На Раді регіонального розвитку представили макет індустріального парку «Ковель»

15 Березня 2019, 12:30
На Раді регіонального розвитку представили макет індустріального парку «Ковель» 7769
На Раді регіонального розвитку представили макет індустріального парку «Ковель»

У Ковелі відбулося засідання Ради регіонального розвитку Волинської області.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Понад дев’ять сотень представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Волині завітали 14 березня у Ковель, де у Палаці культури імені Тараса Шевченка, відбулась Рада регіонального розвитку Волинської області.

 



 

3500 робочих місць та понад 600 мільйонів євро інвестицій. Саме такого результату очікують волиняни від створення впродовж наступних 5-8 років індустріального парку «Ковель» на землях Люблинецької об’єднаної територіальної громади. Таким планом поділився голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко під час засідання Ради регіонального розвитку.

«Область має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний HUB і стати західними воротами України в Європу», – зауважив Олександр Ілліч.

За його словами, в індустріальному парку створять митно-логістичний термінал, де поєднають вузьку європейську та широку українську залізничні колії. Разом із тим, працюватимуть над будівництвом сучасних транспортних коридорів із Чорного моря до Балтики та з Європи через Одесу до країн Азії, котрі дозволятимуть безперешкодно постачати на українські та європейські ринки товари як із нашої держави, так і країн Євразійського регіону.

Читайте також: Волинь може стати західними воротами України в Європу, – Олександр Савченко

 



 

Окрім того, Олександр Савченко частково – підвів підсумки, в більшій мірі – окреслив перспективи розвитку Волині на 2019 – 2021 роки, а це – будівництво 10 нових сільських шкіл, 9 амбулаторій сімейної медицини, 8 нових футбольних полів, центри адміністративних послуг, нових дитячих садків, реабілітаційного центру для ветеранів АТО та ООС, відкриття нового транспортного напрямку у формі малого прикордонного руху із Ковеля до польського міста Грубешів, будівництво зернового елеватора у смт Іваничі та полігону побутових відходів за європейськими екостандартами на території Горохівського району. Ще одна амбітна мета – перетворити малу батьківщину Лесі Українки (с.Колодяжне, урочище «Нечимне») у справжній культурно-історичний центр.

Під час Ради регіонального розвитку Волинської області напрямки та перспективи діяльності Волинської економічної ліги презентував її голова Любешівський селищний голова Олег Кух. Мета новоствореного об’єднання – розробка спільної стратегії економічного розвитку. Три засадничі завдання, які вирішує Ліга: представлення інтересів місцевого самоврядування на різних рівнях; сприяння сталому економічному розвитку громад. Створення «банку знань» громад; муніципальна співпраця.

Своєю чергою Люблинецький селищний голова Наталія Сіховська говорила про те, що нині Люблинецька ОТГ, спільно із Волинською облдержадміністрацією та Ковельською райдержадміністрацією працюють над втіленням у життя ідеї створення на Ковельщині індустріального парку «Ковель». За її словами, конкурентними перевагами майбутнього парку є близькість до кордону та наявність залізничного вузла з так званою вузькою колією, яка сполучає Україну із країнами Західної Європи. Це буде логістично – виробничо – торговельний комплекс для постачання на європейські та український ринки товарів Азії. Загалом, завдяки запуску індустріального парку «Ковель» буде створено сотні нових робочих місць, бюджети різних рівнів отримають значні наповнення, а Волинь – інвестиції.

 












Коментарі
15 Березня 2019, 14:58
То я не поняла де буде цей парк?<br/>Шо за труба посеред проекту Ковельської районної ради? Рада похожа на велику котельню
15 Березня 2019, 16:04
Кого тільки не позганяло,,,
15 Березня 2019, 16:23
Це буде не парк а черговий цирк. Як інтерпорт.
15 Березня 2019, 23:42
Очередной развод на Лохов,эти сказки мы уже 5 лет слышим
16 Березня 2019, 01:10
Ой горе вам горе комуняки недолюстровані
19 Березня 2019, 21:53
..так где это будет??? автор...напиши.....или будем мля..на эти макетики смотреть...))) в зале на рожи суконные посмотришь...и понимаешь...все на фото и останеться..)) они решили....)))
03 Жовтня 2020, 13:01
Індустріальний парк має бути на території земель Люблинецької ОТГ.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром