У ковельському дитсадку провели зиму і зустріли весну за народними традиціями

01 Березня 2019, 18:00
У ковельському дитсадку провели зиму і зустріли весну за народними традиціями 2313
У ковельському дитсадку провели зиму і зустріли весну за народними традиціями

Дитсадок №3 «Теремок» приймав гостей із дошкільних закладів Ковеля.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

28 березня відбувся семінар міського методичного об'єднання музичних керівників та керівників гуртків образотворчого мистецтва.

Дуже насиченою була його програма. Спочатку гостям запропонували переглянути розвагу з дітьми старшого віку «Масляна! Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо» (музичний керівник Ірина Густирь). Це дійство перенесло нас у часи Київської Русі. Діти зустрічали ласкаве сонце - символ тепла, закликали Весну, танцювали з квітчастими чоботами. А що це за гуляння без веселої каруселі з різнобарвними стрічками? Вона закружляла дітей у вирі етнічних традицій і звичаїв.

Продовжилось свято приходом Масляної (керівник гуртка образотворчого мистецтва Олена Грицюк). Дівчатка залюбки взялися до приготування млинців. Скільки було радощів на їхніх обличчях, адже довірили таку важливу справу. Вони мастили млинці варенням. Потім прикрашали різноманітними візерунками з фруктів, кондитерським кремом, до якого додали трішки морквяного, бурячкового, шпинатного соку та какао. Які дива творили діти на своїх тарілках. 

Тим часом хлопчики виготовляли для дівчат паперові квіточки з цукерками. Хлопчики прийшли з квітами, дівчата зустріли їх з млинцями, і всі дружно пішли смакувати малиново-імбирний чай з вітамінними млинцями.

Семінар продовжився виступом директора дитсадка Наталії Сидорук на тему «Розвиток музичних здібностей дошкільників засобами українського фольклору».

А завершився брейн-рингом між музичними керівниками та керівниками гуртків зображувальної діяльності «Хай в серці кожної людини живе любов до України» (методист Інна Смолярчук).

 




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024