У бабусі зниклої в Ковелі щедрувальниці вимагали викуп

17 Січня 2019, 18:28
Даринка з рятівниками 10379
Даринка з рятівниками

Одним із рятівників 9-річної дівчинки став голобчанин, відомий активіст та майданівець Сергій Буханкович. Розпочалося з того, що пішов готувати матеріал для одного з видань, а в результаті знайшов дитину.  

Сергій розповів Район.Ковель про шалені пошуки.

У Старий Новий рік Ковель сколихнула новина про зниклу 9-річну Дарину Л. За словам бабусі Олени, дівчинка зі своєю мамою, маминою подругою та сином подруги ввечері 13 січня заходили до неї щедрувати. Жінка живе у Люблинці. Звідти вони всі поїхали до Ковеля. У місті вони заходили в один із магазинів щедрувати. Вранці 14 січня мама зниклої дівчинки зателефонувала до бабусі і поцікавилася, чи нема дитини. Однак бабуся нічого це не знала, де дівчинка. Дарину знайшли пізно ввночі тої ж доби.

«Ми приїхали в поліцію: я, бабуся Лєна і її подружка. Кажу, ну що  шукаєте? Відповідають: «Да, ми всі притони вже перешманали, нічого немає. А яка інформація є? Да вот тіпа, так і так, працюємо.  Ото вони так працюють», – розповідає Сергій.

У цей час у поліції Дарину почали шукати за допомогою мобільних телефонів підозрюваних. Номери були не активні і ніхто не відповідав. 

«Говорю Лєнці, ану-но набираймо ці номера. Набирали, набирали. І один номер включився. Бабуся набирає. Раз там вийшли на зв’язок. Начали розмовляти. Якийсь мужский голос. Почали витягувати з нього. Розмовляла вона хвилин двадцять по телефону. Показує жестами, що хочуть гроші.  Я й кажу, що дамо гроші», – емоційно переповідає Сергій Буханкович.

Активіст зазначає, що викрадачі по телефону суму викупу не називали. Однак, Сергій сказав бабусі дівчинки, щоб вона домовилася про зустріч, куди варто під’їхати за дитиною і віддати гроші. Зрештою домовилися зустрітися через 10 хвилин біля супермаркету «Вопак».

«Кажу міліціонерам, поїхали, шо ви. Ооо, нам треба оперативно-слідчу групу збирати, то-сьо. Кажу Лєнці і її подружки Райці, ну то що дівки, поїхали? Оперативно-слідча група?», – саркастично веде активіст.

«Ми сіли у джип, я їм сказав, як робити. Ми Лєнку трішки раніше висадили. Говорю, ти спокійно йди в «Вопак», там нічого, ні на що не реагуй. Ні на мене, ні на що не реагуй, ти просто йди, ти тіпу з понтом йдеш просто на переговори. Соглашаєшся на любу суму і єслі шо, я дєнгі дам», – розказує Сергій.

Коли «команда порятунку» під’їхала до місця призначення, Сергій дав жінкам інструктаж:

«Говорю Райці, якщо дитина буде знаходитися в пів-метрах, ти підхватуй дитину на руки і ховай в машину. Далі нічого не турбуйся. Просто прикривай малій очі, щоб вона нічого дурного не бачила».

Після цього почався справжній порятунок дівчинки.

«Я вийшов з машини, зняв курточку. Дивлюся, йде якийсь бик з дитиною. Я став, типу шнурки зав’язую, нагнувся. Вони біля мене проходять. Я думаю. Еее! Він голову піднімає, я йому в голову. Райка підхватила дитину в машину. Дивлюся, трохи здоровий хлопець, бо зразу не вирубився, я його ще раз подправив з лєвої, потом заламав пальцями указательний його. Він каже, я ж не при ділах. Я просто дитину до матері веду», – ділиться спогадами Сергій.

Невідомого чоловіка, який привів Дарину, активіст засунув у машину:

«Я кажу, а ну давай в машину, хотів в багажник, там у мене санки, не було місця. Посадовив на сідушку, запхав його. Привіз в міліцію, достав з машини. Говорю, забирайте своє веществене доказательство. Вони там ще начали мудохатися, в тій міліції. В плані того, а хто то?».

Після погроз чоловік розповів, де ховали дівчинку:

«Я кажу, друже, говори де притон, де то, де сьо. Бо зараз вийдеш з міліції і будеш ти і всьо, спотикнешся. Він розказав про притон, то вже тоді оперативно-слідча група поїхала туда, привезли ше яких-то, мужика, ше якусь-то-там бабу п’яну. Дєвку, не поймеш яку, матюкалася на півміліції. Кричала, шо всім труба, всіх порве».

«Вкрала дитину подруга мами, але потом там і мама була, оказується», – додає Сергій Буханкович.

Дитина розповіла рятівникам, що знайомі мами, які зловживають наркотичними засобами, водили її по магазинам, щоб вона нащедрувала гроші, аби придбати наркотики. Пізніше її тримали на одній із орендованих подобових квартир у центрі міста. 

Зараз дівчинка перебуває в одному із місцевих інтернатів, а бабуся намагається захистити внучку від неблагонадійної невістки.

Сергій розповідає, що після цього він подружився з Даринкою.

«Мала мужньо це пережила, вообще, молодець. Подружка у мене. Залишив мій номер, буде дзвонити, якщо хтось буде обіжати», – розповів Сергій Буханкович.

 

Фото зі сторінки бабусі Олени у Facebook
Фото зі сторінки бабусі Олени у Facebook

 

Олена КЛИНОВА

 

Передрук заборонений 

Коментарі
17 Січня 2019, 21:33
Сучасна українська поліція-симбіоз моральної наволочі та дегенератів без жодних признаків інтелекту,а по факту їхньої праці-за всім особовим складом,незалежно від строку служби та звання плаче тюрма.
17 Січня 2019, 21:37
Історія звичайно жахлива....та ще жахливіша стаття.манера написання жесть
17 Січня 2019, 21:46
Позорище
17 Січня 2019, 21:57
Де опікунська рада? Де соціальний захист? Чому мала дитина живе з мамою наркоманкою????
17 Січня 2019, 22:04
Сказочники! Такое насочинять:))
17 Січня 2019, 22:39
Моя колишня заявила на 102,що я дитину вкрав,що я хронічний алкоголік,психопат,потенційний злочинець і т.д і т.п.-група захвата прилетіла в село на трьох машинах,в бронежилетах та з автоматами,-я саме буряки полов-тверезий як стьоклишко-розвеселили все село.Коротше-якщо їм треба касу поповнити чи план підігнати-то можуть спрацювати як справжні рейнджери.
17 Січня 2019, 22:49
Ох і дебіл...я то в принципі і так ставився до цього "змі" як до пародії на пресу, а тут вони самі себе переплюнули, як таку х...ню публікувати... майданівець...голобчанин... ідіот який дрочить сам на себе дивлячись дзеркало, бойовиків обдивилося...про рівень освіти то мовчу, мабуть інтернат голобський для дітей з обмеженими розумовими можливостями за закінчив...
17 Січня 2019, 22:54
Якби цей чувак охороняв Кеннеді, то ніякого вбивства не було б...мужичара, в АТО його, всіх орків порве...якщо чесно то давно так не сміявся
17 Січня 2019, 23:10
Кльові прийомчікі знає!!! Палець ламати ))). Спочатку думав що він переказує фільм "Командос"
17 Січня 2019, 23:18
якби смішно це не виглядало, але,очевидно,так воно і було,-такі наші реалії.наразі,є фото зі сторінки бабусі Олени у Фейсбук та розповідь активіста.коментарів зі сторони поліції-жодних.якби вони на алкаша на привокзалці наручники оділи-це було б в усіх засобах масової інформації.за часів СРСР це було суперЧП-за 3 години після отримання інформації слідак з Москви був би уже в Ковелі.
17 Січня 2019, 23:39
Пригадайте як п"яний 21-річний патрульний зі стажем роботи в поліції 1 місяць за пушкою по луцькій догнав машину з торговими агентами,скинув їх у кювет та при свідках кинув недопалок у салон з трупами та як система його захищала.Висновок робіть самі,громадяни.
17 Січня 2019, 23:41
Давно так не сміявся. Дякую. Одне питання. Де, на якому притоні ви те чудо в пірї, цього Бухловича викопали?
17 Січня 2019, 23:49
Жах-це наша реформована поліція,-якщо мозговитий-то урод моральний,а якщо порядний-то повний дебіл.
18 Січня 2019, 00:19
поки ти обгризок курив траву та сміявся,Буханкович як умів та розумів-так і зробив-принаймні є результат.А у Фейсбук-фото з Буханковичем а не селфі з ментами та й коментарів зі сторони поліції немає,а викрадення дитини-ЧП державного масштабу,-на контролі в Києві,через кожну годину -звіт по ЧП в Київ.А ковельські відморозки з поліції,маючи необмежені технічні можливості,бази даних,інформацію за сутки не зробили те,що радянські опера зробили б за пів години.Кури,виродок,далі.
18 Січня 2019, 00:34
Спільна "спецоперація"поліції та органів опіки та піклування,кінцевою метою якої є гроші.ДЕРЖАВНЕ ОРГАНІЗОВАНЕ ЗЛОЧИННЕ УГРУПУВАННЯ.Завадив активіст,"придурок" Буханкович.
18 Січня 2019, 00:53
Читаю це все і надумці одне що нам до європи як до неба рачки.
18 Січня 2019, 00:59
Я не думав що Буханкович такий шизофренік
18 Січня 2019, 09:35
Стаття класна, можна посміятися))))
18 Січня 2019, 09:38
Куда не глянь одні бики і биками погоняють !
18 Січня 2019, 11:10
Віктор (21:39 17.01.2019), що ти куриш? Дiлися xD
18 Січня 2019, 12:12
Чоловік - Герой!
18 Січня 2019, 13:22
шизофренія в чувака...що поробиш це хвороба, і тут з такого не можна сміятися, а тут як типу журналісти таку фігню в публікацію пускають...
18 Січня 2019, 13:31
а історія насправді проста, подруга матері бухала з й....барем, разом з ними були і її рідна дитина, а також дитина подруги, яку й бабуся почала шукати...рідна ж мати, так до слова, десь загубилась по дорозі, бо ж йшли всі разом, та потім не змогла згадати де останній раз бачила подругу з дітьми. Так ось, майже добу подруга трахалась і бухала, діти в цей час були з ним в квартирі...протверезівши зарядила телефон, і підняла трубку та вийшла на вулицю з дітьми і й..барем...все банально, але одному ідіоту це надто банально, треба сценарій для бойовика придумати, та мозгів бракує...шо поробиш
18 Січня 2019, 13:52
так де ж була поліція?
18 Січня 2019, 18:20
В її ніхто не заявляв
18 Січня 2019, 19:59
Такого члена треба висунути в кандидата депутата))))))Ні краще на голову адміністрації....
18 Січня 2019, 22:59
мда. . .почитали ми все це і не знаємо чи сміятись чи плакати. оскільки не дай Боже вам мати таку біду яка є в нас в родини, так саме так вона хвора , ми не знаємо чи вона п'є так чи щось інше вживає, це хвороба так сталась нажаль в нас ось така подія жахлива. ну дякувати Богу найшли і нашу непотьову і її донечку, от тільки чому цей мущина з голоб ось так написав . . . він що за наше горе собі героя хоче отримати, краще б ти не допомагав
18 Січня 2019, 23:41
Да взрослі люди. Давно так не сміявся цирк може мужик і приукрасив але за помощ распект
18 Січня 2019, 23:41
Да взрослі люди. Давно так не сміявся цирк може мужик і приукрасив але за помощ распект
19 Січня 2019, 00:08
Бухаркович ! Чому ти не опублікував цю статтю у справжній пресі, а зробив це на смітнику &quot;район Ковель&quot;? А тому, бо знаєш, що за брехню і наклепи можеш нести відповідальність. Звідки та з чого ти, безтолковий і безграмотний, можеш судити про пошукові заходи, які здійснювала поліція ? Все, що ти там &quot;наробив&quot; і &quot;надопомагав&quot;, це вдарив людину, яка зовсім не винна в тій ситуації. Подякуй, що той чоловік не звернувся із заявою в поліцію.<br/>Шкода, що в нас такі йолопи і піарники, як Бухаркович, називають себе активістами та майданівцями. А про горе-коментаторів, які поливають брудом поліцію, не знаючи, як усе було в дійсності, хочу сказати, що вони відносяться до тієї категорії людей, яким всеодно - аби тільки когось обпаскудити, а самі в житті нічого корисного для оточуючих не зробили.
19 Січня 2019, 01:40
Побеждают те у кого крепкие орешки)))))))))
19 Січня 2019, 01:40
Побеждают те у кого крепкие орешки)))))))))
19 Січня 2019, 04:37
хочу сказати просто, те що ви пишите &quot;боєвік&quot; &quot;вчився в інвалідній школі&quot; &quot; кльовий прийомчик&quot;&quot; хоч поржав&quot;&quot; шизофренік&quot; люди тармазніться !! Да ви ржали шизафренікі галімі ,да ви абдолбані сиділи і дивились баєвік ,да ви ржали ат нєхуй дєлать в лампочку, но ніхто з вас не підняв свої ванючої жопи з дівана і не пішов шукати дитину, хоча всі знали з інтернету що вона пропала, то шо ж ви галімі _камєнтатори зара себе так опозорили!!? мало того щей мінтів&quot; срете&quot; мона подумати ніхто не знає: що ці люди, якщо мона так сказати ніхуя в своїй жизні важчого ніж гроші не піднімали, а не ще таку справу!!Ми всі нічього не зробили для цеї дитини а той хто поміг _ герой і ньому слава!!!!!!!!!!!
19 Січня 2019, 04:52
нагадайте, то що зробила поліция, як ви так захищаєте її, то чому, ж не найшла дитину ?чому хтось, а не вони? знаю чому, бо квартальний звіт зробили, ще до нового року ,то мона й не спішити тільки, ще й досі не зрозуміло нащо стільки поліциї, патрульних ?!!?????
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024