Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

26 Січня 2019, 18:00
Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу 1316
Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

За тиждень в Україні на ГРВІ захворіли майже 192 тисячі осіб, як запобігти хворобі розповідає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

«Доказова медицина береже ваше здоров’я та гроші», – зазначає у соцмережі Уляна Супрун.

Вона пише, що з усіх сторін це є вигіднішим, а саме:

  • Інвестувати гроші, щоб запобігти хворобі
  • Не шкодувати час, щоб укласти декларацію зі своїм лікарем
  • Звертатися до нього чи неї за консультацією завчасно, а не коли щось турбує вже нестерпно

«Одна з причин відмови від вакцинації проти грипу — її вартість. Однак, часто ми навіть не помічаємо скільки в сумі виходять витрати на лікування. Особливо, коли в хід йдуть вітаміни, сиропи від кашлю, антигістамінні засоби чи різні рослинні препарати, яких в принципі не треба було купувати для лікування грипу або застуди», – говорить Уляна Супрун.

В сумі все це вартує набагато дорожче, ніж вакцина, яка могла б захистити від хвороби або вберегти від небезпечних ускладнень.

Вакцинуватися від грипу ще можна і треба, оскільки епідсезон триває. Також лікар рекомендує окрім вакцини не забувайте про часте миття рук, здорове харчування, фізичні навантаження і повноцінний сон.

Зазначимо, що в Україні наразі немає епідемії грипу, в цілому по країні не перевищено епідемічний поріг. Водночас, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 192 тисячі українців. Тож подбайте про профілактику від грипу. 

Якщо все ж таки захворіли на грип або застудилися – не купуйте ліків без рекомендацій лікаря. Тим більше, що їх треба не так багато: це жарознижувальний засіб (коли температура зросла до 38,5) і специфічні противірусні препарати, які призначає виключно лікар. Тільки спеціаліст може встановити чи потребуєте ви саме такого лікування.

Коментарі
26 Січня 2019, 23:15
Грип постійно мутує, тому будь-яка протигрипна вакцинація неефективна і є самообманом.
27 Січня 2019, 00:37
На початку зими в найбільших ковельських аптеках ніякої вакцини від грипу не було у вільному продажі. Сумніваюсь, що зараз є.
27 Січня 2019, 14:41
Ця америкосовська сука, Доктор Смерть, ще не здохла? Скоріше б.
27 Січня 2019, 21:32
Щеплення проти відносно нешкідливих дитячих хвороб можуть бути відповідальні за різке зростання аутоімунних захворювань, що спостерігається з часу появи масової вакцинації. Це такі страшні хвороби, як рак, лейкемія, ревматоїдний артрит, розсіяний склероз, системний червоний вовчак. Механізм аутоімунних захворювань може бути спрощено пояснений як нездатність захисної системи організму розрізняти чужорідні агенти і власні тканини, в результаті чого організм починає руйнувати сам себе. Чи не проміняли ми свинку і кір на рак і лейкемію?Скільки дітей хворі на рак, а дітки до року, які крім грудного годування і вакцин нічого не бачили, люди ви ходь знаїте склад цих вакцин і з якого підвалу вони вийшли
27 Січня 2019, 22:06
Точно, ви праві. Поки цю суку Супрун нам не поставили і поки під Бродами, Черніговом і Одесою не появились закриті НАТОвські блоки на полігонах - не було нічого незвичного. Над українцями експерименти проводять, олігархам чим більше лишнього населення здохне або один одного в конфліктах повбивають - тим краще.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024