Напередодні Великого посту – що варто знати

10 Березня 2019, 09:55
Напередодні Великого посту – що варто знати 1453
Напередодні Великого посту – що варто знати

Початок Великого посту в цьому році припадає на 11 березня.

Свята Чотиридесятниця готує християн до найбільшого свята – Воскресіння Христового, Пасхи, – повідомляють у Волинській єпархії ПЦУ.

У час Великого посту варто частіше ходити до церкви, сповідатись та причащатися. Якщо хто сповідався давніше, тоді прийти до храму, коли менше людей і священик може більше приділити часу кожному.

На період Чотиридесятниці припадає три заупокійні суботи: другої, третьої та четвертої седмиць (тижнів). У цю пору, коли ми більше зосереджені на молитві й духовних стараннях та намагаємось виконувати більше добрих справ, не забуваймо і про спочилих, які чекають нашої молитви. Вона для них дуже важлива, бо самі вже не можуть просити у Всевишнього прощення.

З вірою в те, що молитва буде почутою, звертаємося до Господа на Літургії, ставимо свічки (символ нашої полум’яної віри та нашої волі, що м’якне від волі Творця), робимо пожертви на боговгодні справи. Читаємо Біблію, іншу побожну літературу.

Церковний Устав на час Великого посту повністю виключає продукти тваринного походження: м’ясо, яйця, молоко. Риба дозволяється тільки на Благовіщення та Вербну неділю, а в Лазареву суботу – рибна ікра. Певні ж послаблення посту можливі з благословення священика. Також потрібно обмежити веселощі, облишити погані звички, менше часу проводити в інтернеті (якщо це, звичайно ж, не пов’язано з вашою роботою) та перед телевізором. Коли доводиться-таки йти на якусь гостину, треба поводити себе стримано.

Головне ж – робити більше добрих справ, любити людей, жити не тільки для себе, а й для інших. Можна зібрати речі для потребуючих, приготувати вечерю батькам, просто побути зі своїми дітьми.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39