У Дубівській ОТГ для ліквідації загорань сухої трави за тиждень витратили 20 тисяч гривень

09 Березня 2019, 10:55
У Дубівській ОТГ для ліквідації загорань сухої трави за тиждень витратили 20 тисяч гривень / Фото ілюстративне 2283
У Дубівській ОТГ для ліквідації загорань сухої трави за тиждень витратили 20 тисяч гривень / Фото ілюстративне

Голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк закликав жителів громади не спалювати суху траву, оскільки доводиться виділяти значні кошти для ліквідації таких пожеж.

Про це очільник громади написав на своїй сторінці у Facebook.

«Впродовж останнього тижня на території громади все частіше виникають згорання сухої трави. Дане явище в цю пору року ніяк не може виникнути без участі людини. Спалювання трави приносить велику шкоду, як довкіллю, звірям так і землі на якій горить полум'я. На даний час пожежі, які виникають на території громади та не несуть загрозу будівлям, ми змушені тушити своїми силами. Для цього залучаються працівники нашої пожежної команди, перед тим як посилати пожежний автомобіль проводиться виїзд автомобілем сільської ради на місце пожежі (щоб оцінити масштаби пожежі та доцільність виїзду пожежного автомобіля). Згасити полум'я, яке розповсюдилося на декілька гектарів за допомогою пожежного автомобіля практично неможливо. Гасити приходиться вручну», – йдеться у дописі.

Роман Троцюк зазначає, що з початку березня для ліквідації пожеж з бюджету громади виділили значні кошти.

«За останній тиждень на заходи пожежогасіння бюджетом Дубівської сільської ради було витрачено близько 20 000 гривень. Для порівняння: це два підприємці, що працюють на єдиному податку (друга група) сплатять річний податок для усунення наслідків нашої халатності протягом тижня, це сума яку сільська рада (наш бюджет) тратить на харчування дітей в садочку впродовж трьох місяців та прикладів можливо навести безліч. Виходить живемо по принципу «бідні бо дурні»», – робить порівняння Роман Троцюк. 

«Прошу Вас відповідально ставитись до коштів та майна громади. Раціональне використання наших ресурсів сприятиме швидшому розвитку громади, примноженню наших здобутків та комфортному проживанню в громаді. Міленька іскорка може спричинити велику пожежу, яка не перебирає не бідних не заможних. Горить все та несе за собою велику біду для нас та оточуючих. Прошу віднестися відповідально та провести роз’яснювальну роботу з своїми дітьми та сусідами. Тільки разом ми зможемо запобігти лиху», – закликав голова Дубівської громади. 

Читайте також: Спалювання сухої трави спричиняє пожежі у лісах та на торфовищах

Коментарі
09 Березня 2019, 15:25
КОСМОС-ЧМО
09 Березня 2019, 20:15
підприємець мякота може заплатити набагато більше
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024