У Колодяжному відбувся обласний конкурс читців Лесі Українки

25 Лютого 2019, 11:16
У Колодяжному відбувся обласний конкурс читців Лесі Українки 3150
У Колодяжному відбувся обласний конкурс читців Лесі Українки

У селі Колодяжне відбувся обласний конкурс читців «Мій любий краю», присвячений 148-й річниці від Дня народження Лесі Українки.

Про це повідомляється на сайті Колодяжненської громади. 

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 38 переможців міських та районних конкурсів на краще читання творів письменниці. Відбір проводився у трьох вікових групах: молодшій, середній і старшій.

Захід розпочався з урочистостей та покладання квітів до пам’ятника видатній поетесі на території літературно-меморіального музею Лесі Українки за участі голови Ковельської районної державної адміністрації Віктора Козака, голови районної ради Андрія Броїла, голови Колодежненської ОТГ Віталія Кашика.

Оцінювали учасників конкурсу читців почесне та компетентне журі: Надія Гуменюк – членкиня Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, лауреат премії імені Лесі Українки, заслужений журналіст України, Валерій Дмитрук – заступник начальника управління культури, з питань релігії та національностей облдержадміністрації, Лідія Марчук – голова предметно-циклової комісії сценічного мистецтва та культурно-дозвіллєвої діяльності Волинського коледжу культури і мистецтв ім.І.Ф.Стравінського, Любов Рожнова – директорка обласного науково-методичного центру культури, заступник директора Віталій Клімчук та провідна спеціалістка Валентина Недоумова. Члени журі враховували складність твору, дикцію учасників, художнє оформлення, сценічну майстерність тощо.

За підсумками конкурсу у молодшій віковій категорії представники Колодяжненської ОТГ, Софія Осійчук та Микола Завадський із Скулина зайняли перше місце за майстерне виконання твору Лесі Українки «Музині химери» і були нагороджені дипломом управління культури облдержадміністрації.

 








Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром