Ковельські еко-активісти закликають не залишати «рани» на стовбурах беріз

28 Березня 2019, 12:01
Ковельські еко-активісти закликають не залишати «рани» на стовбурах беріз / Фото ілюстративне 1906
Ковельські еко-активісти закликають не залишати «рани» на стовбурах беріз / Фото ілюстративне

Збирачі березового соку залишають «рани» на стовбурах дерев.

Про це йдеться на сторінці «Цінуй та Бережи» у Facebook.

З початком весни починається заготівля березового соку – смачного та корисного, Всі йдуть-їдуть за ним, щоб отримати перші поживні речовини: вітаміни та мікроелементи, які так необхідні нашому організму після виснажливої зими.

«Ще хтось тільки починає його збирати, а хтось вже набрався з надлишком, але в кінцевому рахунку після такої сокозаготівлі, Ми бачимо одну й ту ж саму сумну картину, кожного року-порозкидана тара навколо та відкриті «рани» на стовбурах берізок. Чому таке користувацьке ставлення: «використали та покинули на поталу природі, а нічого страшного, само затягнеться» Е ні, помиляєтесь», – каже Руслан Троцюк у дописі.

Активіст закликає набравши соку, обов’язково допоможіть березі залікувати рани – хоча б для того, щоб наступного року було вам до чого повернутися. Для цього після збору соку необхідно замастити надріз пластиліном, воском, господарським милом або закрийте його мохом. Це вбереже дерево від проникнення в нього бактерій і різних грибків, які можуть спричинити загнивання надрізу, і можливо, призвести до загибелі дерева.

 


Коментарі
28 Березня 2019, 18:54
це не екологи так за дерева переживають. Це мафія переживає. Бо люди сік заготовляють самі і у бандитів сік не беруть. Споконвіку сік брали з берез і нічого деревам не ставало. Ви, еко- активісти, краще зверніться до порохоботівських свінчуків, щоб не нищили карпатські ліси. А ви не замислювались скільки лісу спалено в котельнях в цьому році?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024