Як у Ковелі вшанували героїв історичного бою під Крутами

30 Січня 2019, 11:40
Як у Ковелі вшанували героїв історичного бою під Крутами 2376
Як у Ковелі вшанували героїв історичного бою під Крутами

У Ковелі вшанували пам'ять студентів, які віддали життя за Україну.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради. 

29 січня минув 101 рік з часу історичного бою під Крутами. Тоді, відразу після проголошення незалежної Української Народної Республіки декілька сотень українських студентів та гімназистів призупинили наступ кількатисячних більшовицьких загонів Муравйова. Більшість цих юнаків полягли в тому нерівному протистоянні, прикриваючи шлях на Київ. Таким чином вони утримали столицю на час, необхідний для укладання Берестейського миру, який фактично означав міжнародне визнання української незалежності. 

У центральній бібліотеці відбувся тематичний захід «Крути-бій за майбутнє». Його підготував колектив закладу спільно з Волинським обласним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять молодих хлопців, які віддали життя за Україну понад 100 років тому, і тих, хто поліг за її незалежність й територіальну цілісність у наші дні.

Досить зворушливо ведучі Ангеліна Махнюк, учениця НВК №11 та Мар’ян Вергелас, учень медколеджу переповідали  історичні події, використовуючи кадри кінохроніки та фотоматеріали. 

Ліцеїст Борис Логвинюк сказав, що він з дитинства мріяв стати військовим і Герої Крут є прикладом для нього, адже незважаючи на свій вік, вони були надзвичайно сміливими і мужніми. Юнаки тоді заради України  пожертвували найдорожчим – своїми життями. Потрібно про це пам’ятати.

 









Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024