У Ковелі згадали загиблих в Афганістані

15 Лютого 2019, 18:00
У Ковелі згадали загиблих в Афганістані 2804
У Ковелі згадали загиблих в Афганістані

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Минуло тридцять років з часу виведення радянських військ з Афганістану. І вкотре ковельчани та мешканці району зібралися в народному домі «Просвіта», аби згадати загиблих, розділити біль тяжких втрат з їх рідними, віддати заслужену шану живим ветеранам, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Аматори сцени з допомогою слова та акторської майстерності зуміли передати ту неймовірну тугу і біль матерів, які не дочекались своїх синів з Афганістану, той великий жаль, який живе і досі у їх серцях.

У бойових діях за десять років взяли участь понад 360 юнаків з Ковеля та Ковельського району. 16 з них віддали найцінніше – своє життя, 39 стали інвалідами.

Війна в Афганістані принесла горе не в одну родину. Сотні тисяч офіцерів і солдат пройшли через її страхіття, 150 тисяч з яких були українцями. Понад 3 тисячі співвітчизників не повернулись додому.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув в чужих країнах, виконуючи інтернаціональний обов’язок та тих, хто поліг на сході нашої держави.

Міський голова Олег Кіндер разом з секретарем міської ради Вірою Федосюк вручили Подяки та матеріальну винагороду «афганцям».

Від народного депутата України Степана Івахіва передав вітання та нагороди воїнам-інтернаціоналістам представник його благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

Слово мав і військовий комісар Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Сергій Гладун.

 











 

Після завершення тематичного заходу біля стели загиблим воїнам-інтернаціоналістам благочинний міста Ковеля ПЦУ протоієрей Василь Мичко відслужив панахиду.

Присутні поклали вінки та квіти до монумента, на якому викарбувані імена наших земляків: Юрій Шевченко, Володимир Жук, Олександр Сметюх, Анатолій Глушков, Микола Банджа, Віктор Білинець, Микола Бобрик, Леонід Кулаковський, Анатолій Сахненко, Володимир Хилюк, Ярослав Ткачук, Василь Силюк, Анатолій Півень, Віктор Потапчук, Сергій Оксенюк, Олег Матіжев.

Також сьогодні секретар міської ради Віра Федосюк та директор територіального центру Діана Возна відвідали родини загиблих Олега Матіжева та Сергія Оксенюка. Вони поспілкувались з рідними героїв та передали матеріальну допомогу. 















Коментарі
16 Лютого 2019, 02:05
Ти ще досі отримуєш доплату за липовий орден за Афган?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром