У Ковелі виділяють кошти на медичне забезпечення учасників АТО

28 Березня 2019, 18:14
МТМО 2521
МТМО

У Ковельській міській раді відбулася зустріч з керівниками громадських організацій ветеранів АТО, де йшлося про медичне забезпечення учасників бойових дій.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Зазначається, що на лютневій сесії міської ради на ці потреби виділили 200 тисяч гривень з бюджету, але за необхідності впродовж року ця сума може збільшуватись.

Враховуючи звернення ветеранів АТО, за його дорученням міського голови провели спільні наради керівництва міста та МТМО, аби врегулювати усі спірні моменти, визначити можливі варіанти допомоги.

Детально про видатки на лікування цієї категорії ковельчан розповів головний лікар МТМО Олег Самчук. Він повідомив, що усі, хто підписав декларацію з сімейними лікарями мають право на ряд безоплатних послуг. Це — лабораторні дослідження та УЗД. До слова, з 1 липня 2019 року  їх число суттєво збільшиться. 

Атовці, як і інші жителі Ковеля, можуть скористатись урядовою програмою «Доступні ліки». Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів на безкоштовній основі  відпускаються медичні препарати у разі амбулаторного лікування хворим на серцево-судинні захворювання, астму та цукровий діабет.

Держава гарантує  учасникам АТО під час перебування в лікарні медичне забезпечення на один день у сумі – 65 гривень (харчування — 55 гривень). Зрозуміло, що цих грошей недостатньо, тому частина коштів буде надаватись з місцевого бюджету.

Також  ковельчанам — учасникам АТО будуть оплачуватись оперативні втручання вартістю до 5 тисяч гривень.

Виділені кошти з міської казни і на зубопротезування та проведення комп’ютерної томографії.

Головний лікар звернув увагу, що у поліклініці працює електронна черга. На прийом до фахівця краще записуватись завчасно. Для цього можна прийти особисто та вибрати для себе зручні дату і час або зателефонувати на ресепшн і узгодити всі ці питання. Це стосується усіх пацієнтів, які користуються послугами поліклініки. 

Олег Самчук закликав учасників АТО якнайшвидше підписати у Ковелі декларацію з сімейними лікарями, аби отримати всі преференції, передбачені державою.

Коментарі
28 Березня 2019, 20:59
Що це за безоплатні послуги, якщо без благодійного внеску ніхто навіть в кабінет не запускає?
29 Березня 2019, 14:29
Місяць тому лікувалася на денному стаціонарі, За всі аналізи та рентген платила з власної кишені, хоча декларацію з сімейним лікарем підписала ще 2018 році. Питання: 1. безкоштовні лабораторні дослідження- це брехня головного лікаря ???? 2. Якщо ці послуги повинні надаватися безоплатно, то чому медсестра пише перелік лаб. досліджень і спочатку посилає в благодійну касу для оплати, а потім на процедури ??? До речі, в так названій благодійній касі є затверджений перелік на кожне з лабораторних досліджень, УЗД і таке інше.
12 Квітня 2019, 01:04
Лікування для середньостатистичного Укрінця -день страшного суду<br/>Ну не бачив ні в програмах кандидатів ні на зустрічах щоб хоть словом згадали про це лихо<br/>От якщо той сцюль-творець нового життя-прийде в цирк на дебати треба запитати і в нього<br/>і Петру сказати хай кінчає лицемірно каятися<br/>А конкретно скаже коли з допомогою народу викорчує медичну мафію<br/>На жаль реальність така -що ніколи бо сам гарант гарантовано в темі і має з кожноі пігулки
12 Квітня 2019, 01:20
Господи прости мене грішного<br/>Але бажаю шоб наша політична еліта за всі роки лікувалася тільки в Ковелі і отримувала тільки<br/>безоплатні послуги а гроші мала тільки ті що ходять за пацієнтом<br/>Ти ж Вчемогутній включи ше і Доктора Смерть і не забудь Порошенка со чадами і Гройсмана<br/>ну ти Господи і без мене нерадивого всіх знаєш<br/>Помилуй мя Господи прости дерзость мою<br/>За літочок малих душа болить коли іхні мами помирають юо грошей нема<br/>А коли люди зберуть-то ісчадія адські вкрадуть<br/>На твій СУД СТРАШГИЙ І ПРАВЕДНИЙ УПОВАЄМО
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром