У Ковелі відбулися святкові урочистості до 100-річчя Соборності України

22 Січня 2019, 20:01
У Ковелі відбулися святкові урочистості до 100-річчя Соборності України 4624
У Ковелі відбулися святкові урочистості до 100-річчя Соборності України

У Ковелі відзначили День Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

22 січня український народ відзначає важливу дату своєї багатовікової історії – День Соборності України. Століття тому з Софійської площі у Києві полинув у вічність знак – самостійній соборній Українській Державі бути. Тоді було проголошено про об’єднання двох частин України – східної і західної. З тих пір цю подію ми вважаємо знаменною і знаковою.

З нагоди Дня Соборності України сьогодні у Народному домі «Просвіта» відбулись урочисті, в яких  взяли участь представники міської влади, громадських організацій, установ та підприємств.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто поліг за незалежність і територіальну цілісність держави. Від учасників зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України.

Ведуча заходу Наталія Гончар акцентувала увагу на історичних фактах, що передували злуці та подіях сьогодення, адже Україна знову бореться за свою територіальну цілісність.

Неповторну, святкову атмосферу допомогли створити кращі колективи міста: народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Лісова пісня», народна аматорська хорова капела, народний аматорський ансамбль народної музики «Награш», гурт «Барви», чоловічий вокальний ансамбль «Промінь», народний художній хореографічний колектив «Барвінок», дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», дует міської гімназії Анастасія Харитонова та Антон Шумик, вокалісти Вероніка Бігун, Анастасія Смаль, Вікторія Тітчук.

 



















Коментарі
22 Січня 2019, 23:26
Щось Пікінес геть ізмєльчав.Якийсь такий нєвзрачний,-незамєтно билої удалі та наглості.Видно і з бухлом притармазив,-і морда посвітлішала і баняки під очима поменьшали,-почки вже работають не на прєлєлє.
23 Січня 2019, 00:05
І тухлі як з магазну все по 40
23 Січня 2019, 00:30
от бичара,-видно ше хоче жити і красти
23 Січня 2019, 17:11
Жіночки діточки гарнюньки красунечки радість<br/>Вивод Замєтіл Мєстний-ану згиньте нечисть<br/>не застьте людям білий світ поганки ядовиті
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024