Офіційно зареєстрована Православна церква України

01 Лютого 2019, 10:46
Офіційно зареєстрована Православна церква України 1720
Офіційно зареєстрована Православна церква України

Набув чинності Закон про зміну релігійними громадами підлеглості.

30 січня він був опублікований у парламентській газеті «Голос України», а від вчора набуває чинності, – про це йдеться на сайті Церкваріум.

Нагадаємо, 16.01.2019 р. Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності розглянув доопрацьований варіант законопроекту № 4128.

Депутати запропонували внести зміни до вже діючого Закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Вказується, що для зміни підлеглості необхідно внести зміни до статуту. Для цього потрібно скликати збори, відповідно до статуту самої громади. Збори мають відповідати вимогам такого статуту та мати кворум. Для ухвалення рішення про перехід достатньо 2/3 голосів членів громади, які повинні особисто підписатися під рішенням.

Питання членство держава лишає на розсуд самим релігійним громадам та не нав’язує яким чином їм приймати чи виключати членів парафії.

При цьому громада лишається власником чи користувачем храму чи іншого приміщення. Більше того, законопроектом вводиться тимчасова заборона на проведення будь-яких дій з майном парафії. Тобто під час переходу парафії не можна продати, відібрати, віддати у заставу нерухоме майно парафії.

Якщо при переході виявиться, що існує частина парафії, яка не згідна з переходом – вона може утворити нову релігійну громаду та має право укласти договір про почергове користування храмом.

Змінюється також і порядок реєстрації релігійних організацій. Створюється «єдине вікно» реєстрації. Відтепер церквам не потрібно проходити цю процедуру двічі: у Мін'юсті та органі у справах релігій. Реєструвати релігійні організації відтепер буде лише державний орган у справах релігій та відповідні відділи Обласних Державних Адміністрацій.

Також у законопроекті детально прописані усі необхідні документи, які треба подати як для реєстрації релігійної організації, так і для того, щоби внести відповідні зміни.

Члени Комітету ухвалили такий текст і він був зареєстрований, як доопрацьований, з номером № 4128д.

Наступного дня, 17 січня Верховна Рада ухвалила цей законопроект. «За» проголосували 229 народних обранців. Президент України Петро Порошенко підписав документ 28 січня, вже за два дні законопроект було опубліковано у «Голосі України», а 31 січня він набув чинності.

Паралельно з цим Верховний Суд України 22 січня постановив, що парафіяльні збори мають право самостійно приймати рішення про зміну підлеглості і для цього не потрібна згода єпархії. Таке рішення було винесено у справі «Свято-Стрітенської парафії» (м. Костянтинівка), яка хотіла вийти зі складу Горлівської єпархії УПЦ (МП). Таке рішення було ухвалено відповідно до статуту самої парафії. Тепер же, після прийняття закону, така норма діятиме на усі релігійні організації.

Коментарі
01 Лютого 2019, 13:33
100 % - Мир запанує в Україні тоді коли ми об’єднаємось в одну Християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить. Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності і поневолення українського народу , для ворожнечі між нами.Ми повинніі ПОСТІЙНО ПАМ'ЯТАТИ те : - хто утворив на нашій землі ГОЛОДОМОР , внаслідок якого було знищено - голодною смертю більше 10млн. українців , хто ВІДЖАВ - Крим, хто розв'язав війну на сході України , де десятки тисяч загинуло наших громадян І знищено всю інфраструктуру життя людей і економіки України . Подумайте і зробіть правильний аналіз і висновок !!!!!!!!!! Нехай Господь Бог Вас благословляє всім вам допомагає !!!!!!
01 Лютого 2019, 14:54
А хто утворив голодомор ? От я знаю скільки бандерівці повбивали людей різних національностей !!!
01 Лютого 2019, 16:10
Ти що грибів об、івся?Яке відношення мають бандерівці до голодомору?
01 Лютого 2019, 16:37
Зараєстрували СЦУ, чи ПЦУ - та й чорт з нею. Зразу почалось покращення? Буде тільки гірше.
01 Лютого 2019, 16:55
Випийте холодної водички і покладіть мокрий рушничок на лоб. Дикий екстаз повинен пройти.
01 Лютого 2019, 17:20
Людмила Ивановна<br/>Не переживайте и не аппелируйте к здравому смыслу патриотизму любви к своей прекрасной Украине<br/>Это удивительная порода людей у них ничего похожего нет<br/>Ихние предки на лобной площади кричали Зверю Иоану который лично отрубил триста голов и<br/>вопрошал стоя на скользком от крови эшафоте -Я Вам Люб-<br/>Зоходились в экстазе -Люб Царю Люб-<br/>На счастье время работает против них-с каждым днем их становится все меньше<br/>Вопрос местного значения Бендеровщина безусловно диспутабелен<br/>А вот Власов с его миллионной РОА- незаслужено забыт<br/>Сражались они надо сказать с большевиками не слабо -может быть потому что ихние знамена в отличие<br/>от знамен УПА-были освященны Епископами РПЦ
01 Лютого 2019, 17:28
Для любознательных могу пофамильно назвать Епископов-точно не из новоделов настоящие<br/>есть и видеоролы все из архивов Брянского ОУНКВД
01 Лютого 2019, 18:13
і скільки церков з УПЦ КП перешло до нової церкви. Я щось не чув про саморозпуск УПЦ КП. Так само й автокефальна- Чомусь не чути про самоліквідацію і вступ до СЦУ,
01 Лютого 2019, 18:20
А мені важно, щоб в холодільник був повний .
01 Лютого 2019, 18:45
Я бачу що промосковських осіб більше ніж проукраїнських людей.. <br/>вам це не страшно? <br/>До чого ви тут тулите бандерівців до голодомору? <br/>Хоч би тут дивіться на правду яка дійсно була що НКВД КГБ якраз російське знищувало людей.. <br/>чи вам байдуже -значить ви зомбі. <br/>ЛЮДМИЛА ІВАНІВНА :вам лайк!!
01 Лютого 2019, 19:01
Всі синку всі перейшли і Автокефальна в повному складі<br/>І находимось тепер в євхарестичному єднанні з світовим православьям<br/>І Афон для нас відкритий і Єрусалим<br/>А для ВАС сьогоднішній день доступні хаба що Соловки-місце доволі сумнівне з врахуванням тоі <br/>наруги яка чинилася там над православними починаючи Великого Розколу і закінчуючи СЛОН-ом<br/>ОХ НЕ НА ТЕ НАДІЯЛИСЯ БОЖІ ПОДВИЖНИКИ ЗОСИМ З САВАТІЄМ -закладаючи обитель<br/>Господи Бережи Украіну<br/>Діток Іі<br/>Вразуми нерозумних<br/>Людочка-дай Боже тобі здоровья
01 Лютого 2019, 20:02
І кого ви збираєтесь відправляти на Соловки? Ви що, комуніст? Це ті мурдували священнослужителів УПЦ на Соловках і в Сибіру. Ну ще бандерівці стріляти з-за рогу в своїх же українців-вбивали вчителів, бібліотекарок, працівників сільради і т. д. Значить знову почалося вбий-забий від нової церкви? Вбивайте тіло, душу не вб&quot;єте!
01 Лютого 2019, 20:16
Ти придурок сцикливий.,читай уважно.Мінюст зареєстрував Українську православну церкву/ православну церкву України/. Але тобі козломордому все одно. Дивись від злоби не обісцись!
01 Лютого 2019, 20:20
Не будь клоуном ,уважно читай що людина пише. <br/>Якщо мозг не здібний зрозуміти сказане то це вже діагноз.. <br/>як ви вже ненавидите все українське .. <br/>а можливо просто «склад головної коробки «не здатен вірно бачити ситуацію ...
01 Лютого 2019, 20:28
Коли це падло козломорде давиться у конвульсіях від своїх висерів , я тільки тішуся. Чим більше цю козлятину ФСБешну давить ватна пропутінська агонія - тим краще Україні.Слава Україні! Слава Українській православній церкві!
01 Лютого 2019, 20:38
Що козломорді викидні у рясах,та їх тупоголові &quot; віряни-реєстратори&quot; заточені під Путіна так ненавидять Україну.
01 Лютого 2019, 20:45
Митрополит Онуфрій поїхав у Москву вітати Кіріла з 10 річницею інтронізації.Слава козломордим викидням у рясах!
01 Лютого 2019, 21:04
ГОСПОДИ СПАСИТЕЛЮ НАШ<br/>Молимо Тебе-сотвори так шоб він залишився там назавжди в любій його серцю московіі<br/>Він же буде щасливий -я йому зла не бажаю<br/>А нам наскільки легше буде дихати<br/>А ще підказують і Павлика-Мерседеса також
01 Лютого 2019, 21:38
Не тобі судити про справи церковні, в яких ти дуб-дубом. Вами править тільки ненависть.
01 Лютого 2019, 21:47
А тобі козломордому лізти у церковні справи напевно дозволено?Ти у них розбираєшся як лектор комуніст - у коровячому гамні.А про твою козлячу любов - навіть кури не шепчуть,тебе бідолаху аж перекосойобило!
01 Лютого 2019, 22:08
Так ще і за гроші тупих ватніків заточених під Путіна Онухрій Кірюші привіз хреста і набір панагій. А ми до маскви ніякого відношення не маємо скажуть козломорді.
01 Лютого 2019, 22:14
http://spzh.news/ua/zashhita-very/59728-izolyacija-ili-raskol-k-chemu-privedet-ukrainskij-demarsh-patriarkha-varfolomeja
01 Лютого 2019, 22:39
А хто ж то до Думенка( Епіфанія) приїде в неділю.Напевно тільки католики з мусульманами. Вже і Варфоломій не радий тому,що його обдурили з ситуацією в Україні.Політикани влізли в діла церковні.
01 Лютого 2019, 22:55
Не сци в кампот козломордий! Кого запросили - той і приїде.Буде делегація матері церкви Константинопольської,будуть 5 представників Афону ,з них 2 ігумена і ін. представники помісних церков.Слідкуй побачиш. Ну а кірюші і онухрія звичайно не буде.
01 Лютого 2019, 23:01
puta - повія. putin - маленька шльондра. bandera - бойове знамено.
01 Лютого 2019, 23:05
Вчи іспанську придур
01 Лютого 2019, 23:57
Да воскре́снет Бог, и расточа́тся врази́ Его́, и да бежа́т от лица́ Его ненави́дящии Его́. Я́ко исчезает дым; да исчезнут; я́ко тает воск от лица огня, та́ко да поги́бнут бе́си от лица́ любящих Бога и зна́менующихся кре́стным зна́мением, и в весе́лии глаго́лющих: ра́дуйся, Пречестны́й и Животворя́щий Кре́сте Госпо́день, прогоня́яй бе́сы силою на тебе пропя́таго Господа нашего Иисуса Христа, во ад сше́дшаго и попра́вшаго силу диа́волю, и дарова́вшаго нам тебе́ Крест Свой Честны́й на прогна́ние вся́каго супоста́та. О, Пречестны́й и Животворя́щий Кре́сте Госпо́день! Помогай ми со Свято́ю Госпоже́ю Де́вою Богоро́дицею и со всеми свя́тыми во веки. Аминь.
02 Лютого 2019, 00:10
Яке ж ти безграмотне, бидлюче, матюкливе мракобісся. .І по примусу з с ц у ніхто не буде спілкуватися, яка то церква- це виборчий проект
02 Лютого 2019, 00:17
Нехай Воскресне Бог і розвіються вороги Його,і нехай біжать від лиця Божого всі хто ненавидять Його -Христос Воскрес - Воістину Воскрес
02 Лютого 2019, 00:23
Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй нас!!!
02 Лютого 2019, 00:25
То вже московсько-путінській гидоти не буде
02 Лютого 2019, 00:28
Не видавай козломордий бажане за дійсне. Всі хто має бажання,крім козломордих звичайно,будуть спілкуватися із Українською православною церквою /православною церквою України/. Це є церква,якій надано автокефалію Вселенським патріархатом матірю - церквою Константинопольською.Про що свідчить Томос про автокефалію. А політичний проект це ті , які сьогодні із кірюшою і путлером в мацковії. І не сцикай придур,бо всі тебе обісцяного знають.
02 Лютого 2019, 00:28
ЄДНАЄМОСЬ В МОЮ ЦЕРКВУ З ЄДИНИМ БОГОМ СІДНЕЄМ АДЕЛАДЖОЮ
02 Лютого 2019, 00:33
Господи,Іісусе Христе,Сину Божий,помилуй нас грішних!
02 Лютого 2019, 02:06
Мені сподобалась ІСПАНСЬКА ))
02 Лютого 2019, 02:07
Казала мама вчи синку ,вчи!! <br/>Чому ж я її не вчив .,
02 Лютого 2019, 11:41
Ого, скільки сюди ПГМнутих ватників набігло
02 Лютого 2019, 12:08
Упокой Господи грішну душу Путіна та Гундяєва
02 Лютого 2019, 13:37
А ще скоріше забери до себе праведників пороха та єпифанія. Чи до сатана відправ, там їм буде краще.
02 Лютого 2019, 14:26
Матюкливе мракобісся, як ти завчило про свою церкву все. Не накликай на себе біду такими поминаннями..По-перше ГОСПОДЬ буде судити ,і тебе в тому числі.І покайся, поки не пізно,за<br/>таке поминання живих..
02 Лютого 2019, 14:37
Господи ,Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй нас, грешных
02 Лютого 2019, 14:58
Сатанинським душам Путіна та Гундяєва місце давно на кладовищі помолімся віряни за тимчасово не вмерших слуг сатани...
02 Лютого 2019, 15:17
Поминаймо в молитвах цю гидотно-солодку парочку щоденно
02 Лютого 2019, 15:41
Ти вже на землі закомпасірував собі місце в аду-після смерті , там будеш &quot;сміятися&quot;
02 Лютого 2019, 16:18
Поминай не поминай ... <br/>«Бо що людина посіє та і пожне» <br/>Святе письмо
02 Лютого 2019, 18:56
Чому ще Гундяєв не здох
02 Лютого 2019, 18:57
Гундяєвці не кращі
03 Лютого 2019, 04:17
Це дійсно нова секта -ГУНДЯЄВЦІ. <br/>Отак потрібно і дати назву ,хоча і не зовсім нова алеж оновлена ...
03 Лютого 2019, 09:37
Підтримую!!!
03 Лютого 2019, 21:22
Секту маєте ви, з єпивафлянієм на чолі і дячком порохом. Скоро будете стояти раком перед турецьким капітаном, як ваша Роксоляна перед султаном. Може, й завагітніти зможете, підари.
03 Лютого 2019, 22:02
Чим більше у своїх козломордих висерах спряжається ця скотина,тим більше радісно за Україну. Гандони заточені під путлєра і кірюшу ригають як тільки можуть.Але все буде Україна! Слава Україні!
03 Лютого 2019, 22:25
Ти ще не набив мозолі на копитах від клавіатури? Залиш, не буде чим подрочити на фотку твого любимого презика пороха. Йди з ним на вибори і в пекло до сатани.
03 Лютого 2019, 23:16
Дрочити і відсмоктувати то все що тобі підару козломордому і залишилось. Збоченець гермафродитний.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024