Захворювання на грип не покидає Ковельщину

05 Березня 2019, 11:02
Захворювання на грип не покидає Ковельщину 2772
Захворювання на грип не покидає Ковельщину

У Волинській області, як і в Україні в цілому, спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Утримується тенденція до щотижневого зниження захворюваності.

Про це повідомляється на сайті ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України». 

За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень, з 25 лютого до 3 березня, кількість хворих ГРВІ та грипом в області зменшилась на 5%, зареєстровали 5980 випадків проти 6268 попереднього тижня.

Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 9%. Зафіксували локальні перевищення епідемічних порогів у Рожищенському районі (на 78%), Ковельському районі (на 36%), Камінь-Каширському районі (на 9%) та незначні перевищення (на 4 – 2%) у Шацькому, Іваничівському, Любомльському та Горохівському районах. Найнижчі показники захворюваності у Любешівському, Локачинському районах та місті Нововолинську.

У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі понад 20 % учнів, лікарі-епідеміологи надали рекомендації щодо тимчасового призупинення навчання у школах. Так, припинили навчання в трьох школах області (двох в Горохівському та одній в Турійському районах).

Загалом, з початку епідемічного сезону, котрий розпочався 1 жовтня 2018 року перехворіло понад 117 тисяч волинян, показник захворюваності в поточному епідсезоні в 1,8 разів нижчий рівня аналогічного періоду минулого року, – зазначають спеціалісти.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024