У Ковелі на залізниці збудують тягову підстанцію за 75 мільйонів гривень

23 Березня 2019, 17:00
У Ковелі на залізниці збудують тягову підстанцію за 75 мільйонів гривень  / Фото ілюстративне 4453
У Ковелі на залізниці збудують тягову підстанцію за 75 мільйонів гривень / Фото ілюстративне

«Укрзалізниця» у Ковелі побудує тягову підстанцію за 75 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов під час робочого візиту на Кременчуцьку дистанцію електропостачання – одну з найбільш вантажонапружених дистанцій регіональної філії «Південна залізниця», – йдеться на сайті управління.

У 2019 році Укрзалізниця розпочне роботи з електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв – Колосівка, яка дозволить підвищити пропускну спроможність важливого напрямку Знам’янка – Долинська – Миколаїв.

Зокрема, 22 березня Євген Кравцов відвідав ключовий об’єкт електропостачання Кременчуцької дистанції електропостачання – тягову підстанцію Кременчук. Вона була введена в експлуатацію два роки тому і забезпечує рух електрорухомого складу на дільниці Галещина – Кременчук – Павлиш та живлення вузла Кременчук.

«Електрифікація вантажонапружених напрямків залізниці – пріоритетне завдання нашої компанії. У цьому році плануємо розпочати роботи з електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв – Колосівка, що дозволить покращити ситуацію з пропуском вантажів до морських портів. Це ключовий інфраструктурний проект Укрзалізниці, який дозволить прискорити доставку вантажів, скоротити витрати на організацію перевезень, забезпечити їх екологічність, вивільнити тепловозну тягу та перенаправити її на інші напрямки», – повідомив Євген Кравцов.

За його словами, фінпланом Укрзалізниці на 2019 рік на реконструкцію та будівництво об’єктів передбачено понад 5,1 мільярдів гривень капітальних інвестицій. Зокрема, 1,6 млрд грн за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій виділять на реконструкцію дільниці залізничного транспорту Долинська – Миколаїв з підвищенням пропускної спроможності напрямку Знам’янка – Долинська – Миколаїв.  Окрім цього, 75 мільйонів гривень передбачили на будівництво тягової підстанції станцї Ковель Львівської залізниці, що дасть можливість збільшити кількість електроперевезення на залізниці. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39