Ковельчани скаржилися Володимиру Яворівському на міську владу

06 Лютого 2019, 10:03
Ковельчани скаржилися Володимиру Яворівському на міську владу 2616
Ковельчани скаржилися Володимиру Яворівському на міську владу

Письменник і політик Володимир Яворівський на зустрічі з ковельчанами наслухався про «діяльність» Олега Кіндера та його владної команди.

Під час зустрічі з відомим письменником і політиком Володимиром Яворівським у Ковельський центральній районній бібліотеці учасник Помаранчевої революції та Революції гідності Сергій Котік наголосив, що звертається до нього із криком та болем. При цьому він подякував гостю за його авторську передачу «20 хвилин з Володимиром Яворівським» на Першому каналі Українського радіо і зауважив, що написав іще три роки тому йому листа, який, схоже, до нього так і не дійшов.

«У 2014 році вирішувалася доля України. З Ковеля і району зібралося чотирнадцять чоловік. «Бютівці» всі порозбігалися, як «щурі» з корабля», – повідомив Сергій Котік.

«Я – «бютівець». Я водив «Автомайдан» по ночах з мегафоном», – пояснив Володимир Яворівський.

У відповідь Сергій Котік сказав, що він каже про своїх «бютівців», тобто про ковельських.

«У той час як ми відстоювали гідність, коли на Майдані гинули кращі патріоти країни, наша міська рада, всі «бютівці» позбиралися і забрали останнє, що в нас є – це кусочок річки. Це місце, де діти влаштовують змагання із спортивно-військової підготовки. Але треба мати совість! За сто років у Ковелі були різні влади, але жодна влада не спокусилася так грабувати, як ці «бютівці». Земля продавалася і перепродавалася від сорока і більше тисяч умовних одиниць», – запевнив Сергій Котік.

За його словами, він чотири листи написав Юлії Тимошенко, але, на жаль, на перший лист була відписка, на решта – також, а на останнє відповіді взагалі немає.

«Нас нагло, цинічно грабують! Володимире Олександровичу, звертаюсь до вас із криком, з біллю. Допоможіть!» – благав Сергій Котік.

«Товариство, я абсолютно розумію, і я на вашому боці. Вам це болить. Вас це пече. І це дуже нормально, що ми нарешті говоримо один одного якусь правду. Хоча краще звичайно говорити тим, хто до цього причетний. Ну це ж не Яворівський приїхав і річку десь там захоплює, і тому подібне. Ну, маєте претензії до «бютівців». Це теж ваше право», – мовив Володимир Яворівський.

Тут слово взяв заслужений працівник культури України Іван Сидорук, який заявив, що від нього, і від Котіка іде мова про місцеву владу, і що надія є – на Яворівського.

Володимир Яворівський роз’яснював, що до нього приходять тисячі таких листів, але він в своїй програмі піднімає теми глобальні, а такими питаннями по річці, як підняв Сергій Котік, повинна займатися місцева влада.

«Тисніть на неї. Ось сидить секретар міської ради (Віра Федосюк, – ред.). Чує нас про це все. Маєте рацію. Ну не такі у вас «бютівці» у Ковелі. Ну оберіть інших. Але треба просто міняти. Навіть якщо такі проблеми є, то цим повинна займатися місцева влада. У неї не дотягуються руки можливо. Хтось можливо помиляється. Це не тема моєї програми, яку тричі закривали в різний час. Ця тема важлива для вас. Я не кажу, що вона не потрібна, але це не моя тема. Але я подивлюся. Ви мені тут стільки всього наговорили, що я найду вашого листа. Я постараюся вам відписати. Ви мені тут так досолили, що… ну не валіть все на «бютівців», – просив Володимир Яворівський.

До мікрофона вийшов спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, який повідав письменнику про земельний «дерибан» за часів головування у Ковелі Олега Кіндера. На це гість сказав, що не він обирав ковельчанам міського голову. Силюк назвав ковельську «Батьківщину» «злочинною бандою».

«Ви мені докоряєте? Так, я був у «Батьківщині». Так, я не ідеалізую «Батьківщину», не ідеалізую Юлію Тимошенко. Але це моя позиція. Я є в наглядовій раді Суспільного телебачення, через те я призупинив своє перебування у партії, бо не має права член наглядової ради бути членом партії. Що ви ще від мене хочете, скажіть? Я пишу романи, а ви мене дістаєте ну якимись своїми проблемами», – заявив Володимир Яворівський.

Фото Миколи Силюка

 





Коментарі
06 Лютого 2019, 12:49
Яворівський говорить , що : "Хоча краще звичайно говорити тим, хто до цього причетний. " ( мається наувазі до різних злочинів та корупційних дій зі сторони влади ) - це НОРМАЛЬНО ???. Що ви ще від мене хочете, скажіть? Я пишу романи, а ви мене дістаєте ну якимись своїми проблемами. КОМЕНТАРІ тут неумисні ...!!! Ось так в Україні реагують на повідомлення людей про " діяння " міцевих князьків . Самосуд не загорами ...!!!!!!!!!!!!!!
06 Лютого 2019, 13:08
ось вам і вся суть бандерлогів ( а яворівський чистокоровний бандерлог). Нічого він вам не вирішить, бо чам є частиною тієї злочинної системи
06 Лютого 2019, 14:59
Найшли кому жалітися.
06 Лютого 2019, 17:14
Але й плєсєнь тупа))))). То ж йому заплачено щоб він приїхав в Ковель. Мною заплачено, правда грішми плєсєні.
06 Лютого 2019, 19:22
Це мабуть-"песиголовці"-причому шанована людина до ваших дрібязкових справ? Ви що царя у кожному хто з столиці бачите? Обирайте собі владу і з неі питайте.
06 Лютого 2019, 20:22
ми розглянемо любу скаргу і приймемо правильне рішення! Звертайтесь у наші філіі в Ковелі.
06 Лютого 2019, 21:02
Котіку,Силюку і Сидоруку респект!!! Я ще так не сміявся!!!!
06 Лютого 2019, 21:20
...організаторам зустрічі з непересічною особистістю! Неприємно за Котіка і Силюка.
07 Лютого 2019, 10:41
Шановне товариство, справді Яворівський геніальна творча людина. Але про творчість йому треба було і говорити, а він сам спровокував до себе запитання адже наголосив на своїй політичній діяльності і запропонував задавати будь які запитання. Так що Силюк, Котік і Сидорук нічого неприємного чи не по темі не говорили.
08 Лютого 2019, 13:10
Знайшли кому говорити і виказувати проблеми,лизуну Юлі.Чому вони так і не можуть позбутися рабства,залежності від політиків?Гроші хочуть!А гроші ,які відбиваються в Ковелі частково йдуть в общак Батьківщини.Він добре про це знає.Така система.Знервували людину і він виявив свою сутність,моя хата з краю,романи пишу,а чому у відкритих листах закликаєш Порошенка не йти у владу,напиши кофеденційно,якщо романи пишеш.
10 Лютого 2019, 20:57
Чудні діла твоі Господи<br/>Вибираєте у владу погань яка тільки є в Украіні<br/>Потім ходите до них плачете <br/>Порошенко-міліардер це не людина а машина по виробництву грошей<br/>Юленька- проби не має де ставити шість генералів не дитячи сроки відсиділи за ЄЕС-юльки<br/>Зеленський -падлюче наглюче гнусаве жиденя і тд<br/>ГОЛОСУЙТЕ-І РИДАЙТЕ НА ДРУГИЙ ДЕНЬ
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024