Битень: у місцевому храмі вперше відбулося богослужіння українською мовою

04 Лютого 2019, 10:39
Битень: у місцевому храмі вперше відбулося богослужіння українською мовою 5769
Битень: у місцевому храмі вперше відбулося богослужіння українською мовою

У храмі села Битень відбулося перше богослужіння після переходу до Православної церкви України.

Про це повідомив Андрій Сех на своїй сторінці у Facebook.  

«Перша Служба Божа в храмі Димитрія Солунського с.Битень українською мовою. Повний храм людей. Кожне слово, кожна молитва не залишається без їхньої уваги. На службі був присутній новопризначений священик Володимир. Гарну змістовну проповідь сказав благочинний митр.прот.Іван Бонис. Лунали слова вдячності від парафіян. Допомагав у службі Голобський церковний хор. Кожен залишав храм з іскоркою радості в серці. Слава Богу за все!», – йдеться у дописі.

 

 









 

Читайте також: На Ковельщині перші дві церковні громади переходять до Православної церкви України

Коментарі
04 Лютого 2019, 12:44
притягнули &quot;хор&quot; з Голоб, бо місцевих співати нікому)<br/>там нема громади як такої, просто захопили кладбищенську церкву і привезли масовку для фотосесії)
04 Лютого 2019, 12:53
Втому то ваша біда московити, жовчю стікаєте , 300 років українцям розказуєте що громади в Україні немає. А українці тихенько створюють своє і чхати хотіли на ваші мантри. Україна була , є, та буде! Українська нація буде завжди!
04 Лютого 2019, 13:45
Православні українці! Відвідайте церкву в с.Скулин Ковельського району, стіни якої розписані &quot;святими&quot; московитами: Петро 1, Катерина 2, Микола 2 (разом з жінко і дітьми, яких розстріляли більшовики).Можливо вже є ,або буде &quot;картина&quot; ПТХ та Гульдяєв. Дуже шедевральна картинна галерея. Робіть висновки.
04 Лютого 2019, 13:46
100 % - Мир запанує в Україні тоді коли ми об’єднаємось в одну Християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить. Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності і поневолення українського народу , для ворожнечі між нами. Не забуваймо про ГОЛОДОМОР 30-х років , внаслідок чого загинуло більше 10млн.українців, про віджатий Крим , про сьогоднішню війну на Сході , все робилося і робиться із благословіння РОСІЙСЬКОЇ православної церкви . Подумайте і зробіть правильний аналіз і висновок !!!!!!!!!! Нехай Господь Бог Вас благословляє і всім вам допомагає !!!!!!
04 Лютого 2019, 13:47
Коли проводить піп ні ким не признаної, самозваної церкви, це те саме, що на базарі послухати лекцію про святого Барана. Та вас, бандерлоги не визнала ні одна церква світу, не поздоровив не один священик жодної країни. Ви є незаконно народжене недоношене створіння.
04 Лютого 2019, 14:01
Тобі придурок козломордий не потрібна лекція про барана,бо ти є сам КОЗЛОМОРДИЙ БАРАН. І чим більше висерів цього ватного урода,тим більше радісно всім Українцям Бо козломорді викидні у рясах і такі козломоді&quot; віряни&quot; заточені під Путіна і гадять тут на Україні. А українці просинаються від московської пелени.Слава православній церкві України! Слава Україні!
04 Лютого 2019, 17:02
Це ви хочете сказати що ви православні християни,яким потрібно храм?Ви прочитайте і проаналізуйте,що ви пишете,це такій людині потрібно храм? Для чого? З такою ненавистю в людей Бога немає в серці,а це вже крутить нечистий. Побійтеся Бога...
04 Лютого 2019, 17:43
Я місцева жителька с.Битень.В нас вжі жителі проголосували за перехід до ПЦУ.Яка визнана по всіх канонах.На фото сільські люди.Ми проти московського попа.Ми українці.А москалі бачу нервуються.
04 Лютого 2019, 17:44
Нас ніхто не захоплював.ми самі проголосували
04 Лютого 2019, 18:27
І просили,щоб нам співали.Хор в нас є,просто по москальськи співає.Зараз ми вчимося співати на українській мові.Повірте,це так серце трогає.наша мова.все зрозуміло
04 Лютого 2019, 20:06
ПовірТЕ що краще називатися та бути християнином ніж ГУНДЯЇВЦЕМ ..
04 Лютого 2019, 21:51
Привозити масовку для фотосесії є почерком москалів.
04 Лютого 2019, 23:39
Возлюбленні Брати і Сестри<br/>З поверненням ВАС з духовного рабства до нашоі Апостолами створеноі і ними благословенноі Церкви<br/>Але не піддаваймося на провокаціі не поливаймо один одного в угоду ворогам нашим лютим брудом<br/>Слідуймо заповіді Апостола Павла бо тількі по любові пізнають нас його учнів<br/>Часи нелегкі і які випробування ждуть нас знає тільки БОГ<br/>Сдухаймо його і він проведе нас через терніі в Царство Своє-і брати наші най будуть з нами<br/>Слава Богу за все і за сум і за радість<br/>Слава Богу за матінку нашу Украіну Богобережену<br/>Слава іі Дітям<br/>Матінко Божа ти ж любиш іх як любила свого Сина-не полиш іх в скрутні часи<br/>Уповаємо на милість твою материнську<br/>Єднаймося під Омофором Твоім
05 Лютого 2019, 00:26
Ну що ,скажу вам відверто:досить таки вдало підібрали характерну назву новій секті -ГУНДЯЄВЦІ. <br/>І думаю саме вони і не мають від цього відмовлятися. <br/>Навіть тому що згідно закону УКПМП припиняє своє існування ..
05 Лютого 2019, 10:03
Згідний назва влучна<br/>А повну пропоную РПЦ імені Гундяєєва
05 Лютого 2019, 12:29
ПЦУ отримала Томос визнана Вселенським Патрiархом. Через таких &quot;вiрян&quot; секти гундяева нашi хлопцi гинуть на сходi України, анексований Крим. Прийде пора коли вам закриють пельки, цей час не за горами. А зараз гавкайте скiльки завгодно а ПЦУ бути. СЛАВА УКРАЇНI.
05 Лютого 2019, 18:25
На сході воюють не за Росію, а проти бандеріівщини. А про те, хто визнав &quot;сцу&quot; видно з того, хто знаходився у Софіївському соборі. Представника жодної православної церкви не було,крім тих,хто заварив цю кашу.А чому не було самого Варфоломія, стидно? А на інтронізації Блаженнішого митрополита Онуфрія були представники 13 помісних церков. В УПЦ богослужбовою мовою є церковнослов'янська-мова святих Кирила і Мефодія, учителів Словенських. У всіх помісних церквах богослужіння проводиться староцерковними мовами, а не державною мовою, зрозуміло. Як не зрозуміло, то треба вчити, щоб було зрозуміло.
05 Лютого 2019, 18:52
Дай Боже щоб у ваших серцях дійсно жив Бог, тому що в більшості люди відвідують церкву по звичаю не розуміючи істинної суті, і не маючи істинної віри в Ісуса який помер за кожного з нас, Бог для нас залишив 10 заповідей у Біблії (книга Вихід 20:1-17) що ми їх виконували , якби кожна людина їх дотримувалися життя наше було б зовсім інше наповнене лише добрими ділами!!! Нехай Ісус який одного прийшов на цю землю дійсно живе у ваших серцях!!!
05 Лютого 2019, 18:53
Дай Боже щоб у ваших серцях дійсно жив Бог, тому що в більшості люди відвідують церкву по звичаю не розуміючи істинної суті, і не маючи істинної віри в Ісуса який помер за кожного з нас, Бог для нас залишив 10 заповідей у Біблії (книга Вихід 20:1-17) що ми їх виконували , якби кожна людина їх дотримувалися життя наше було б зовсім інше наповнене лише добрими ділами!!! Нехай Ісус який одного разу прийшов на цю землю дійсно живе у ваших серцях!!!
05 Лютого 2019, 21:55
Парафіяни ПЦУ ВОНИЖ УПЦ КП ЛЮДИ ЯКІ ВМІЮТЬ КЕРУВАТИ СВОЇМИ ЕМОЦІЯМИ ВОНИ НЕПОКАЗУЮТЬ НЕНАВИСТІ І ЗЛОБИ ІНШІ ВЖЕБ ПРИМІНИЛИ НАСИЛЬСТВО А В НИХ ТІЛЬКИ ХРИСТИЯНСЬКА ЛЮБОВ ДО БЛИЖНЬОГО І БАЖАННЯ МИРУ БО В СВОГОЧАСУ НАТЕРПІЛИСЯ ПРИНИЖЕНЬ А ТЕПЕР ХОЧУТЬ ТІЛЬКИ МИРУ І ДОБРА ДЛЯ ЦІРКВИ І УКРАЇНИ .А ТІ ДОПИСУВАЧІ ТУТ КОМЕНТАРІВ ЯКІ ПЛАЧУТЬ ЗА МОСКВОЮ ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО МЕНЕ Я ДОПОМОЖУ КУПИТИ ВАМ КВИТОК В ОДНУ СТОРОНУ ТОБТО ДО РАШІ І ЩОБ ВАМИ ТУТ БІЛЬШЕ НЕСМЕРДІЛО ХОЧА НА ВОЛИНІ ЩЕ ДУЖЕ БАГАТО ПРИХИЛЬНИКІВ КРЕМЛЯ НО ВЕЖ ТАКИ Я ЇМ З ДРУЗЯМИ ДОПОМОЖУ ЗНИКНУТИ З УКРАЇНИ ТІЛЬКИ ВИЯВІТЬ БАЖАННЯ
05 Лютого 2019, 22:59
А ромале проти! Чого пописько має проповідувати тільки українськоЮ. то наше село. Вимагаємо правити службу на мові більшості населення села!
05 Лютого 2019, 23:21
Ромкове бажання не смішне<br/>Був в краіні де одна православна церка РПЦ в ізгнаніі<br/>Правив древній старець отець Серафим-російську розумів як випускник радягськоі школи англійську<br/>На якій ішла служба -правильно на іспанський краіна іспаномовна<br/>Чому Апостоли після сошестя Духа Святого -заговорили на різних мовах<br/>Для того щоб кожен нарід Слово Боже чув на своій мові<br/>Як прекрасно звучить Вірую на Украінський<br/>Здоровья Всім Миру<br/>Слава Спасителю Слава Украіні
06 Лютого 2019, 02:03
Видно по тобі і по таких,які захоплюють наші храми, які ви &quot;богобоязливі&quot;.Ненависть вас переповнює, одна злоба, де ж тут любов. І не подобається вам, як церкви наші розписані, до речі, цар Микола ІІ- святий страстотерпець(канонізований). Як не можна роз'єднати Святу Трійцю, так і Святу Русь (Росію,Україну,Білорусь). Любові вам
06 Лютого 2019, 12:00
Ну ти й ідіот. Хто в тебе козла щось забрав? Ти хоч одну церкву збудував,чи пожертву якусь на храм давав? А про царя - це взагалі піздєц.Розуму тобі - тупому.
06 Лютого 2019, 15:20
Хай Господь вразумить тебе, матюкливий.День пам'яті страстотерпця царя Миколи ІІ святкується 17 липня, до твого відома.
06 Лютого 2019, 17:27
Судячи з коментарів :віруючих , розумних і вихованих в нас не дуже великий відчоток населення. Перш чим називати себе віруючим і істиними Українцями навчіться спочатку толерантно висловлюватися.
06 Лютого 2019, 17:57
Це яких принижень ви бідненькі натерпілися? Самі з бійками забирали храми в людей, самі були поза законом, самозванці, і тільки тепер вас &quot;узаконили&quot;. Бо якби були законні, то навіщо вам був потрібний томос?
06 Лютого 2019, 18:38
Тобі тупому цього не зрозуміти.Були&quot; розкольники&quot; - стали канонічні,а ви були &quot; канонічні &quot;стали - розкольниками.
06 Лютого 2019, 20:10
Ви &quot;канонічні&quot;, як розкольники можуть бути канонічним .В суботу 3 лютого було видно, які православні церкви вас визнали, хоча на них йшов шалений тиск А УПЦ була, є і буде канонічної з мудрим предстоятелем Блаженнішим митрополитом Онуфрієм. Зараз відбуваються гоніння на нашу церкву в нашій країні. Але ворота ада її не переможуть!
06 Лютого 2019, 20:21
Господа гнали і розп&quot;яли такі ж людиськи, і нас гонять і розпинають. Потирають руки від нетерпіння, коли то вже буде офіційна команда &quot;фас!&quot;
06 Лютого 2019, 23:47
Господа сторонники РПЦ от скромности вы не заболеете Господа гнали за любовь<br/>А Вас за што и кто гонит живете горя пока не знаете так и хочеться Вас правильно назвать<br/>и послать по курсу с точными кордитатами<br/>Относительно царских мучеников -этот вопрос в свое аремя росколол РПЦ <br/>Тем более в церквях которые называют себя украинскими портреты императоров как бы не к месту<br/>достаточно своих канонизированных страстотерпцев за ВЕРУ ХРИСТОВУ<br/>Пресвятые Отцы КОВЕЛЬСКИЕ -ждете выборов боитесь продешевить <br/>Не дождетесь смотрите сами себя не одурачьте-ложка дорога к обеду-а Вы за дела Ваши уже<br/>и сегодня не больно гожи<br/>Слава Христу<br/>Украине Слава
07 Лютого 2019, 00:46
Ще такої безграмотної писанини не бачив, набір невдалих слів. Не вам вказувати, які ікони повинні бути в наших храмах. Будуйте свої церкви і святими робіть кого хочете.А наші збудовані і розписані церкви не захоплюйте !!!
07 Лютого 2019, 01:16
Правильно чучало ти написало - УПЦ була є і буде канонічною.Тільки от предстоятеля переплутало - Блаженніший митрополит Київський Епіфаній. А Онуфрій - митрополит РПЦ в Україні. І храми,козломордий, не ваші - а громади.І розпоряджатись хто і де буде служити - це також за громадою.
07 Лютого 2019, 01:25
До Української православної церкви /православної церкви України/ перейшов о.Тарас Коска син покійного настоятеля св. Воскресенського собору.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром