Ковельський комісаріат у 2018 році оштрафував понад 700 ухилянтів від військової служби

10 Лютого 2019, 15:00
Ковельський комісаріат у 2018 році оштрафував понад 700 ухилянтів від військової служби 4368
Ковельський комісаріат у 2018 році оштрафував понад 700 ухилянтів від військової служби

Стан організації і ведення військового обліку та явка військовозобов'язаних і призовників на Ковельщині залишається на низькому рівні.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У 2018 році на призовників та військовозобов'язаних жителів міста склали 735 адміністративних протоколів, з них 630 за ст. 210 КУпАП (порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок та військову службу), 75 за ст. 210-1 КУпАП (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію), 29 за ст. 211 КУпАП ( умисне зіпсування військово-облікових документів чи втрата їх з необережності), один за ст. 211-4 КУпАП (не забезпечення сповіщення військовозобов'язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати, перешкода їх своєчасній явці на збірні пункти чи призовні дільниці).

За вказаний вище період наклали штрафів на загальну суму 88 346 гривень, із них добровільно відшкодовали 25 080 гривень.

Крім того на підставі зібраних працівниками Ковельського ОМВК матеріалів відкрили п'ять кримінальних проваджень за ст. 337 ч.І КК України відносно п'яти військовозобов'язаних за ухилення ними від спеціальних зборів та одна кримінальна справа за ст. 335 КК України за ухилення від призову на строкову військову службу.

У Ковельському об’єднаному міському військовому комісаріаті зазначають, що основною причиною великої кількості адміністративних правопорушень є неналежна робота керівників та відповідальних за військовий облік осіб підприємств, установ, організацій і навчальних закладів щодо інформаційно-роз'яснювальної роботи про покарання за ухилення від військового обов'язку та недотримання правил військового обліку. 

Коментарі
10 Лютого 2019, 17:18
Шкуродери!!! А сільки оштрафували тих, хто має право на відстрочку, а їх все одно тупо притягують до відповідальності, як таких, що ухиляються..
10 Лютого 2019, 19:54
Так вони наклали штрафи, хто несхотів тягатися-заплатили 25кусків, а інші пішли в суди і хрен хто їм заплатить ше 65 кусків.
11 Лютого 2019, 12:20
ніхто не хоче захищати порохоботівські мільярди.
11 Лютого 2019, 13:22
Та не пороха із грошима воїни захищають - нашу землю Українську де на жаль така козломорда нечисть як ти водиться.
11 Лютого 2019, 16:22
а від кого захищають? Може путін прийшов і вирізав усі закарпатські ліси, може путін рубає кращі ліси україни і вивозить в польщу і угорщину лише для того щоб дали мізерний кредит? Може путін знищив усі авіазаводи, суднобудівні заводи, флот чорноморський ( цивільний). Автомобільні заводи, цукрові, та й багато чого ще. Може москаль зробив за 5 останніх років україну найбіднішою країною в Европі а себе збагатив у 80 разів? Мобілізації показали як народ хоче захищати статки олігархів. А земля українська нікуди не дінеться. Віками була наша ненька Україна і буде. І багата наша країна. Вже 30 років розкрадають державу і ніяк не розкрадуть. А Нюрнбергський процес буде і все стане на свої місця.
11 Лютого 2019, 17:08
А може не карлик з іхтамнєтами загарбав Український Крим,чи може не расєя розвязала війну на сході України? Чи може не такі як ти козломорді викидні заточені під Путіна гавкають на все Українське? Чи може не яники,медведчуки,коломойські,пінчуки,фірташі,тимошенки,лазаренки і ін. грабили і граблять Україну. А ти зациклилось на гамні і шоколаді.
11 Лютого 2019, 18:21
Про який захист ви говорите? Ви настільки тупі, що не можете зрозуміти, що мова іде про осіб які є кандидатами на СТРОКОВУ СЛУЖБУ. А СТРОКОВИКИ нікого НЕ ЗАХИЩАЮТЬ. А вбачати відмову в проходжені СТРОКОВОЇ військової служби з якихось політичних причин це апогей дебілізма. А щодо пояснення причин відмови у самій статті то це перекладувати з больної голови на здорову, про відповідальність знають всі.
11 Лютого 2019, 18:29
щось ти мало перерахував. Бери по списку та й всю україну записуй собі у вороги.
11 Лютого 2019, 20:11
Ти на зарплаті у Петра, чи як? Шо ти свого офшора мальдівського по всіх діалогах захищаєш? Почерк видно неозброєним оком. Правильно ти перерахував - фірташ, медведчук і т.д грабують країну. То якщо в тебе хреново з пам*яттю, то я тобі безкоштовно нагадаю, що твій патрон - президент України вже який рік. Має всю владу у руках, найбільшу фракцію в Верховній раді, кума- Генпрокурора, своїх людей на багатьох важливих посадах.Питання -чого він не візьме і не посадить на підвал жодного розкрадача, чи сепаратиста? Купа законних підстав, для таких покидьків як ото ти перерахував. Кернеси там різні, Добкіни.Чого вони не в тюрмі? Чого Насіров, котрий нагрів країну на мільярди, мало того що не в тюрмі, так ще й поновлений на посаді? <br/>Петро не при справах, да, то народ поганий, а цар хороший? <br/>Не дай бог твого шефе хто тут покритикує, ти відразу путінцем обзиваєш чи козломордим.<br/>Барига він і є барига, а ти - барижне щеня, бігаєш хвостом махаєш, підгавкуєш тут на людей.
12 Лютого 2019, 15:20
Кажеш, нашу рідну землю Українську захищають? А кому ця земля належить, і хто на ній мільярди заробляє? Порохи з Гройсманами, чи прості хлопці, який женуть на бійню за чужі статки?<br/> Ти в підар, сам пішов воювати за таку землю, й Гладуна забирай, разом з усіма, хто там у військоматі штани протирає.
12 Лютого 2019, 15:25
А ти, розумнику, не хочеш переглянути статистику по смертності та травматизму серед &quot;строковиків&quot;? Поняття &quot;священного обов'язку&quot; повинно давно відійти у вічність разом з совком, мають служити лише добровольці-контрактники і за бабки. Держава дуже багато доброго своїм громадянам зробила? Кожен рік тільки гірше стає. Як держава перед громадяднином виконує обов'язки - так і віддається. В усьому цивілізованому світі найвищою цінністю є громадяднин, його права і свободи, а обов'язок лише один - плати податки.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024