Про Томос треба розповідати в школах, – священик Іван Бонис

10 Березня 2019, 17:00
Про Томос треба розповідати в школах, – священик Іван Бонис 3907
Про Томос треба розповідати в школах, – священик Іван Бонис

Ковельський районний декан і настоятель парафії в селі Дубове Іван Бонис впевнений, що дітям потрібно розповідати про Томос, який також викладає основи християнської етики в місцевій школі.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

У Facebook отець Іван Бонис повідомив, як розповідав учням 5–6 класів про Православну Церкву України, Томос та його зміст. Проводячи урок, крім запланованої теми, душпастир зачепив події від Об’єднавчого Собору і дотепер: визнання автокефалії, обрання Предстоятеля ПЦУ, возз’єднання з нею громад, що вийшли з МП, порядок зміни юрисдикції та відповідав на запитання.

Такий урок душпастир-учитель планує провести і з учнями 10–11 класів, адже згідно зі шкільною програмою, коли вони складатимуть ЗНО з історії, мають знати про створення Православної Церкви України.

Панотець у цій школі викладає понад двадцять років. І його учні знають, що тепер уже є п’ятнадцять помісних Православних Церков у світі, а Церква України в диптиху – на п’ятнадцятому місці.

На думку благочинного, в кожній парафії священики повинні розповідати дітям про історію ПЦУ, цього навчати потрібно змалку.

Особливий подарунок для школи – копію Томосу – отець Іван вручив директору Олені Балецькій. Документ зберігається в шкільній бібліотеці й кожен бажаючий може його побачити.

Коментарі
10 Березня 2019, 21:21
Все вірно отче Іоане-<br/>Можливо і вдалося б через школу виховати украінців і вірних ПЦУ<br/>Відомо що всі війни виграє вчитель в школі і священник в церкві<br/>Тому наші воріженьки і роблять такий натиск на церкву і я не сказав би що ми виграємо<br/>а вони програють<br/>На жаль багато украінців далекі від національноі свідомості а якщо судити по рейтингах<br/>ліцедія то і взагалі від всякоі<br/>Питання в часі -якого на мою думку в нас залишилось дуже обмаль<br/>Дай Боже Всім Здоровья Душевного і Фізичного<br/>Слава Богу Слава Украіні
10 Березня 2019, 22:07
Діткам в школі більш цікавий той Томас,який ганяється за мишкою Джеррі,а викладати християнську етику в загальноосвітній школі має за законом вчитель не належний до жодної з конфесій.
10 Березня 2019, 22:10
Не думаю...<br/>Викладайте ІСТИНУ!<br/>Приберіть теорію Дарвіна із шкільної програми,припиніть обманювати стосовно періодів і віку Землі...<br/>І,між,іншим,етику має викладати людина,не належна до жодної з конфесій...
10 Березня 2019, 22:46
Повністю згідний з діснейлендом і вільною<br/>На викладання предметів які формують християнську і національну свідомість бажано<br/>запрошувати людей вільних від усього краще всього бомжів<br/>ВАУ основи Хритиянськоі Моралі і Цінностей буде викладати Християнський Священник<br/>Не демократично ні краще ЛГБТ представник<br/>А стать дитина хай оприділить самі класі в сьомому<br/>От тільки спробували ВИ нести таку несінітнецю наприклад в Польші -в час вільний сходіть в<br/>костєл там Вам швидко роскажуть і про демокраитіюі мультірелігійність або в РФ <br/>Дарвіна не уберем-масони не дадуть<br/>А до гей парадів уже майже готові
11 Березня 2019, 02:16
Слово томос пишеться з малої букви. Дивіться О. Авраменка.
11 Березня 2019, 09:46
Ми би з Петрухою навчили
11 Березня 2019, 11:06
Церква відділення від школи. Не калісте дітей своїми казками про томоси.
11 Березня 2019, 11:51
Ще трохи і та релігія нікому не буде потрібна . Хто вірує, тому церкви з дурнуватими бабками, які шикають та попами в золоті зайві
11 Березня 2019, 13:18
Слухай чучало навчись писати без помилок,а потім будеш щось там вякати про церкву і дітей.
11 Березня 2019, 14:47
Згідний на 100%. Однак працювати на просвітницькій ниві має не тільки Бонис, а й кожен свідомий своєї історії українець.
11 Березня 2019, 15:06
&quot;про це йдеться на сайті ПЦУ&quot; -заходжу на сайт, і опа - ніякої ПЦУ не існує в природі, і ніяких сайтів ПЦУ не існує теж. <br/>Є УПЦ КП, котру Порох разом із Філаретом і його внучком Єпіфанієм намагаються легалізувати і проткнути у світове Православ'я ціною здачі своїх єпархій і своїх приходів.<br/>Вони навіть не скриваються, що ніхто ніяких документів церковних не міняв, статутів не переробляв і ніхто УПЦ КП ні в яку ПЦУ не перейменовував. <br/>Дорогенькі, чому ви не признаєтесь людям -що відбувається? ))<br/>Чому не розповідаєте, що Філарет пообіцяв свої українські єпархії на Буковині румунам, в обмін на те, що Румунська церква визнає ПЦУ?<br/>Кємська волость? Я- Я, забірайтє.))) <br/>Чому мовчите, що в обмін на Томос Філарет віддав всі свої закордонні парафії Константинополю, але не всі з КП хочуть туди й ти, через що починаються тертя і непорозуміння?<br/>Ось вам ссилочка. https://www.religion.in.ua/news/vazhlivo/42855-blagochinie-byvshej-upc-kp-v-germanii-otkazyvaetsya-perexodit-v-konstantinopolskij-patriarxat.html<br/><br/>Чому не розказуєте людям, що ніхто ПЦУ не хоче визнавати, як і визнавати заднім числом законними хіротонії Філатера і остальних? <br/>Останньою Албанська Православна Церква написала лист Вармоломію, де вказала, що не визнає ніяких політично-церковних утворень в Україні.<br/>Але ви брешіть людям і далі, провокуйте на насилля і захоплення храмів.<br/>І да, не забудьте козломордим обізвати, у вас же інших аргументів нема.))))
11 Березня 2019, 18:27
Константинопільська церква своє слово сказала. Цього достатньо щоб спокійно себе почувати незалежно від думки оточуючих сателітів гундяя.Що до відділку ФСБ під назвою &quot;московський патріархат&quot;, то цією злочинною організацію повинна займатись КОНТРРОЗВІДКА України. А вона на жаль не займається. Тому ці чекісти в рясах мали можливість збирати у своїх церквах арсенали зброї і озброїти в потрібний час &quot;шахтарів&quot;,які приїхали на Донбас і захопили всі адміністрації багатьох міст де зараз ці псевдореспубліки &quot; лнр&quot; та &quot;днр&quot;. І да козломордий від тебе мокшанським болотом за кілометр смердить.
11 Березня 2019, 18:59
Не знаю куди ти чучало заходило і що де бачило. Є офіційний сайт православної церкви України,офіційний сайт Волинської єпархії православної церкви України.Розуй очі і побачиш. А на рахунок Албанськоїцеркви,де парафій менше ніж на Волині, то в тебе інформація застаріла.Вчора Вселенський патріарх дав вичерпну відповідь про дійсність хіротоній в ПЦУ і про надання автокефалії УПЦ. Так що козломордий уважно читай і не вводь в оману людей!
11 Березня 2019, 21:35
А й правда, скільки Філарет парафій румунам загнав?:)))
11 Березня 2019, 21:49
А скільки парафій втратив гундяй в Україні за останні 3 місяці? Йому зараз не ха-ха.
11 Березня 2019, 22:02
То ви з гундяйом змагаєтесь, хто більше парафій просере?))))))
12 Березня 2019, 01:19
ГУНДЯЙ-чекіст <br/>ГУНДЯЄВЦІ -сектанти <br/>ГУНДОЦЕРКВА-дім розбрату<br/>ГУНДОСТАН-агресор <br/>ГУНДОПУТІАНИ-не християни
12 Березня 2019, 13:02
ти такий канонічний, як порох непитущий.Здрисни, скотина, виженуть пороха і можете свого томаса всунути туди, звідки він і виліз.
12 Березня 2019, 13:05
Гнати попів зі школи, щоб ними там і не смерділо і не важливо з якої церкви
12 Березня 2019, 15:24
А що ти убогий будеш дітей вчити? Не біснуйся козломордий!
12 Березня 2019, 21:24
Нехай мушкетери викладають попівську етику своїм прихожанам,бо оте язичництво,що вони пропонують учням,християнством назвати тяжко.
12 Березня 2019, 23:46
В школі треба навчати дітей справжній науці, а не єврейським казкам, може їм ще розказувати про плоску землю в центрі всесвіту? Церква завжди відкрита для всіх бажаючих і ніхто туди не лізе з теоріями Дарвіна, а от попи нахабно пруть в школу щоб засрати мозок нашим дітям
24 Березня 2019, 21:23
Голосуйте за Бойко!!!! Буде мир!!!!!!!!!!
25 Березня 2019, 14:18
Дуже вже ви активний скрізь встигаєте Тільки служби божі потрібно довше проводити згідно уставу А не бігати від церкви до церкви Діловий дуже
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром