Волинь – перша в Україні за кількістю переходів релігійних громад до ПЦУ

18 Лютого 2019, 20:02
Волинь – перша в Україні за кількістю переходів релігійних громад до ПЦУ 2493
Волинь – перша в Україні за кількістю переходів релігійних громад до ПЦУ

66 парафій області заявили про розрив стосунків з Московським патріархатом.

До проведення Об’єднавчого Собору на території Волині була 671 парафія Української православної церкви у єдності з Московським патріархатом у складі Волинської та Володимир-Волинської єпархій. Незворотні процеси, що почалися після створення Православної церкви України та надання їй Патріаршого та синодального Томосу про автокефалію від Вселенської Патріархії призвели до масового переходу волинських парафій до новоствореної церкви. Загалом, станом на 18 лютого, 66 релігійних громад області перейшли, або ж заявили про наміри приєднатися до ПЦУ.

Найбільш масово перехід парафій відбувається у Горохівському районі на теренах Мар’янівського й Берестечківського благочинь УПЦ (МП). Зрештою, й першою на Волині до ПЦУ перейшла Свято-Різдво-Богородична громада села Мерви, що неподалік Берестечка. Загалом у відсотковому відношенні у регіоні Московський патріархат покинуло 9,69% парафій.

Найпівнічнішим населеним пунктом Волині, парафія у якому приєдналася до ПЦУ є село Брониця Камінь-Каширського району, найпівденнішим – Кутрів на Горохівщині. Настоятелі багатьох церков перейшли разом із своїми парафіянами, проте є й частина духовенства, що не підтримала й усіляко перешкоджала переходу і продовжує відправляти альтернативні церковні служби у житлових будинках.

Читайте також: Лютий Томос: як і чому на Волині парафії йдуть в ПЦУ 

Коментарі
18 Лютого 2019, 22:20
Деякі дописувачі в ярості і злості , з піною в роті хочуть довести , що це не Українська церква а Константинопольська ... 1)Припустимо що ви мене "переконали" і що , Константинопольська церква не благословляла на захват нашого Криму , на війну на сході , на вбивства наших громадян !!! 2) Яка різниця Росії , що ми робимо в своїй державі ??? ( всерівно якщо я прийду до вашої квартири в гості і буду щось по своєму вимагати зробити ). 3) церква це остання опора на яку спирається Росія, щоб приборкати Україну і не дати нам розвиватися разом з цивілізованим світом !!! Тому привильно роблять наші православні люди , що переходять від Московської до Української православної церкви . Вітаю!!!!!!
18 Лютого 2019, 22:41
Та насрати на ваші церкви. Дюдям нічим заплатити непідйосні тарифи, а ви зіштовхуєто лобами одних дурнів проти інших.<br/> Перша в Укріні по безглуздю? А я пригадую, як у 1999му була другою в Україні, при Климчуку, по наповненню до бюджету, коли тачки ганяли. Кому було погано, крім цього жида Пороха? Всі жили. будувались, торгували, бабла хватало всім. Не нагадаєте, долар по чому був, при тих же зарплатах, і горючка на АЗС?<br/> Ви їбанулись, люди, прокиньтесь Вам під всякими томосами жиди лапшу вішають і розсварюють сусідів і братів, а ви ведетесь.<br/> Кому вигідно, Путіну, як завжди?
18 Лютого 2019, 22:57
Ти дар Божий з своєю шкурою не путай! Ти вже продався сатані, створив для себе гроші мамоною. Ти вже не людина нашого світу. Ти не цікавий!
19 Лютого 2019, 11:13
Я вже місяць молюся за упокой Путіна та Гундяєва і вся наша церква
19 Лютого 2019, 12:44
Боротьба за церкву і школу важливіша за фронт військовий<br/>Буде Украінська Церква і Школа є надія на державу<br/>А там дивись може грабіжники з МВФ разом з нашими посіпаками здохнуть<br/>то якусь і економіку матимо<br/>Ну куди ти від грошей дінеся-бобло перемагає зло
19 Лютого 2019, 16:24
СЛАВА Православній церкві України та надання їй Патріаршого та синодального Томосу про автокефалію від Вселенської Патріархії , СЛАВА УКРАЇНІ !!!
19 Лютого 2019, 19:34
Геть ПУТІНО-ГУНДЯЄВСЬКУ комуну!! <br/>МП -московські сектанти які руйнують віру та державу. <br/>Якраз тому і стільки проблем як економічних так і духовних ,а хтось тут згадує як йому добре жилося і по чім був долар.... <br/>Бридко читати таке. <br/>Ви б за шмат ковбаси продали багато що ...
20 Лютого 2019, 12:05
Нехай живе і москаль на Україні , але по законах УКРАЇНИ ...!!! Всі релігійні та громадські організації повинні мати назву відповідну їх статусу та діяльності , а не маскуватися під щось інше..!!! Якщо це Армянська церква , то це Армянська . А не Українська церква Армянського патріархату і т. д.
20 Лютого 2019, 13:45
Спаси, Владычице, Святую Русь, спаси. Возьми, как прежде, это бремя на себя.Настало время испытаний на Руси , не устоять и не воскреснуть без тебя.Спаси от ересей безбожных на Руси, междуусобиц и от множества врагов , Святую Русь твою, Владычице, спаси
20 Лютого 2019, 14:03
Продажна влада ,за бюджетні &quot;порошенківські&quot; гроші всіх заганяє в стамбульську церкву. Ото патріоти турецькі
20 Лютого 2019, 14:31
Для ТАК. <br/>Ви хоть читаєте те що люди тут пишуть. <br/>Хто кого заганяє ??!!!!! <br/>Вище людина пише про те що назва та приналежність має відповідати дійсності без маскування . <br/>ЦЕ Є ІСТИНА. <br/>Назвіться російською церквою в Україні і ніяких питань,ви ж Християни -для чого це Лукавство і Неправда. <br/>А ви патріоти які ?Російські ,саме ці патріоти ведуть з Україною війну. <br/>А ДОРЕЧІ ТУРЕЦЬКІ ,ЯКЩО І ТАК,ТО ВІЙНИ З НАМИ НЕ ВЕДУТЬ І УКРАЇНЦІВ НЕ НИЩАТЬ,ТАК ЯК ВИ Б ЦЬОГО ХОТІЛИ...
20 Лютого 2019, 17:47
Нема слова Божого в жодному коментарі. І там де моляться за упокій живої людини, нема Бога. І там, де гасла патріотизму, нема Бога. І там де жадоба грошей і обурення до цієї жадоби, нема Бога. Немає смирення,немає любові не те що до ворога, а і до брата немає любові. Це не обговорення віри, це обговорення політики. Розділяйте ці речі.
20 Лютого 2019, 19:49
РОзбрат і ворожнечу почали сіяти священики УПЦ(МП).
20 Лютого 2019, 19:53
У державі УКРАЇНА : - Всі релігійні та громадські організації повинні мати назву відповідну їх статусу та діяльності , а не маскуватися під щось інше..!!!
20 Лютого 2019, 21:59
Ти йди ти нахер, придурошний. У ВАШОМУ світі можуть існувати лиш безмізкі рагулі, типу тебе, проплачені порохами і юльками, або ті, хто на вас придурках бабло косить.<br/> А нормальні люди хочуть нормально заробляти, нормально жити, не переживати по три революції за десять років і чхати їм на ваші церковні чвари, чи москалі ви, чи турки - один чорт вас всіх загребе.
21 Лютого 2019, 02:16
Ти є НУЛЬ. <br/>Що з тобою лохом говорити,якщо для тебе тільки противні порох чи юля ,зато ОКУПАНТУ ТИ ТУТ ПІДЛИЗУЄШ. <br/> Лижи ,лижи .. <br/>Бридкого тобі ..
21 Лютого 2019, 22:05
А хто в нас окупант? Той, хто тобі не подобається, а мені подобається. Порохотомос за п'ять років геть країну розвалив, Юля теж при владі нічого доброго не зробила
21 Лютого 2019, 23:02
А ти навіть не нуль, ти повна ДУПА. Молись далі на своїх порохів та юльок, може для тебе тарифи не підніматимуть більше, як в 10 раз, а тільки в 9. Гнида пороховська.
24 Лютого 2019, 06:51
Помолімся за упокой прихвостня Путіна Гундяєва
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024