Уряд затвердив зміни до перспективного плану громад Ковельського району

16 Лютого 2019, 13:56
Уряд затвердив зміни до перспективного плану громад Ковельського району 3098
Уряд затвердив зміни до перспективного плану громад Ковельського району

На Ковельщині продовжується реформа децентралізації.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

13 лютого Уряд затвердив зміни до перспективного плану формування територій громад Волинської області.

Зміни уточнюють склад Шклинської, Павлівської, Пнівненської, Ківерцівської, Олицької, Тростянецької, Цуманської, Дубівської, Колодяжненської, Липинської, Підгайцівської, Торчинської, Любешівської, Любомльської, Прилісненської, Ратнівської, Дубечненської, Сереховичівської, Смідинської, Старовижівської, Луківської, Шацької, Ковельської, Луцької та Нововолинської громад.

Перспективний план формування територій громад Волинської області доповнили Гіркополонківською, Гуто-Боровенською громадами, в яких вже пройшли перші вибори 23 грудня 2018 року, та додали Великоглушанську громаду. Вилучили Дернівську, Кримненську, Полицівську та Світязьку громади.

Внесення відповідних змін до перспективного плану дозволить громадам, які об’єднаються відповідно до перспективного плану та які будуть визнанні спроможними,  перейти на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом.

«Ще одну сходинку на шляху доєднання Секунської та Буцинської сільських рад до Дубівської ОТГ подолано. Працюємо над прийняттям відповідних рішень та готуємо документи до ЦВК», – написав голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк на своїй сторінці у Facebook. 

«Інформація для тих, хто в «недоумении» чому Доротище та Гішин йдуть до Ковеля. Вчіть матчастину», – написав голова Ковельської районної ради Андрій Броїло на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі
16 Лютого 2019, 18:52
пане дубівський голова а якже процедура ініціативна група і так далі ........ чи закон вже для вас не діє вам зразу давай цвк.порушення процедури тягне за собою відповідальність в суді
17 Лютого 2019, 11:55
А нам з космосом закони по цимбалах. Поворуєм, поворуєм гі ще раз поворуєм...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024