Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі

08 Лютого 2019, 13:00
Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі 5386
Які назви вулиць можуть з’явитися в Ковелі

У Ковелі відбулося засідання топонімічної комісії, на якому обговорили питання щодо присвоєння назв новим вулицям у кварталі житлової забудови в районі вулиці Зерова (ліворуч від Брестської, між двома переїздами).

Одній з них рекомендують дати ім’я Василя Стефаника, відомого українського письменника, поета, політика, – повідомляють у міськраді.

Підтримали пропозицію щодо вулиці Ковальської. Директор історичного музею Маргарита Матвійчук зазначила, що Ковель був містом ковалів. А у цьому мікрорайоні до сорокових років минулого століття, як йдеться у спогадах одного з мешканців Івана Слабушевського (1928 р.н.) і працювали майстри. Він, зокрема, розповідав: «На вулиці Брестській між двома переїздами  було велике Вербське болото. Біля другого переїзду стояла кузня Івана Самчинського».

А ще одна – йменуватиметься Кривий Вал. Її назва відображає рельєф території. Спроектована вона на  існуючому валу, який має хвилеподібну форму.

Вирішили увіковічнити пам’ять першого космонавта України Леоніда Каденюка і присвоїти його ім’я паралельній вулиці та трьом провулкам, які відходять від неї.

Остаточне рішення щодо назв ухвалюватимуть депутати міської ради. Рішення топонімічної комісії носить рекомендаційний характер.

Читайте такожУ Ковелі з'явилася нова вулиця – «Яблунева»

Коментарі
08 Лютого 2019, 15:46
Нацбанк предрек резкое повышение цен на газ и скачок инфляции: “От нас требуют”<br/>8 февраля 2019, 10:41<br/><br/>Следующее повышение тарифов на газ для населения ожидается во втором квартале 2019 года<br/><br/>Об этом говорится в ежеквартальном «Отчете об инфляции» Национального банка Украины за январь 2019 года.<br/><br/><br/> <br/>«Большой вклад в административную инфляцию внесет дальнейшее повышение тарифов на газ для населения в соответствии с меморандумом МВФ (следующее повышение ожидается во втором квартале 2019 года)», — сказали в НБУ.<br/><br/><br/><br/>Согласно прогнозу Нацбанка, в целом административно регулируемые цены на 2019 год вырастут на 13,6%. Обзор их темпов роста по сравнению с предыдущим прогнозом (11,7%) в основном связан с переносом повышения цен на централизованное отопление и горячее водоснабжение на январь 2019 года (с декабря 2018 года) и несколько большим увеличением акцизов на табачные изделия.
08 Лютого 2019, 16:09
Тож ж це питання вирішене! Відкриваємо мапу Вологди і перейменуємо в садову, вишневу, яблуневу, конопляну, канібасову. Укроп вніс свою думку в назви вулиць - Сангушків, Ружинських, Курбського. Це національні герої Ковелщиеи. Але москалям в раді не сподобалось, путін їх не зрозуміє. Яких дурнів вибрали в ради! І відразу не зрозумієш тре сміятися чи плакати, звідки такі люди взялись в нашому місті, який дурень за них проголосував!!!)))
08 Лютого 2019, 20:53
А якщо підійти до цього питання по-діловому, як в Америці-порядковий номер Авеню, та й на віки. А то щось пішло не так в політичних дослідженнях-і знову міняти, грошики на вітер, людям переписувати документи, звикати до нової назви. Скільки клопоту з тими назвами після декомунізації! Ще й досі люди не знають нових назв вулиць у місті, та й далеко не кожен житель вулиці знає, в честь кого перейменовано вулицю, що та людина зробила видатного. А Зелена, Вишнева, Яблунева і т. д -назви гарні, українські і навіки!
09 Лютого 2019, 15:06
В першу чергу вулиці повинні називатися іменами Героїв України. А ліричні назви - це щось не те і не з тим...
09 Лютого 2019, 17:39
Есть улицы центральные, высокие и важные<br/>С витринами зеркальными, с гирляндами огней<br/>А мне милей бесшумные, милей - одноэтажные<br/>От их названий ласковых становится светлей<br/><br/>Пройду по Абрикосовой, сверну на Виноградную<br/>И на Тенистой улице я постою в тени<br/>Вишневые, Грушевые, Зеленые, Прохладные<br/>Как будто в детство давнее ведут меня они<br/><br/>И, может, на Сиреневой, а, может, на Каштановой<br/>А не на этих улочках, тогда на Луговой<br/>С любовью встречусь первою, негаданной, нежданною<br/>И вновь к пробитой полночи я буду сам не свой<br/><br/><br/>Бачиш звідки вітер дує????
10 Лютого 2019, 21:37
Вітер дує любов&quot;ю, хіба це погано?
10 Лютого 2019, 22:38
А давайте дамо назви вулицям людськими іменами- вул. Надіі, Любові, Віри, Миколи, , Петра, Степана і. т. д. і т. п. Будемо оригинальними на всю країну!
11 Лютого 2019, 02:06
Любовью потрібно займатися, а не гризти одне одного! А це москальска пісенка, порада нашим депутатам.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024