У Ковелі судили власника підводи, через якого авто злетіло в кювет

23 Лютого 2019, 12:40
У Ковелі судили власника підводи, через якого авто злетіло в кювет 2945
У Ковелі судили власника підводи, через якого авто злетіло в кювет

Уродженець Ковельського району постав перед судом через те, що став винуватцем аварії.

Про це стало відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду, – інформує агентство ВолиньPost.

У квітні минулого року п’яний чоловік ввечері повертався додому з роботи. Він їхав підводою, яка, до слова, не мала жодних світловідбиваючих елементів чи ліхтарів.

Відтак, водій «Renault Trafic», який їхав тією ж дорогою, вчасно не побачив віз. Коли ж чоловік помітив перед собою підводу, то почав екстрено гальмувати, від чого автомобіль занесло і він злетів у кювет та перевернувся.

Внаслідок аварії постраждали пасажири «Renault Trafic». У дружини водія, яка їхала в автомобілі діагностували переломи хребта та ребер, а у її сестри — закриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку, забій грудної клітки та множинні садна.

В результаті, за порушення правил дорожнього руху керманича підводи притягнули до кримінально відповідальності.

Під час розгляду справи у суді стало відомо, що обом постраждалим жінкам винуватець аварії відшкодував по 10 000 гривень, проте вони подали ще й цивільні позови щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Зрештою, Ковельський міськрайонний суд призначив винуватцю аварії покарання у виді 3 років позбавлення з іспитовим терміном в 1 рік. Окрім цього, засуджений повинен відшкодувати майже 17 000 гривень потерпілим, які вони витратили на лікування та 70 000 гривень підприємству, якому належить «Renault Trafic».

Коментарі
23 Лютого 2019, 18:08
Переломи хребта, контузія... Люди стали інвалідами, а бухого жебрака суддя залишив на свободі, навіть не оштрафував на 10200 грн.. Невже судді вже стали брати копійками?
23 Лютого 2019, 18:42
Скільки заподіяв горя людям і - "справедливий" вирок ... Я більше нічого не можу сказати у захист реформованого суду ... .можу тільки матом покрити
23 Лютого 2019, 19:24
Автомобіль являється предметом підвищеної небезпеки, а віз з конем, ні. Водій повинен вибрати швидкість руху для забезпечення безпеки руху і екстреного гальмування. Автомобіль наїхав на віз, а не навпаки, не забезпечивши дистанції.Справа виграшна, як не у ВС то у ЄСПЛ. Хто суддя?
24 Лютого 2019, 01:48
Їхали ми два дні тому ввечері по бетонці. Раптом з грунтівки з лісу вискакує віз з конем, без катафотів, перетинає дорогу і зникає в лісі. На якусь десяту долю секунди виїхав би він пізніше - була б серйозна ДТП. Шкода, що судді з нами не було...<br/> Їздун на возі такий же учасник дорожнього руху і так само повинен відповідати за порушення правил!
24 Лютого 2019, 12:03
Ось де правосуддя працює!!! А був би якийсь чинуша на підводі-був би виноватцем ДТП водій буса. Як завжди &quot;ВОДІЙ НЕ СПРАВИВСЯ З КЕРУВАННЯМ АВТОМОБІЛЯ&quot;.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром