Як пройшов вечір спогадів про першого директора школи в Ковелі

22 Березня 2019, 12:51
Як пройшов вечір спогадів про першого директора школи в Ковелі 4153
Як пройшов вечір спогадів про першого директора школи в Ковелі

У Ковельському ліцеї №11 відбувся вечір спогадів про першого директора школи Бориса Клімчука. Він свого часу був і головою Волинської ОДА.

Захід провели 15 березня. Про це йдеться на сайті школи.

Борис Клімчук був людиною, яка ввійшла в історію ХХ і ХХІ століть талановитим, мудрим, державним, політичним і громадським  діячем. Він був мудрим керівником, справжнім господарем школи з 1 вересня 1982 року до літа 1990 року.

За час його господарювання школа стала знаною не  лише у місті, а й в області. Його керівну естафету вправно підхопили інші директори: Володимир Ісюк та Олександр Максим’юк. А нині його незаперечні масштабні напрацювання продовжує педагогічний колектив на чолі з директоркою Галиною Сидорук.

 





1

 

Саме завдяки таким якостям, як доброта, щирість, простота, людяність, але одночасно й вимогливість Борису Клімчуку вдалося сплекати когорту досвідчених педагогів, частина якої й донині працює у стінах нашого закладу. Це Надія Бешта, Антоніна Бєлах, Наталія Бодасюк, Антоніна Вознюк, Микола Гаврилюк, Надія Галайда, Ганна Горькава, Марія Джигун, Леонід Дудчик, Надія Дудчик, Ніна Камінська, Стефанія Кравчук, Наталія Кушнірук, Людмила Мартинюк, Світлана Михалевич, Василиса Мокійчук, Майя Питель, Юрій Питель, Галина Потіщук, Лариса Примачук, Тетяна Рубчук, Галина Сидорук, Емілія Судова, Олена Хлуд, Валентина Шеремета, Світлана Яковініч.

Борис Клімчук – новатор. Він не тільки йшов у ногу з часом, а й постійно випереджав його.

Борис Клімчук усе робив  для вдосконалення навчального процесу. Під його мудрим керівництвом школа нагадувала бджолиний рій. Завдяки ініціативі, творчому завзяттю, невичерпній енергії директора надзвичайно швидкими темпами відкривали музеї, облаштовували майданчики, діяв радіоцентр.

 





 

Пройшло багато років, а колишні учні екс-директора пам’ятають його й досі.

Своїми спогадами про талановитого наставника поділилися колишні випускники школи Ірина Терещук і Тетяна Селівончик.

Умілі організаторські та адміністративні якості Бориса Петровича помітила й місцева влада. Влітку 1990 року його обрали заступником голови міськвиконкому. Кар’єра Бориса Клімчука як державного урядовця розвивалася дуже стрімко.

Борис Клімчук, будучи корінним волинянином та щирим патріотом своєї землі, зробив значний внесок у розробку та розвиток Волині. Якою б великою не була любов Бориса Клімчука до Волині, але найміцніша любов у нього була до своєї сім’ї, дружини, дітей, онуків, до своєї рідні. У залі були присутні дружина Бориса Петровича, сестра, та доньки зі своїми дітьми.

 


1




 

Ось уже 4,5 роки як Борис Петрович пішов за горизонт, але ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати його вічно. Потрібен час, щоб по справжньому збагнути велич постаті, осмислити усе те, що залишив він по собі на рідній землі і не тільки. Тут лише спогади колег, соратників, друзів, близьких людей. Спогади, що з часом ставатимуть все більшою цінністю. Ця зустріч – це лише невеличка данина поваги та вдячності колег та учнів Борису Клімчуку.

Діана КОВАЛЬЧУК,

учениця 8-Г класу НВК «ЗОШ №11-ліцей»

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024