Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки. ВІДЕО

11 Лютого 2019, 18:47
Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки 3183
Ковельські школярі, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки

З 11 лютого учні ковельських шкіл, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки.

На сьогодні таких — 16 відсотків. А у 2-й, 9-й та 12-ій школі не вакцинований майже кожен третій школяр, – повідомляється у сюжеті «UA: Волинь».

«Колективний імунітет можливий, коли відсоток вакцинованих дітей становить 95 відсотків. Для того, щоб це забезпечити і потрібні такі кардинальні рішення. Бо всього по школах Ковеля «не щеплені» ще 1165 дітей...», – каже завідувачка міського відділу обласного лабораторного центру МОЗ України Людмила Маляр.

Людмила Маляр додає, що найкращий спосіб уберегтися від кору – зробити щеплення. Це стосується  дітей і дорослих: «За проведеним аналізом ми спостерігаємо, що іде тенденція, що хворіє і доросле населення. Так, якщо в 2018 році відсоток дітей серед хворих становив 80 відсотків, то на сьогодні співвідношення дорослі-діти становить вже 40 на 60... ».

У навчальних закладів міста посилять просвітницьку кампанію та індивідуальну роботу з батьками-відмовниками щодо обов’язковості щеплень.

«Зараз кір прогресує і треба використати всі можливі заходи. Відвідувати заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення згідно календаря», – каже головний спеціаліст Ковельського управління освіти Лідія Заславська. 

Зазначається, що лікувальні заклади Ковеля забезпечені якісною комплексною вакциною проти кору, паротиту та краснухи. При потребі медики готові збільшити кількість спеціалістів для вакцинації.

«Це є висококонтагіозне захворювання. І в принципі специфічний захист єдиний — це вакцинація. Сама хвороба небезпечна тим, що виникають ускладнення і саме діти від них страждають. Ми закликаємо батьків: вакцинувати своїх дітей і «щепитися» самим...», – каже завідувачка дитячої поліклініки ЦРЛ Ковельського МТМО. 

З початку року на кір у Ковелі захворіли 40 людей. З них більша частина – діти.

 

Коментарі
11 Лютого 2019, 23:57
Шановні учні, які не мають щеплення, не бійтеся,- ви маєте повне право відвідувати школу.
12 Лютого 2019, 00:19
Згідно Конституції кожна дитина має право на освіту :і ніхто ,і ніщо не може створити та бути перешкодою для виконання цього закону. <br/>А щеплення -це особисто кожного вибір та відповідальність.
12 Лютого 2019, 00:56
Згідно Конституції кожна дитина має право на здоров'я. А кір порушує це право!
12 Лютого 2019, 01:36
Можете закидати мене камінням, але я скаженію від тупості і пофігізму батьків. Я згідна, що вакцинація несе певні ризики. Для того і потрібно проявити батькам уважність : серйозний вибір виробника вакцини, детальний огляд дитини перед щепленням. Але ж ні , значно важливіше махати вирізками з газети на загальношкільних зборах і волати , що не мають права не пустити дитину в школу. Дурня, мають право! Бо ніхто не обмежить право на отримання освіти , а просто змінять форму отримання цих знань. Буде не стаціонарна , а заочна. І я , як мама дітей , у яких є всі щеплення це підтримую! Чому через нещеплених дітей має початись епідемія! Хитрі батьки не хочуть ризикувати заради загального імунітету? Знаєте яка основна маса нещеплених дітей? Штунди! Супер освічені і обізнані у вакцинації люди! Люди, ви живете в суспільстві , поміж інших людей! Якщо не бажаєте з цим рахуватись, то будьте готові до обмежень! Якби вам за вакцинацію давали пільги чи ще якісь блага, то всі дружно б повели свої десятки дітей на прививку і ніхто б і не пискнув про ризики чи обмеження ваших прав! Така моя суб'єктивна думка!
12 Лютого 2019, 03:44
Чому ж ви мама у якої щеплені діти боїтесь?а не тому що вакцина до сраки так як вона не дає имунітету вашій дитині ?Тому що вакцина ГАВНО!
12 Лютого 2019, 03:51
Колективна безпека ...щеплення дає имунітет якщо щепленно 95%...ДУРНЯ Вакцина повинна давати имунітет вашій дитині на рівні 95% тоді це вакцина!а не та вакцина яка дає имунітет у 50%.Така вакцина як плацебо!тобто 50% що ваша дитина може захворіти чи ні!думайте МІЗКАМИ!
12 Лютого 2019, 09:35
ОКСАНО! <br/>От що ви правильно сказали то це те що у вас СУБЄКТИВНА думка. <br/>І цю думку ви маєте право плекати самі собі і не наводити туман тут на людей . <br/>Ви пишете що це тільки штунди проти прививок -це бред,бо в нашому класі більшість якраз звичайних дітей не привитих ,а в класі тільки одна дівчинка із штунд. <br/>І якщо вам так до душі оті щеплення ,то ще плюйтеся на здоров`я ,а що до інших людей то це їх особисте питання. <br/>НЕ ХВИЛЮЙТЕСЯ ,ВИ Ж ЩЕПЛЕНІ ! <br/>Чому вам особисто боятися не щеплених ? <br/>Ось тут і питання до якості щеплень...
12 Лютого 2019, 10:13
думати МІЗКАМИ можна лише при їх відповідній наявності... <br/>А ми бачимо людей за яких хтось думає і вони в паніці прищепляли би собі усе...<br/>чув такий вислів«РОЗУМНА ГОЛОВА ТІЛЬКИ ДУРНЕВІ ПОТРАПИЛА» <br/>Шкода,але тут щеплення аж ніяк не допоможе ..
12 Лютого 2019, 10:37
''Чому вам особисто боятися не щеплених ? ''<br/><br/>Тому що крім дітей, які пройшли курс вакцинації, є діти до 6 років, які не пройшли повного курсу вакцинації, діти до року, які не пройшли вакцинації взагалі, дорослі до 1968 року народження, які не хворіли і не вакцинувались. Всім їм можуть передати інфекцію хворі на кір через своїх однокласників.
12 Лютого 2019, 10:49
Тобто хтось не пройшов вакцинації то я ради них повинен проходити. <br/>Не дурно бачу. <br/>Тримайте своїх діток до року і до шести вдома і не несіть ахінеі ,бо щеплюють всіх від народження бажаючих. <br/>І оті старші до 1968 хто хоче ввести собі «імунітет» вам ніхто також не забороняє. <br/>Залиште дітей своїм батькам
12 Лютого 2019, 14:31
Вимагайте довідку про щеплення при вході на вокзал,в маршрутку,в магазин.
12 Лютого 2019, 15:14
А ти впевнена, що від тих америкосовськосхвалених вакцин в дітей не почнуться проблеми, в час дозрівання, з імунітетом, безпліддям, та ін? Країни третього світу, до яких відноситься, на жаль, вже й Україна, чудово знають ціну цих вакцин. Єдине їх призначення - скоротити населення до оптимальної чисельності.<br/> Чого, на вашу думку, порохоботи та інша нечисть так агресивно відстоює ту драну суку Уляну Супрун, поросту внучку доктора Менгеле?
12 Лютого 2019, 17:20
==Тобто хтось не пройшов вакцинації то я ради них повинен проходити. ==<br/><br/>Та не проходьте. Покиньте суспільство і звільніться від суспільних обов'язків.
12 Лютого 2019, 17:22
Не подобаються америкосовськосхвалені вакцини, то коліть китайськосхвалені чи індусосхвалені. Там із ростом чисельності населення все нормально.
12 Лютого 2019, 17:59
https://m.youtube.com/watch?v=Z-zh1tuqWn4&amp;t=0s&amp;list=LLWiUdEXpx-DavmR7IHdH8ag&amp;index=13<br/>Вакцинація і аутизм. Цікаве дослідження. Аутизм є наслідок від вакцинації. Шкода мені таких аутистів.
12 Лютого 2019, 18:02
https://tsn.ua/ukrayina/u-vinnici-18-richniy-student-medik-pomer-vid-koru-1294785.html<br/>Студент був два рази вакцинований від кору, але все рівно помер внаслідок ускладнень від цього самого кору.
12 Лютого 2019, 18:19
Вакцинований чи з записами про вакцинацію?<br/>Про супутню хронічну хворобу писати теж не треба?
12 Лютого 2019, 18:55
А в Японії чомусь відмовилися від щеплень проти кору оскільки після контролю понад одного мільйона щеплених виявилось що ризики значно перевершують &quot;вигоду&quot;. Ну але ж то японія, тупі люди, бідна країна, чи не так?
12 Лютого 2019, 19:17
ПРИ НЕДОПУСКУ ДIТЕЙ ДО ШКОЛИ ВИКЛИКАЙТЕ ПОЛIЦIЮ, ФIКСУЙТЕ ФАКТ НЕЗАКОННОГО НЕДОПУСКУ ДО НАВЧАННЯ. ВИМАГАЙТА ЗОЗПОРЯДЖЕННЯ ДИРЕКТОРА ШКОЛИ ПРО ЗАБОРОНУ НАВЧАННЯ КОНКРЕТНОI ДИТИНИ. НI В ЯКОМУ РАЗI НЕ ПИШIТЬ ЗАЯВУ НА IНДИВIДУАЛЬНЕ НАВЧАННЯ ДИТИНИ. В СУД.
12 Лютого 2019, 22:43
Ви скаженієте від тупості? Це вакцина вам в цьому допомогла?
12 Лютого 2019, 23:29
Всім прихильникам вакцин.<br/>Введіть собі вакцину в приємне для вас місце,або попросіть іншого і отримаєте задоволення...,
13 Лютого 2019, 11:28
Народ, якщо не пускають дитину в школу, викликайте поліцію - одразу ж., бо потім все одно прийдеться робити наступне щеплення.
13 Лютого 2019, 11:56
Кір-страшна хвороба. Чи заболіє ваша вакцинована дитина? Це залежить від багатьох факторів. Наскільки міцний імунітет. У мене на кір захворіла вакцтнована дитина наймолодша, але все пройшло за 3 дні і не з високою температурою. Тобто без ускладнень. Інші троє старших дітей не захворіли. Непотрібно боятися вакцинації.
13 Лютого 2019, 11:56
Кір-страшна хвороба. Чи заболіє ваша вакцинована дитина? Це залежить від багатьох факторів. Наскільки міцний імунітет. У мене на кір захворіла вакцтнована дитина наймолодша, але все пройшло за 3 дні і не з високою температурою. Тобто без ускладнень. Інші троє старших дітей не захворіли. Непотрібно боятися вакцинації.
13 Лютого 2019, 13:30
Навіщо ви обманюєте людей? В Японії в національному календарі вакцинації входить вакцина MR (кір+краснуха).
13 Лютого 2019, 19:42
https://m.youtube.com/watch?v=JJURPSs-4Jc<br/>Чому в Японії заборонили вакцину проти кору? Дивіться вище.
13 Лютого 2019, 21:49
В ранньому дитинстві переніс дитячу хворобу кір. Пам&quot;ятаю, що свербіло все тіло дуже. Це було влітку. Кілька днів потримали мене в хаті, потім одягли зимове пальто(влітку!) і випустили в двір до дітей гуляти. Навколо більше ніхто не захворів, зато в мене імунітет на все життя. Колись люди старались повести свою дитину до хворої на дитячі інфекційні хвороби дитини , щоб перенесли хворобу в дитинстві і мали імунітет. В дорослому віці переносити такі &quot;дитячі&quot; хвороби набагато складніше.
14 Лютого 2019, 01:56
Шановна!!! Ти розумієш що таке &quot; штунда&quot; ???? Нерозкидайся словами яких не розумієш, за все дасиш звіт!!!
14 Лютого 2019, 11:44
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:44
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:44
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:45
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:45
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:45
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:45
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 11:46
Шановний, в Японії давно відновили вакцинування від кору через спалахи кору. Не поширюйте неправдиву інформацію.
14 Лютого 2019, 20:57
Дайте офіційне джерело, що в Японії на даний час є вакцинування проти кору, а не розписуєте тут, як попугай.
15 Лютого 2019, 19:18
https://petition.president.gov.ua/petition/50554<br/>Петиція про запровадження добровільного щеплення. Підпусуємо.
16 Лютого 2019, 00:36
https://www.facebook.com/tatyanapopova19/posts/2173847916005296<br/><br/>Інформація, яка відкриває очі, що ж таке насправді вакцинація. Розповідає лікар педіатр-невропатолог Надія Ємельянова.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром