Потопу на Ковельщині поки що не буде, – природознавець

07 Березня 2019, 10:20
Потопу на Ковельщині поки що не буде, – природознавець 1565
Потопу на Ковельщині поки що не буде, – природознавець

Фахівець у галузі екології та природознавства з Ковеля каже, що повені поки що не буде.

27 лютого по телебаченню виступав один з керівників управління водного господарства Волинської області. Бідкався, що можлива велика повінь. Потопи завжди лякали людей ще з давніх часів. Але на Поліссі (це більша частина Волинської області) в найближчий час великої води не буде, бо немає їй звідки взятися. Так вважає ветеран лісового господарства Василь Козак.

«Другого березня я побував у лісі. Снігу давно вже нема. Підсихають дороги. Підходимо до каналу. Це один з витоків малої річки Бобрівки. Десятки і сотні їх колись неквапливо бігли по Поліссю. А сьогодні навіть їх назви стираються з народної пам’яті. Канал дуже великий і глибокий. Вода лише на дні», – розповідає Василь Тимофійович журналісту видання Район.Ковель.

 


 

За словами ковельчанина Василя Козака, він на цьому місці буває часто і щорічно. Канал пересох ще в кінці червня торік і лише в січні цього року з’явилося трохи води. Оддалік сухий ліс.

 

 

«Не нам, звичайно, повчати «водяне» начальство. Однак нагадаю, що протидія ксеризації (наростання сухості клімату) – один із пріоритетів у діяльності багатьох міжнародних організацій. Тим часом вода сходить, а тижнів через чотири стануть палахкотіти наші ліси. Повені поки що не буде і надмірної приткості в боротьбі з водою не варто проявляти. Зараз краще було би воду трохи «притримувати», бо вона так потрібна нашому довкіллю», – говорить Василь Козак.

Коментарі
07 Березня 2019, 16:41
просто капітан очевидність. зима була малосніжна навкрухи все сухо рівень грунтових вод низький.
07 Березня 2019, 23:25
Василь Тимофійович стільки років пропрацював в *природі*, що в таких питаннях знається краще, як *фахівці* з губернії. Та й зима була малосніжна, звідки тій воді взятися?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром