Ваш родич у поліції: троє жительок Ковельщини потрапили на «гачок» шахраїв

13 Березня 2019, 10:54
Ваш родич у поліції: троє жительок Ковельщини потрапили на «гачок» шахраїв / Фото ілюстративне 2574
Ваш родич у поліції: троє жительок Ковельщини потрапили на «гачок» шахраїв / Фото ілюстративне

Від шахрайських дій потерпають ковельчани похилого віку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Схема шахрайства «Ваш родич у поліції» – не нова, проте нині волиняни продовжують потерпати від неї, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Так, днями 81-річна мешканка Ковеля віддала зловмисникам 29 тисяч гривень, бажаючи залагодити ситуацію з потерпілими від злочину, який нібито вчинила її донька.

Жінці подзвонили «із поліції» та повідомили прикру новину. І тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші. Пенсіонерка погодилася задля вирішення цих проблем віддати всю наявну у хаті готівку незнайомцеві, який охоче по неї під'їхав.

Ще двоє потерпілих мешканок Ковельщини (також жінки похилого віку) віддали свої кревні псевдо-правоохоронцям, бажаючи «відкупити» рідних від кримінальної відповідальності.

Таким чином зловмисники в одному випадку розжилися на 14 тисяч гривень та 70 євро, в іншому – на 500 доларів США та 100 євро.

Прокуратура Волинської області знову звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки таких «правоохоронців», які розповідають, що ваш близький родич вчинив ДТП чи інший злочин і, аби залагодити  справу з потерпілими та поліцією, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

Також закликають у жодному разі не надсилати і не передавати кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертатися із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників.

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином «вирішувати» ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

Коментарі
13 Березня 2019, 21:53
Такі махінації стають можливими, тому що так само робить поліція- за гроші все влагоджує
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024