Камерний оркестр «Квінта» у Ковелі відзначив 15-річний ювілей

02 Березня 2019, 15:50
Камерний оркестр «Квінта» у Ковелі відзначив 15-річний ювілей 3598
Камерний оркестр «Квінта» у Ковелі відзначив 15-річний ювілей

Вже 15 років тішить мистецтвом глядачів камерний оркестр «Квінта».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Відзначили ювілей концертом у рідній школі мистецтв. На сцені були викладачі та учні і незмінний керівник «Квінти» Тетяна Корнєва. Саме вона створила цей колектив, багатьох його учасників вчила грі на скрипці. Все життя вона присвятила музиці і своїм талантом, баченням прекрасного ділиться зі своїми оркестрантами. 

Безліч теплих слів на адресу камерного оркестру прозвучало під час святкового концерту. 

«Щиро дякую за Вашу працю. Ковельчани вас люблять, шанують. Ваші виступи є окрасою багатьох концертів, а коли «Квінта» на сценічних майданчиках України та за кордоном представляє Ковель, це тільки додає позитивного іміджу нашому місту», – сказав під час привітання заступник міського голови Ігор Прокопів.

Ігор Ярославович вручив Подяки міського голови учасникам колективу, а його керівника Тетяну Корнєву відзначили Почесною грамотою управління культури облдержадміністрації.

«Я горда, що у нашому місті є такий колектив, який  примножує високе камерне мистецтво, популяризує класичну музику, зачаровує нею. Це надзвичайно велика титанічна праця заставити колектив звучати. А музика у вашому виконанні — це прекрасні емоції, відчутя, це позитив і хороший настрій», – сказала у вітальному слові начальниця відділу культури міськради Вікторія Савлук

Вікторія Анатоліївна передала для потреб музикантів смички, струни і пообіцяла — нові сценічні костюми.

Під час концерту прозвучала пісня «Ода Києву», викладача школи мистецтв Юрія Заворотинського, на слова відомого у місті поета Анатолія Семенюка. А виконав твір директор школи мистецтв Андрій Мигуля

Завершили свято виступом дітей, які лише починають опановувати гру на скрипці. 

 












Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39