У Ковелі свою творчість на військову тематику представив художник Павло Юрчук

19 Березня 2019, 17:15
У Ковелі свою творчість на військову тематику представив художник Павло Юрчук 3834
У Ковелі свою творчість на військову тематику представив художник Павло Юрчук

Молодий митець з Володимира-Волинського Павло Юрчук презентував персональну виставку у Ковелі.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Павло Юрчук – художник, викладач рисунку у Володимир-Волинській дитячій художній школі, постійний учасник колективних виставок. Це – людина-герой, адже йому довелось пройти бойові дії на сході України. Як справжній чоловік, про те, що довелось пережити, згадувати не любить. Але воєнні події знайшли відображення у подальшій його творчості.

Графіка, живопис, колаж, інсталяція – автор представив твори, що різняться не лише технікою виконання, а й стилями та жанрами, через що і складається враження, ніби цю виставку готували кілька майстрів.

Тонкою роботою вражають графічні твори виконані олівцем на папері великого формату. Вони демонструють глибину таланту художника не лише складністю виконання, а й тим філософським змістом, який вони несуть. Наприклад, представлений триптих – це інтерпретація Павлом буддистської мудрості, яка зазвичай ілюструється трьома мавпочками «Мідзару», «Кікідзару», «Івадзару» і звучить так: «якщо я не бачу зла, не чую про зло і нічого не говорю про зло, то я захищений від нього».

Цікавим фактом є те, що графічні роботи Павла Юрчука можна побачити у розмальовках-антистресах, які останнім часом дуже популярні.

Не залишають байдужим жодного глядача та вражають експресивністю картини на воєнну тематику. Кольорові плями, патьоки фарб, інсталяції з ланцюгів та тканини, биті рами – такі прийоми дозволяють перенести на полотно жах війни. Оглядаючи ці роботи, можна відчути біль і страждання, які автор пережив на фронті. 

Ковельські художники та поціновувачі мистецтва відвідали галерею, щоб оглянути виставку та познайомитись з її автором. Глядачів відразу вразила графіка Павла Юрчука і, звичайно ж, наболіле – воєнна тематика, яку кожен сприймає по-своєму, крізь призму своїх переживань, спогадів, відчіуттів. 

Перший заступник Ковельського міського голови Михайло Гетьман та начальник відділу культури Вікторія Савлук привітали автора та вручили йому Подяку з нагоди презентації особистої виставки в Ковелі. Місцевий художник Микола Конопацький також поділився своїми враженнями від виставки і зауважив, що роботи Павла зачепили усіх, а це означає одне – що митець досяг своєї мети.

Усіх не байдужих до мистецтва запрошують скористатися можливістю та відвідати виставку робіт Павла Юрчука «Ледь абстрактне і трохи військове». Експозиція буде діяти до 15 квітня.

 











Коментарі
19 Березня 2019, 23:43
Круто!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром