Ковельчани виступили проти підвищення цін на комунальні послуги

14 Лютого 2019, 16:08
Ковельчани виступили проти підвищення цін на комунальні послуги 4117
Ковельчани виступили проти підвищення цін на комунальні послуги

Питання про коригування тарифів на послуги, які надають РЖКП, розглянуть за участі колективів підприємств та громадськості.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Сьогодні, 14 лютого, відбулося засідання виконкому, де розглянули майже сорок різнопланових питань.

Про підсумки виконання міського бюджету за 2018 рік присутніх інформувала начальник фінансового управління Валентина Романчук.

Одним з перших на прохання ковельчан слухалось питання про коригування розміру плати за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивозу побутових відходів, технічне обслуговування та ремонт ліфтів.

Представників РЖКП №1 та №2 попросили аргументувати це рішення.

Як зазначив головний інженер РЖКП №1 Микола Мартинюк, перегляд тарифів відбувається шляхом коригування за окремими статтями витрат з причин, які не залежать від підприємства. Основними чинниками є збільшення розміру мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2019 року та цін на паливно-мастильні матеріали. Загалом вартість послуг має зрости в середньому до дев'яти відсотків.

Мешканці міста, які прийшли на засідання, висловили ряд претензій до роботи жеків. На їх думку, міська влада має захистити їх від чергових додаткових витрат на комунальні послуги. Адже для багатьох вони є непосильними, тому що зросли ціни  на теплопостачання, газ та інше, а субсидій навпаки багатьох позбавили. Людям важко витримувати таке фінансове навантаження.

Заступник міського голови Андрій Товстига роз’яснив, що міська влада не визначає вартість послуг, це виключно компетенція суб’єктів господарювання. Виконком лише їх затверджує. Працівникам РЖКП теж відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2019 рік необхідно виплачувати заробітну плату не нижче мінімальної. І проводиться коригування у зв’язку з істотними змінами складових тарифу.

Втім, люди стояли на своєму. Тоді міський голова Олег Кіндер запропонував провести виїзне засідання виконкому на одному з підприємств за участі колективів РЖКП №1 та №2 і громадськості, де й розглянути це питання.

Читайте також: У Ковелі міська влада знову збільшує плату за комунальні послуги

 


Коментарі
14 Лютого 2019, 18:20
Родичі на околиці Києва живуть в великому дуже гарному житловому кварталі (клумби, дерева, кущі, все поливається і доглядається, фонтан, сучасне освітлення всієї території, поливається, сучасні дитячі майданчики та футбольне поле, надсучасні ліфти з дзеркалами). Плата за таку красу 350-400 грн в місяць. Індивідуальне отоплення з гарячою водою (я не повірила!!!!!!!) 500-600 грн. а не 3000 як у нас.
14 Лютого 2019, 18:50
Знайшли кого відправити роз"яснювати людячм суть справи- мартинюка. Він же ж тупорилий. Ви його запитайте як з 380 волььт робиться 220 він вам не скаже. Та й звідки береться гаряча вода- це для нього задачка не під силу. Сидить штани протирає і отримає чималу зарплату. Спочатку потрібно всіх дармоїдів з ЖЕКів повиганяти а потім вже про тарифи говорити.
14 Лютого 2019, 19:28
Все правильно мешканці зробили і хай Жеки покажуть громаді зарплату економіста пенсіонерки гол бух майстрів два штуки на трьох двірників в Мартинюка пенсіонера нехай покажуть свої зарплати та двірників зарплату мінімум за три дільниці роботи отримує двірник а конто
14 Лютого 2019, 19:35
осбб не пробували створити?ні тоді не...іть!
14 Лютого 2019, 19:41
Люди, створюйте ОСББ. Навіщо ви терпите такі тарифи ?!!!! Навіщо такі приниження терпіти? Управляйте своїм приватним майном самі !
14 Лютого 2019, 19:58
а ви питали у тих ББ чому вони назад в ЖЕКи хочуть? Запитайте, скільки в 108 будинку здерли з мешканців за ліфта. Він мабуть там ще й досі не робить . майте вже рік.
14 Лютого 2019, 20:02
В ОСББ дорожче ніж в ЖЕКах
14 Лютого 2019, 20:32
Може ОСББ буде для початку дорого бо все в латках і забито кілками після працівників жеку зроблено на один день як небуття а щоб поміняти трубу на воду скільки грошей береЖек з кожної квартири а дах ,як протікає ребероїд хто купує 5 поверх
14 Лютого 2019, 20:48
Таке враження , що гроші які люди сплачують в ЖЕКи ідуть виключно на оплату працівникам Жеків ... Це мутні контори , де привласнюються великі суми !!!
14 Лютого 2019, 22:07
Альтернатива доволі проста: Або РЖКП або ОСББ, Вибір за власниками житла.
14 Лютого 2019, 23:22
Це все дурілка для народа. Які можуть бути ОСББ, якщо вони ж і звертаються до ЖЕКів то по слюсаря, то по покрівельника, то по трактора. ББ завжди буде дорожче. Самі вони ніякого ремонту не зроблять. А за ЖЕКівськи (дуже низькі) тарифи ніякий шабашник вам працювати не буде. В ЖЕКах одна проблема- є багато некомпетентних у своїх справах працівників ( або старих пердунів, які тільки місце займають Типу мартинюка). Неодноразово бачу як цілий головний інженер ходить і шукає пакети під деревами. А ось в підвал будинку, в щитову, на дах його не загониш. Бо він тупорилий і нічого розумного всеодно не скаже. ось і подумайте - на 3 двірники 2 майстра і цілий головний інженер, ще додати дармоїдів інженерів по охороні праці. Вижень цих нікчем і сразу вивільняється сумма грошей, якими можна підняти зарплату іншим працівникам без підвищення тарифу. Ще одна проблема- мертві душі. В ЖЕку 2 я чув таких назбирається чоловік 15-20. А зарплата йде в кишеню начальниці. ось де собака зарита.
14 Лютого 2019, 23:33
давайте Ігора Пініса обиремо керівником жеку. хай себе покаже. порядок наведе а не тільки балаболить. бо йому пропонували ветсанзавож очолити - засцяв. партійну касу стирив. все що він вміє тільки БАЛАБОЛИТИ!!!! ну і ще він вміє коровам в сраку заглядати. освіта така. нічого лічного.
14 Лютого 2019, 23:37
Я прийшла керувати жеком для того, щоб люди платили відкати за те, що я не націоналізую їх житло, не виселяю з їх незаконно приватизованих квартир. Що не ясно???
15 Лютого 2019, 00:20
Там сидять дармоїди які вміють добряче красти там ще є дві паспортистки та Жанна Бойко роботяґа а гол буг Ольга прийшла до Жеку обдерта та гола а наразі міняє по три рази на день пальта та дочку привела на роботу та квартиру по бистрячку придбала а простий люд по таможнях ночує щоб вижити та проплатити комуналку а вони бездарні у теплих кабінетах премії ділять щомісячно
15 Лютого 2019, 00:27
Нам надано право коригувати тарифи самостійно за своїми розрахунками.
15 Лютого 2019, 00:28
Ти поц кіндеру очко покажи замість рота
15 Лютого 2019, 00:41
шо в кіндера що в пініса очко одінакове. вони з батьківщини а там всі злодії а він пініс начальником стати захотів і в укроп перепригнув. це їх план кіндер ковель розкраде а пініс в жопу його зпхне як неодноразово руку в сраку корові по плече запіхав. освіта така
15 Лютого 2019, 01:02
Товстига компетентний у всіх питанях педораст. Нехай скаже маршрут за №19 який дає йому прибуток??? Нехай цікавляться люди, знайшов падлюка тепле місце і живе скотник, нехай подякує тестю Сагалю В.З. що пригрів ніщого та голого, а тепер він розказує і дає пропозиції. Скотину вже не те що повісити потрібно, а падлюку за ноги і роздерти. Поплати як ми пенсінери тварюко з пенсією у 1900грн., я б побачив як би ти катавсЯ з кобилами по лісі. А то хоть в петлю іди, все, не сплачую за РЖКП послуги з березня місяця і нічого ви мені не зробите, я свою квартиру вже давно викупив, а в ваших послугах педерасти смердючі не нуждаюсь. А те недоукмувате начальник РЖКП №1 алкаш, тільки дає вказівки щоб на дачах мусор вивозили як не прокурорам так суддям, як не лікарям так ще якому не потрібу, от і вся робота начальника, суки ви всі, миєте один одному ваші брудні лапи,забруднені по плечі., нічого прийде на вас час, не на вас так на ваше падлюки покоління, Нехай вам буде добро як і мені.
15 Лютого 2019, 10:20
атпамідориха пів базару в штат ЖЕКу поставила. Всі її базарні продавці влаштовані двірниками, водій з маршрутки отримує зарплату в ЖЕКу, А бабло тече в кишенюю памідорисі з товстигою.
15 Лютого 2019, 10:33
Пініс тоже з базару! Совподения?! - недумаю!!!
15 Лютого 2019, 10:48
Оля як була гола,так і є.Поїдьте в Брест як вона їздить і по ягоди походіте в ліс зранку до вечора ,таким чином заробляє гроші на прожиття.
15 Лютого 2019, 11:51
ТКЕ 1980 вже віджило давно з їх дирявими трубами які течуть (вже 2 рази відамортизовані )втрати тепла до будинків вішають на нас а потім рахунки космічні.Бойко ч..рт не дає автономку ставити.
17 Лютого 2019, 19:33
Ви бачили на під"їздах оплати від РЖКП2 ? Обслуговування тепломереж, мережі воджопостачання, електромереж. Тоді нехай ця б---га скаже, чому її слюсарі і електрики приходять на виклик тільки за гроші. Тут хтось написав, що начальник РЖКП1 алкаш. Це неправда. Це мабуть з Мартинюком сплутали. А він вже давно не начальник РЖКП. Його Бойко попер ще 12 років тому. Ходить тільки як неприкаянний по жеку і зарплати жде. Ось і вся його робота. Нахера його там тримають?
17 Лютого 2019, 21:40
О це точно Мартинюк тільки зарплату жде а сусідці Олі повідомлю що треба цілий сезон збирати чорниці цілому Оліному селу щоб наздогнати її місячну зарплату гол бух Жеку
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром