«ОПОРА» звинувачує «Батьківщину» у підкупі виборців у Ковелі

02 Березня 2019, 11:47
«ОПОРА» звинувачує «Батьківщину» у підкупі виборців у Ковелі 3668
«ОПОРА» звинувачує «Батьківщину» у підкупі виборців у Ковелі

Спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» зафіксували порушення під час концерту на підтримку Юлії Тимошенко у Ковелі. 

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі «ОПОРА».

25 лютого у Ковелі під час концерту на підтримку кандидатки в президенти Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина») її «прихильникам» роздавали набори із шапками, рукавицями та шарфами, дійство анонсували у непередбачених законом місцях, а правоохоронці отримали повідомлення про «замінування». Таку інформацію зібрали представники «ОПОРИ» під час спостереження за організованим заходом.

Концерт на підтримку Юлії Тимошенко анонсували з недотриманням вимог закону. Перед концертом 25 лютого спостерігач «ОПОРИ» виявив афішу заходу та зустрічі із Іваном Крульком, якого на матеріалі представили як «заступника Юлії Тимошенко», на вулиці Театральній у Ковелі. Постер містив необхідні вихідні дані, однак був розміщений у не передбаченому для цього місці – на електроопорі. Відтак, спостерігач написав заяву у поліцію. Правоохоронці відреагували та зняли вказаний матеріал.

Читайте також: Керівництво «Батьківщини» не задоволено Олегом Кіндером, – Іван Крулько

 


 

Після початку концерту із наметів «Новий курс», які були встановлені віддалік навпроти сцени, розповсюджували друковану агітаційну продукцію та пропонували заповнити «анкету прихильника». Також звідси «прихильникам» роздавали набори, у які входили шапки, рукавиці та шарфи блакитно-жовтих кольорів та із надписом «ВірЮ в Україну».

 



 

Концерт у рамках всеукраїнського туру «Вірю в Україну» відбувся на центральній площі міста. Ще до його початку на екранах, змонтованих у конструкції сцени, демонстрували ролики за участі Юлії Тимошенко, а також відео про «Новий курс» кандидатки. З головної сцени виступив голова ГО «Батьківщина молода» Сергій Митрофанський, нардеп Іван Крулько, а також з піснями виступила співачка Анастасія Приходько.

 


 

Зауважимо, 26 лютого прес-служба поліції на Волині повідомила, що правоохоронці оперативно встановили особу чоловіка, який повідомив, що  «під час мітингу поблизу міської ради у Ковелі буде замінування». Спостерігач «ОПОРИ», який був присутній на концерті, розповів, що під час самого дійства не було відомо про замінування. Як згодом розповіли спостерігачу у поліції, повідомлення надійшло, коли концерт практично завершився. Особу, яка повідомила про замінування, встановили одразу на місці, а сама інформація була неправдивою.

Окрім того, як стало відомо із відкритих джерел, напередодні концерту відбулася зустріч нардепа та співачки із лікарями у Ковельському МТМО.  Зокрема, на своїй сторінці у Facebook голова профспілкового комітету Ковельського МТМО Сергій Товкач написав, що у стінах закладу напередодні концерту відбулася зустріч із Анастасією Приходько та Іваном Крульком. Медиків запрошували на концерт.

«Іван Крулько лаконічно, по-діловому, роз'яснив присутнім основні тези виборчої програми Юлії Тимошенко «Новий курс України», а також вказав на головні відмінності програмних засад кандидата в Президенти від «Батьківщини» від інших її найближчих рейтингових опонентів. Із роз'ясненням власних мотивів підтримки та закликом голосувати за Юлію Тимошенко, як Президента України, до медичних працівників звернулася Заслужена артистка України, громадський діяч і волонтер Анастасія Приходько», – повідомляє також Сергій Товкач.

Дещо пізніше аналогічний допис з’явився і на Facebook-сторінці Ковелької районної «Батьківщини».

 


 

Зауважуютть, що анонсів про відвідини медзакладу не було. Ковельське МТМО є комунальним некомерційним підприємством.

Активісти нагадують, що відповідно до пункту 7 частини 1 статті 58 «Про вибори Президента України», передвиборна агітація може здійснюватися у формі проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії – суб’єкта виборчого процесу чи кандидата на пост Президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку.

Водночас частиною 6 статті 64 цього ж закону забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

Також відповідно до частини 7 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України», кандидат на пост Президента України, зареєстрований Центральною виборчою комісією, має право на договірній основі за рахунок коштів виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, мітингів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації.

Коментарі
02 Березня 2019, 16:55
Холуї перестарілі, що і йулькиних собачих будках сидять, впрошують людей підписуватися, що будуть за цю путінську скотину голосувати. Хочуть штучним "рейтингом" людям пилюку в очі пустити.
02 Березня 2019, 17:05
Ти ще не квікнув?
02 Березня 2019, 17:26
Тільки Юля врятує Україну від розрухи. Жидомасони вже показали на що здатні. І Слава Богу, що вибору в цьому році. Ще рік і Україна зникла б з мапи світу. Виметем порох з нашої оселі. Тому й розгавкалась так суча порохоботівська зграя, що чує свій кінець. ВРЯТУЄМО УКРАЇНУ РАЗОМ З ЮЛЕЮ!!!
02 Березня 2019, 17:29
Нехай краще ОПОРА від влади подати протест в Раду Европи про те, що посли ЕС відкрито агітують проти Зеленського. Чим показують явне втручання у внутрішні справи України і тиснуть на кандидата і виборця. Яке право має Волкер нагло допитувати Зеленського і розповсюджувати по всьому світу негативну інформацію про нього. Ось де працюйте, а не сраку порохоботам лижете. ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ, ВИМЕТЕМ ПОРОХ З НАШОЇ ОСЕЛІ!!!
02 Березня 2019, 20:05
«Озверел и стал сатаной»: Порошенко ударил девушку по лицу на встрече с избирателями<br/>Автор: Снежана Легошина<br/>Комментариев: 0<br/>Рейтинг: - | -<br/>Добавлено: 02.03.2019<br/><br/>Добавить комментарий<br/><br/>Президент Украины Петр Порошенко попал в очередной скандал: он отшлепал девушку по лицу за то, что она задала ему неудобный вопрос.<br/><br/>Во время встречи с избирателями в Александрии девушка задала главе государства вопрос, за что он преследует журналиста Анатолия Шария. В ответ на этот вопрос Порошенко сначала попросил её отключить мобильный, потом шлепнул по лицу и стал просить ее назвать свои имя и фамилию, а также ее место проживания. Не услышав ответа, Порошенко сильно хлопнул девушку по плечу, спросив при этом «Боитесь? Не бойтесь!». При этом лицо у президента было очень злобным.<br/><br/>Сама девушка позднее рассказала, что Порошенко бил ее по лицу, потом начал ее «шарпать». «Он просто озверел, стал сатаной», призналась девушка.
02 Березня 2019, 22:25
Да з Ковеля виїзджають буси кожен день на підкупити від Порошенка. Спринтер та lt 35 . Треба них хазяїв в оборот взяти!!!
02 Березня 2019, 23:29
ЮЛЯ - наш президент!
03 Березня 2019, 01:48
Коли йулька намахала тупих путінських генералів на 700 мільйонів зелені, путін посадив генералів на 3 роки, а йульку прив'язав на короткий ланцюжок.<br/>І стала путіну йулька служити, Україну продавати за вкрадених 700 мульйонів. Газовий контракт на 500 зелених за 1000 кубів підписала, коли Ющенко перед тим домовився по 235. Крим віддала авансом, щоб путін призначив її президентом України. Та в карлика кишка тонкою виявилася. Тепер путін дав йульці 150 мільйонів на передвиборчу рекламу в перерахунку на гривні. За це проти йульки кримінальну справу відкрили. А йулька, щоб викрутитись створила &quot;піраміду&quot; - пенсіонери з пенсією 1000 гривень їй по 2000 гривень благодійних внесків перераховували, самі про це не знаючи...<br/>Кому потрібно, щоб таке чмо, зрадниця і проститутка, стало президентом - тільки круглим ідіотам!
03 Березня 2019, 10:10
Агітаторам платили за кожного приведеного на концерт, чим більше приведеш тим більше отримаєш. Та і сторінках ВорЮлі зразу блокується доступ за критику, незручні питання, можна тільки хвалебні оди писати))))
03 Березня 2019, 11:58
дуже достойний кандидат це ігор смешо цілком здорова грамотна на голослівна позиція щоб вилізти з цієі ями потрібена така людина з командою однодумців послухайте інтервю по ютюбі дуже конкретний диловий грамотний пидхід прото грошей на рекламу немає ілюди не знають це не юля не зеленський і не петя
03 Березня 2019, 13:40
І скільки твій Смєшко набере- 12 голосів. зараз потрібно згуртуватись одного кандидата, прохідного. А це - Юлія Тимошенко. Зараз головна ціль- не дати порохоботам пройти в 2 тур. А далі буде одна задача- не дати порохоботам утікти в гамерику.
04 Березня 2019, 20:22
Хай Ковельське бютівське кодло подякує Конащуку з його навіженою Інкою. Про те, як вона 5 років виносить мізки нормальним людям в дворі по НЕзалежності, 57,59, 61 знають уже не тільки в Ковелі.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024