Комісія внесла нових АТОвців з Ковельщини до черги на житло

06 Березня 2019, 15:41
Комісія внесла нових АТОвців з Ковельщини до черги на житло / Фото ілюстративне 3215
Комісія внесла нових АТОвців з Ковельщини до черги на житло / Фото ілюстративне

У Ковелі працювала комісія з розподілу земельних ділянок між учасниками АТО та членами сімей загиблих воїнів.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Під головуванням депутата міської ради Анатолія Кислюка відбулося чергове засідання комісії з розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції, для передачі земельних ділянок безоплатно у власність.

Комісія задовільнила заяви про включення до єдиного реєстру учасників АТО щодо надання ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та прийнято рішення про включення трьох громадян до першочергового єдиного реєстру учасників АТО по місту Ковелю, одного – до реєстру учасників АТО, які проживають за межами Ковеля.

Також розглянули питання щодо включення в позачерговий єдиний  реєстр учасників АТО Тетяни Самчинської – вдови учасника війни в зоні АТО Олександра Самчинського.

За письмовим зверненням виключили з першочергового і внесли до позачергового єдиного реєстру щодо надання земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд трьох ветеранів АТО, які мають інвалідність третьої групи.

Під час засідання йшлося про надання земельної ділянки учаснику АТО Миколі Скалацькому. Як виявилось, він уже використав право на отримання ділянки безоплатно у власність до моменту участі в АТО. Комісія рекомендувала звернутись одному із членів його сім’ї, який має право на безоплатне отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, з усіма правовстановлюючими документами на майно та на землю у відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету.

 


 

Враховуючи, що на сесії Ковельської міської ради 28 лютого рішенням №48/56 затвердили детальний план території розміщення житлової забудови в районі вулиці Зерова (ІІ черга) члени комісії вирішили провести жеребкування 29 березня між учасниками АТО, яким надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в цьому районі.

Зазначають, що з грудня 2014 року і до сьогодні у Ковелі видали 327 дозволів на розроблення проектної документації щодо виділення земельних ділянок ветеранам АТО та членам сімей загиблих воїнів. На сьогодні в єдиному реєстрі учасників АТО на отримання земельних ділянок перебуває 323 мешканці міста та 75 – з інших населених пунктів. Крім того, у пільговій черзі зареєстровано 37 осіб з сімей загиблих, людей з інвалідністю та тих, які відзначені державними нагородами. Ці ковельчани мають позачергове право на отримання наділів для житлового будівництва в місті.

Коментарі
31 Березня 2019, 11:59
Черга на квартиру,для військового -це мертва черга,тому що ми у ній уже 15 років,а ми теж маємо статус Атовця+сім'я з 5 діток,і ніякого руху !
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром