Спортивна школа у Ковелі відсвяткувала 25-річний ювілей

21 Лютого 2019, 10:28
Спортивна школа у Ковелі відсвяткувала 25-річний ювілей 6918
Спортивна школа у Ковелі відсвяткувала 25-річний ювілей

Спортивній школі імені Євгена Кондратовича у Ковелі виповнилося 25 років.

За ці роки школа виховала безліч спортсменів, які ставали чемпіонами та призерами міжнародних та всеукраїнських змагань, чемпіонами Європи та світу, учасниками Олімпійських ігор. Чимало з них отримали звання кандидатів та майстрів спорту, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У ДЮСШ займається майже півтисячі юнаків та дівчат. Тут діє дев’ять секцій: волейбол, легка атлетика, бокс, плавання, шахи, веслування, кікбоксинг, настільний теніс, карате. Останні 14 років заклад очолює заслужений тренер України Олена Клімашевська.

Почалось усе з ідеї людини, ім’я якої нині і носить спортивна школа — Євгена Кондратовича. Він був безпосереднім керівником та учасником будівництва КДЮСШ і став директором з часу відкриття у 1994 році. Він пішов із життя у 73 роки. Восени 2010 комплексній ДЮСШ присвоїли його ім’я.

Зазначається, що за останні п’ять років на розвиток закладу з міського бюджету виділили понад п’ять мільйонів гривень. З реконструкцією спортивного залу допоміг народний депутат України Степан Івахів та його благодійний фонд «Патріоти Волині».

Під час урочистостей директор школи Олена Клімашевська подякувала усім за розуміння і підтримку. Очільниця з гордістю розповідала про успіхи вихованців та тренерів закладу.

 






 

Гарні результати у веслувальників. Вони здобули ряд перемог та призових місць на чемпіонаті України. А Олександр Яцюк став чемпіоном Європи, Ілона Грабовець посіла четверте місце. З медалями різного гатунку у рідне місто повернулись – Владислав Гочачко, Едуард Перевознюк, Тарас Семенюк, Марія Проніна, Микола Яцюк.

Гордістю школи є кікбоксери. Чемпіоном світу та переможцем Кубку світу є Роман Кухта.

Результати роботи секції боксу говорять самі за себе: підготовлена ціла плеяда майстрів спорту України, призерів і переможців чемпіонатів України, світу та Європи, Кубка України. Це – Тетяна Коб, Олександра Федіс, Анна Жуковська, Роман Ратенчук.

Тетяна Коб нещодавно стала дванадцятиразовою чемпіонкою України, крім того вона є бронзовою призеркою чемпіонату світу, чемпіонкою Європи, учасницею Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, де посіла п’яте місце.

Здобутками можуть похвалитись легкоатлети, плавці, волейболісти, шахісти.

Аби з юних ковельчан виховати чемпіонів, чимало зусиль, своїх знань та вмінь докладають знані у місті тренери. Серед них — Віктор Рогатін (бокс), Віталій Тимофєєв (кікбоксинг), Володимир Троцюк, Федір Семенюк, Василь Прохорук, Світлана Проніна, Лариса Гурська (веслування на байдарках і каное), Петро Карпук, Олена Клімашевська (легка атлетика), Олена Черняк та Тетяна Портянко (шахи).

У 2017 році відкрили секцію настільного тенісу під керівництвом тренера-викладача Ігоря Бівініса, який прагне розвивати цей вид спорту в нашому місті.
Нещодавно школа поповнилась ще одним видом східних єдиноборств – карате кіокушинкай. Молодий тренер-викладач Володимир Пустовий вже впевнено виборює з своїми вихованцями призові місця на обласних та всеукраїнських змаганнях. 

 





 

Громотою міської ради нагородили директора школи Олену Клімашевську. Подяки міського голови отримали тренери-викладачі та кращі вихованці. Окрім цього, спортсмени отримали новенькі комплекти спортивної форми для учасників секції з веслування – 35 костюмів та легкої атлетики – 30 .

Вітання від народного депутата України Степана Івахіва передала його помічник Наталія Маленицька. Вона говорила про те, що їх поєднує давня дружба, завдяки якій вдалось реалізувати чимало проектів. І особливу увагу Степан Петрович приділяє саме розвитку спортивної інфраструктури в місті. У результаті — оновили спортивний зал в комплексній ДЮСШ, відкрили у Ковелі чотири стадіони зі штучним покриттям, а весною завершать будівництво ще одного на території МЦ «Спорт для всіх».

З нагоди ювілею Наталія Маленицька передала директору закладу сертифікат на придбання силових тренажерів.

Привітала колектив школи донька засновника закладу Ірина Міцкевич. Вона подякувала Олені Клімашевській, усім працівникам школи за те, що вони достойно продовжують справу її батька Євгена Кондратовича і примножують спортивні здобутки та успіхи.

Святкового настрою присутнім додали виступи вихованців студії сучасного танцю «Беллатрікс» та секції спортивної акробатики. 

 





Коментарі
21 Лютого 2019, 23:00
Ага, давайте подякуємо клімашевський за той корупційний рай який вона побудувала! <br/>Вважає себе вічною і що це все її власність.
22 Лютого 2019, 12:20
Честь і хвала !О.Клімашевській за тренерський склад,за те,що спортивна школа процвітає,за те,що виховали стільки чемпіонів,які прославляють Ковель,а разом з тим і Україну.Так,Ви праві,Клімашевська побудувала рай,рай для діток,які там займаються!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024