У Ковелі відбулася патріотична виставка до сторіччя Державного герба України

25 Березня 2019, 17:29
У Ковелі відбулася патріотична виставка до сторіччя Державного герба України 3121
У Ковелі відбулася патріотична виставка до сторіччя Державного герба України

У культурно-просвітницькому центрі представили патріотичну виставку плакатів з назвою «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Проект підготовлений Українським інститутом національної пам'яті разом з видавництвом «Родовід», – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Вперше експозицію представили у Києві в рамках відзначення 27 річниці Незалежності України. До 100-річчя проголошення Акту Злуки та Дня Соборності її відкрили в усіх обласних центрах. Тепер, аби якомога більше людей змогли з нею ознайомитися, Волинський краєзнавчий музей передає її в інші міста. Отож, з ініціативи його директора Анатолія Силюка та заступника міського голови Ігоря Прокопіва, відділу культури та Ковельського історичного музею експозицію можна побачити у Ковелі.

Виставка складається з 21 банеру. В простій та цікавій формі вона знайомить з еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення. До неї увійшло багато досі невідомого ілюстративного матеріалу. Тут подані зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших. Можна побачити, як зображували герб на монетах часів князя Володимира Великого, Української Народної Республіки, символіці Української Повстанської Армії.

У презентації виставки взяв участь заступник міського голови Ігор Прокопів. Серед почесних гостей – професор Східноєвропейського національного університету, кандидат історичних наук Геннадій Бондаренко, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, які оцінили значення та актуальність цієї теми в сьогоденні. На захід завітали освітяни та школярі, студенти, ліцеїсти. Вихованка Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Анна Галян подарувала присутнім пісню «Київська Русь».

Ковельчан та гостей міста запрошують усіх бажаючих відвідати надзвичайно цікаву виставку, яка впродовж тижня діятиме в культурно-просвітницькому центрі, а далі – у навчальних закладах міста. 

 














Коментарі
25 Березня 2019, 20:06
Патріотичне виховання молоді, це дуже добра справа. Погано тільки те, що цим займаються порохоботівські бариги. Під гаслами Слава Україні - вивозять рештки закарпатських лісів, знищують останні заводи і фабрики, доводять український народ до межі неповернення з того світу. ВИМЕТЕМ ПОРОХ З НАШОЇ ОСЕЛІ!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39