчук , плачеться а сам щоденно їздить на роботу,обід і в справах по місту великим ДЖИПОМ . Черговий лохотрон ...про турботу за людей !!!! Ті хто накрали собі наших бюджетних грошей і зробили захмарні зарплати в маршрутках не їздять, а хто рахує кожну копійку на нах знову наживаються . Люди якщо ми маємо свою гідність , хватить терпіти і мовчати . Пане Кіндер ви часом не купили часом цю посаду , якщо нехтуєте думкою громадян ???????
09 Січня 2019, 23:48
Мер міста обраний народом , повинен враховувати і керуватися думкою народу. Почитай коментарі ,що пишуть люди і роби висновки. Не думай ,що ти можеш будь -що творити і нехтувати думкою людей....
09 Січня 2019, 23:57
&quot; ... У зібранні взяли участь спеціалісти виконавчого комітету, ковельчани, – повідомляють у міськраді. &quot; Де і коли повідомлялося , що будуть проводитися ці громадські слухання ? Пані секретар міської ради , хто і як вивчав цю обгрунтованість підвищення цін на проїзд...Чергова лажа і кидалово громадян Ковеля від влади , ви можете тільки Юльку рекламувати , а реально вивчити питання не вистачає здорового глузду, шкода.
09 Січня 2019, 23:57
Згідна з Ковельчанином. Якщо піднімають плату за проїзд, то нехай автобуси курсують за графіком і за своїм маршрутом, а не коли і кудою схочуть . Скажу за рейс на вул. Стуса по вул. Симоненка (№ 14 або 14а): коли не втигають за графіком, то їдуть не по Симоненка до залізничної лікарні і на вокзал, а по Фестивальній. А люди ж чекають і розраховують на них.
09 Січня 2019, 23:58
Звичайно підняти,вже подуріли повністю.Твою сраку Інно Товстига твій возить, ти ж в автобусах не їздиш. Вже совість повністю втратили. Яке подорожчання запчастин??? Що ви мелете, подивіться свої зарплати і людські, і так в тих автобусах мало їздять, то зовсім їздити не будуть. Краще сраки попіднімайте в тій міській раді - бездарі без совісті та поваги людської. В маршрутках вже пенсіонеру не можна проїхати водії-хами не дозволяють. Ви хоть коли наводили порядки з перевізниками, чи ви запитували про роботу маршрутів???? Бог не суддя, паклою не приходить бити та вироком не наказує, а от життям це точно.
10 Січня 2019, 00:04
Тут піднімається питання про проїзд дітей з багатодітних сімей. На підтримку &quot;пасажира&quot; а в нас що не такі діти??? Їм не потрібно їздити??? Багатодітна мати отримує допомогу на дітей, а багато сімей які мають одну-три дітей не отримують, а вони так само хочуть їсти, бо дибільна держава придумала слідуючу аферу щоб сімї не отримували допомогу. На думку багатьох, діти з багатодітних сімей також повинні платити за проїзд.
10 Січня 2019, 00:43
Так і я про це ж саме кажу. Чому мої діти повинні платити, а якісь штундяки багатодітні ні?
10 Січня 2019, 00:56
Хто платить за вирішення своїх питань - того питання і вирішують. І їздять вони на джипах, і використовують нас як хочуть за наші гроші і за наші податки. Такого &quot;безпредєлу&quot; як при Кіндері не було давно. Інші це робили не так відкрито. А те що душать підприємців та ринках Кіндер не бачить. Земельку хочуть роздерибанити. Коли ж ви понажираєтесь? Чекаєте коли народ підніметься?
10 Січня 2019, 01:01
Делейчук-пиздун веселий..
10 Січня 2019, 01:44
Плєсєнь. Заткніться і платіть!!! Всерівно будете платити як я скажу!
10 Січня 2019, 03:07
Нічого виберуть Юлю і все буде добре
10 Січня 2019, 05:08
Читаю коментарі і приходжу в жах. <br/>Люди «добрі» скільки ненависті у вас і негативу: вам і багатодітні заважають і підприємці і влада і штундів згадали .. <br/>Ви можете хоть інколи не виригувати оцей весь смрад. <br/>Возять вас оті перевізники,ну звісно що щось і заробляють ,а що повинні безплатно возити . <br/>Кричати може потрібно не тільки про проїзд ,а чому б не бачити що хліб дорожчає кожного місяця ,чи ви вже геть подуріли від своєї ненависті. <br/>Чи може пригадайте автобуси як нас колись возили один раз на годину де запаковані були не менш ніж переселеної тюльки в банці..
10 Січня 2019, 10:52
Все то так. Тільки один ньюансік забали, людям ніхєра не піднімають!!!! Ні зарплати, ні пенсії!!
10 Січня 2019, 11:59
Та трохи піднімають але темпи зростання цін вищі за темпи зростання доходів. Та і громадським транспортом їздять пенсіонери, школярі та звичайні працівники, які живуть на невеликі зарплати. Хто має більші доходи, той катається машинами. Хоча у нас багато звикли їхати одну дві зупинки, коли можна просто пройтись. Наприклад у Вільнюсі (набагато більший за Ковель) дуже багато людей на велосипедах, навіть дітей маленьких возять позаду у спеціальних причепах.
10 Січня 2019, 13:35
Юля - ПРЕЗИДЕНТ! Кіндер депутатт ВЕРХОВОЇ РАДИ, Вєрочка або товстига МЕЗ і Заступник. <br/>Нафіга їм ваші проблеми і маршрутки....і ціни.....
10 Січня 2019, 13:40
О як ми турбуємось про водіїв?яка у них маленька зарплата...коли подешевшав бензин ніхто не сказав , що подешевшав маршрут.люди пересядуть на велосипеди - бо не витримують таких сум видатку на транспорт.Сім'я з 3 чоловік при мін.зарплатах дохід 7470грн. Віднімемо ком послуги при субсидії 1121грн - мінус 780грн на автобус ( обґрунтовано міською владою)- хліб на сьогодні 300грн-молоко через д ень 450грн.картопля , крупи 400грн олія 150грн школа обід для дитини 48грн,м'ясо 1раз в тиждень 480грн, сало 4кг на місяць 300грн залишається 2421грн.але набору продуктів для повноцінного харчування мало.а де одяг і ліки...А наші машрутчики можуть не зупинитись , не доїхали до кінця рейсу або просто поспати вдома в обід...А місцева влада одноголосно прийняла рішення про збільшення плати, бо спати хочеться хлопцям а їздити в обід або час де мало людей не для них...а от зранку , коли в машрутах в 3 рази більше ніхто не рахує.. .то може власник поділитися з водієм...а не тільки радує достаток.чому за рік у власника збільшилось маршрутів від мінімальних заробітків,чому жоден водій (майже) не оформлений...чому маршрут знімається на похорони, екскурсії до Карпат і т.д.чому не перевіряється, де запасна маршруту.. .а все це прописані в тендері..
10 Січня 2019, 19:57
Взагалі заборонити їздити колимагам задрипаним і смердючим, це позорище, а не маршрутки. Чому не закуповуються автобуси?
10 Січня 2019, 20:19
До санітара <br/>«Чому не закуповуються автобуси ?» <br/>А ви не хочете закупити так як ви говорите. <br/>Закупіть ,візьміть тендер ,забороніть колимагам,і ви будете лідер <br/>Бачу ви зробили б реформу ,а чомусь не самому. <br/>Ох бабла будете мати!!!!!!
10 Січня 2019, 23:17
Люди Добрі<br/>часто буваю у відрядженнях по Украіні<br/>і СКАЖУ ВАМ наш Ковель по маршрутках по цінах навіть по благоустрою по теплу воді тарифах<br/>набагато вигідніший<br/>І люди нормальні в більшості з розсудом <br/>Але якщо судути по цій підбірці то і гнилі вистачає<br/>Слава Богу рулять нормальні і Товстига і Кіндер і Бойко Самчук і тд далеко не гірші керівники для <br/>міста <br/>А те несчастя що живе на соціалку і субсидіі-ну що поробиш я ім співчаваю не дай бог до такого дожити
10 Січня 2019, 23:52
Доки народ мовчить і терпить...доти з нього будуть знущатися!<br/><br/>Пропоную бойкот маршруткам!
10 Січня 2019, 23:54
Ми не маємо бути байдужі!<br/>Всім потрібно скаржитися, хоча би на урядову гарячу лінію на стан маршруток!
11 Січня 2019, 15:01
Давайте завтра нахір закриємо всі маршрути<br/>Чим будете іздити<br/>На інвалідних колясках бесплатно лєкторат гребаний
11 Січня 2019, 15:24
Маїте рацію !! <br/>Бо вже не знає народ чого хоче..
11 Січня 2019, 17:48
Прийдеться мені пішки ходити на базар
11 Січня 2019, 19:38
Поки водії маршруток на свій розсуд визначатимуть рентабельність перевезень все так і буде ! Гроші платимо - квитки не дають !!! Скільки бабла в яку касу він здає , ми не знаємо ... Про що далі вести мову . Можливо достатньо пане Кіндер слухати цю БРЕДОТУ , про подорощання палива , запчастин і т.д. Коли ти організуєш фахову перевірку цих ділків, зробиш опитування громадян навіть через цей сайт і після цього можливо тільки виносити це питання на громадські слухання і т.д.
12 Січня 2019, 21:59
Пане Корнелюк<br/>Ти спочатку нароби хліба а тоді ціну винось на громадське слухання<br/>Ага зразу почнеш гундосити яка закваска дорога<br/>Оти полиш хлопчику своі комуняцьки замашки-і зроби своіми кривими руками хочаб годівничку<br/>для птахів<br/>А тоді приходь помізкуємо як маршрутки зробити безооплатними-Домовились
14 Січня 2019, 21:33
Дійсно полиште свої комуняцьки замашки , подивіться як працює громадський транспорт у Польщі , Німеччині ( як там проходить оплата за проїзд та як все це облікується, який стан транспорту, як почасу вони їздять і т.д. )... І не розповідайте народу КАЗКИ про свої величезні здібності !!!! Домовилися ...!!!
15 Січня 2019, 17:07
Паливо подорожало було 30 стало 27... заплату підняли для чого щоб інфляція зїла ? Та і скільки тут їхати паро км їх ніхто не заставляє їздити і возити людей по 4 грн . Дайте мені бус і я зможу людей і за 3 возити вседно дохід буде.
18 Січня 2019, 13:41
Апетит приходить під час їди , цим гаслом наші перевізники хочуть скористатися. Підприємець Сергій Делейчук плачеться про збитковість перевезення ,а сам щоденно їздить на роботу,обід і в справах по місту великим ДЖИПОМ - ТАЙОТОЮ !!!!!!! Не один підприємець з будь якої країни Європи при збитковому бізнесі не дозволить собі цього робити. Люди йому радять організувати все по Європейськи , а не тільки звінчувати ціни. Цього він не чує. Моя йому порада : - не мучай коня , злазь з скотини. Руки в ноги і марш на заробітки як робить більшість ковельчан, а міська рада нехай організовує роботу транспорту в місці.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром