Голоби: відбулися районні урочистості до Дня Соборності України

22 Січня 2019, 11:29
День Соборності України у Голобському будинку мистецтв 4644
День Соборності України у Голобському будинку мистецтв

До Дня Соборності України у Голобському будинку мистецтв відбулися районні урочисті збори та святковий концерт – творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців району.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

У далекому 1919-му Акт Злуки, який проголосили на Софіївській площі як документ єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у єдину соборну державу, став виявом прагнення українців до консолідації. Об’єднавшись навколо єдиної національної ідеї, українці чітко спрямували вектор власного державотворення на етнічне та територіальне об’єднання, тож 22 січня – знакова та знаменна дата у вітчизняному історичному календарі.

21 січня під час урочистостей присутні переглянули тематичний ролик, у якому показали важливі віхи в історії нашої держави та знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

В рамках офіційної частини, ведучі урочистостей до слова запросили голову районної державної адміністрації Віктора Козака, голову районної ради Андрія Броїла, Голобського селищного голову Сергія Гарбарука, Колодяжненського сільського голову Віталія Кашика та Велицького сільського голову Віктора Ковальчука.

Особливу вдячність, гордість та шану ведучі свята висловили захисникам України та воїнам-землякам, які в цей час перебувають в зоні проведення ООС і захищають Батьківщину від агресора. Хвилиною мовчання вшанували всіх борців за незалежність та соборність України в різні часи її історії.

 













Коментарі
22 Січня 2019, 14:09
В Києві немає Софіївської площі
22 Січня 2019, 19:16
Совок, в найгірших його традиціях, з масовками, лозунгами, виставками і хор-ланками. Тільки замість піонерських галстуків вишиванки і замість теплого клубу замерзлі баби й дядьки в кожухах з не дуже усміхненими обличчями.
23 Січня 2019, 02:06
Дійсьно. Скільки вже можна лізти усьому керівництву на сцену. Нехай в іншому місці і в інших справах себе проявляють. Одне одного переговорити хочуть. Хто більше наплете. Сцена для артистів. Кабінети для влади...там працюйте!!! Не забирайте час. А хочеться на сцену йдіть співати в хори,ансамблі там брак людей постійний. Скоро виступаючих буде більше як танцюючих і співаючих. Набридли. Концерт -як передсмертна агонія мистецтва!!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром