Юні ковельські техніки відзначають професійне свято

17 Січня 2019, 14:12
17 січня — день дітей-винахідників 2739
17 січня — день дітей-винахідників

17 січня — день дітей-винахідників.

Про досягнення обдарованих учнів станції юних техніків на сайті Ковельської міської ради розповіла методист станції юних техніків Тетяна Невесенко.

Допитливі і креативні юні ковельчани займаються технічною творчістю та роблять свої перші кроки винахідників та раціоналізаторів у гуртках Ковельської міської станції юних техніків.

З перших днів заснування тут працює авіамодельний гурток. Кращі з кращих сьогодні – саме його вихованці. Під керівництвом Анатолія Івановича Михалевича конструктори власноруч майструють моделі – точні копії літаків, з якими вправно виступають на змаганнях різних рівнів.

Олексій Гемонов чотири роки опановує складне мистецтво моделювання літаків. Микита Дмитрук і Юрій Чепенюк вже сім років займаються авіамоделюванням. Вони багаторазові чемпіони і призери обласних та Всеукраїнських змагань.

Другий рік на базі станції працює гурток радіоелектронного конструювання. Керівник Микола Олександрович Пашкевич – досвідчений педагог із майже 60-річним стажем. Вихованці поглиблено вивчають електро- і радіотехніку та електроніку, вчаться конструювати та виготовляти різноманітні прилади, а також іграшки з дистанційним керуванням.

Вони самостійно реалізовують власні ідеї з виготовлення або вдосконалення вже існуючих пристроїв. Найкраще теоретично і практично підготовлені учні гуртка щорічно беруть участь в конкурсі-змаганні з радіоелектронного конструювання.

Андрій Зубчук за час навчання набув навичок конструкторської і винахідницької діяльності та зумів сформувати індивідуальний стиль роботи. У його доробку близько десяти власноруч виготовлених приладів.

Володимир Чайніков – творчо обдарований учень. Крім здобутків у радіоелектронному конструюванні,  він має високі досягнення в радіоспортивному гуртку, посідаючи призові місця на обласних та Всеукраїнських змаганнях з радіозв’язку, швидкісної телеграфії та спортивної радіопеленгації. Володимир – активний учасник виставок, переможець обласного фестивалю технічної творчості 2018 року.

 






Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024