Віктор Козак похвалився досягненнями за минулий рік

29 Березня 2019, 17:10
Віктор Козак 6843
Віктор Козак

Голова Ковельської райдержадміністрації прозвітував перед районними депутатами за виконання делегованих повноважень, але деякі обранці громади його роботу не схвалили.

На сесії Ковельської районної ради, яка відбулася 29 березня, Віктор Козак сказав, що не зоглядівся, як вже п’ятий рік працює головою РДА і втретє звітує перед депутатським корпусом.

«Ви знаєте, напевно, нам є чим похизуватися перед іншими такими ж самими районними радами і адміністраціями нашої області, і зокрема перед Волинською обласною державною адміністрацією і Волинською обласною радою. Завдяки отакій хорошій співпраці з вами ми маємо хороші результати. Завдяки нашим платникам податків ми щось будуємо, і не соромно подивитися в зад за ці роки», – мовив Віктор Теодосійович до районних депутатів.

За його словами, за останні роки у Ковельському районі збудували дві школи, відновили п’ять дитячих садків, відремонтували дороги, придбали чотири нові автобуси та п’ять автомобілів для сімейних лікарів. І можна це перелічувати далі. А поки голова говорив, тим часом на екрані у сесійній залі демонструвалися слайди про досягнення.

«Є хороша співпраця з об’єднаними територіальними громадами. Ми передаємо їм повноваження, але звісно ми далі з ними співпрацюємо, тому що робимо все на благо людей Ковельщини», – каже Віктор Козак.

 

 

Як твердить голова РДА, серед досягнень 2018 року в галузі районної освіти є 26 призерів обласних олімпіад, хоч у попередньому 2017 році їх було 13. Запрацювала «Нова українська школа». «Пішла» добудова школи у селі Вербка, і цьогоріч роботи будуть продовжено. Відкрито інклюзивно-ресурсний центр. У селищі Голоби завершили реконструкцію стадіону «Дружба», а в селищі Люблинець зробили штучне поле.

Зі слів Віктора Козака, в аграрному секторі – часткова передача земель сільськогосподарського призначення на ОТГ. Агропромисловий комплекс району отримав торік 7,2 мільйона гривень додаткових коштів, яких раніше не було. Дороги на Ковельщині кращі, ніж в інших районах. Минулого року 18,7 мільйона гривень надійшло з державного дорожнього фонду. Зробили дорогу між селами Колодяжне і Любитів. У Голобах відкрився пункт видачі дозволів на міжнародні перевезення, що дало кошти до місцевих бюджетів. Здійснюється будівництво амбулаторії в селі Зелена.

У планах районної влади – зведення нової школи в Колодяжному, очищення озера Нечимне, будівництво нової дороги від Колодяжного до Нечимного.

Депутат Анатолій Корнійчук спитався у голови РДА: «Скільки коштів виділили на усунення недоліків по Білинській школі, тобто з моменту, коли під час її відкриття урочисто перерізали червону стрічку і по сьогодні?»

Віктор Козак відповів, що гроші виділяли з районного бюджету на закупівлю нового трансформатора, бо там трапилась технічна помилка проектанта. А що стосується даху і всього іншого, то все зроблять за кошти виконавця робіт. Було ще затоплення підвалу школи. Виявляється, коли спеціалісти робили «геологію», то не врахували рівень ґрунтових вод і дуже низько «посадили» школу, тому в підвалі постійно стояла вода. Тож довелося з підвального приміщення переносити на перший поверх комунікації.

Після того, як Віктор Козак зайняв своє місце в президії, Анатолій Корнійчук вийшов до трибуни, бо, як він сказав, за традицією завжди виступає із співдоповіддю.

«Я не маю на меті перераховувати всі здобутки. Дякую за роботу, але в мене є певні питання. По Білинській школі була створена депутатська комісія. Є перелік робіт, які зроблені, але я не знаю суму. Відповідь по школі мене, як депутата, не задовольняє», – заявив Анатолій Авакумович.

 

 

У своєму виступі він говорив про збереження об’єктів спільної власності, облуплений фасад приміщення районного управління агропромислового комплексу, про який вже не раз наголошував керівникам району. Також переказав Віктору Козаку стурбованість жителів Поворська: коли ж, нарешті, зроблять реконструкцію сільського будинку культури?

Критичний виступ Анатолія Корнійчука змусив Віктора Козака знову вийти до трибуни. Голова РДА відповів, що сьогодні слухається його звіт про виконання делегованих районною радою повноважень, і що до будинку культури в Поворську це немає ніякого відношення, а по Білинській школі замовником було управління капітального будівництва Волинської ОДА, виконавцем – приватна фірма з Луцька.

«Ми до того жодного відношення не маємо. Ми тільки отримуємо від вас такі якісь негативи. З того всього, що ви сказали, немає взагалі делегованих повноважень. Для того, щоб питати з виконавців, треба дати їм гроші. Дайте – і питайте. А ці питання не стосуються делегованих повноважень, то я просто вас не розумію», – зауважив Віктор Козак.

Переважною більшістю голосів депутати районної ради схвалили звіт очільника виконавчої влади Ковельського району.

 


 

Коментарі
29 Березня 2019, 19:15
Не соромно, бачиш , йому в зад дивитися)
29 Березня 2019, 21:23
Корнійчук молодець!<br/>А Козак ....ла-ла-ла
29 Березня 2019, 21:25
Риг пять літ протримався
29 Березня 2019, 21:55
Общество деградирует.Власть не меняется-признак застоя.Воняет от них.....
29 Березня 2019, 22:35
Корнію дай тільки себе показати....
29 Березня 2019, 23:01
Не брешіть - Козак нормальний голова рда
29 Березня 2019, 23:01
Козак Віктор прекрасна людина а не якийсь крахобор і корупціонер , хай працює ще багато років. Дай йому Боже здоров'я та сили! Молодець!
30 Березня 2019, 01:10
Він там соляру нюхав!
30 Березня 2019, 02:07
я ти без совісті як козак куди вябувати будете першого квітня казнокради
30 Березня 2019, 02:49
Дуже шкода, що до будинку культури в Поворську немає ніякого відношення пан Козак. Соромно за такий будинок культури. Скільки ж років він простояв в аварійному стані.В якому селі району чи області є такий будинок культури? Хай Семенюк будує.
30 Березня 2019, 08:42
КОЗАК ЩЕ ПЯТЬ РОКІВ МРІЄ ТИРИТИ СОЛЯРУ
30 Березня 2019, 08:42
Злодій раз злодій на все життя
30 Березня 2019, 11:32
Козак заявляє що по Білинській школі замовником було управління капітального будівництва Волинської ОДА, виконавцем – приватна фірма з Луцька. Потрібно підняти акти прийому і подивитися хто там підписував їх , а тепер за їх рахунок усунути всі недоліки !!!
30 Березня 2019, 13:51
Козак на території 8 школи будинок собі збодував. Хіба можна часково територію школи під забудову віддавати?
30 Березня 2019, 14:36
Козак під приводом &quot;реконструкція шкільного погреба&quot;змушував хатинку а щоб не підкрався суд бодай -спортплощадку вліпив.
30 Березня 2019, 14:36
Козак під приводом &quot;реконструкція шкільного погреба&quot;змушував хатинку а щоб не підкрався суд бодай -спортплощадку вліпив.
30 Березня 2019, 14:36
Козак під приводом &quot;реконструкція шкільного погреба&quot;змушував хатинку а щоб не підкрався суд бодай -спортплощадку вліпив.
30 Березня 2019, 14:36
Козак під приводом &quot;реконструкція шкільного погреба&quot;змушував хатинку а щоб не підкрався суд бодай -спортплощадку вліпив.
30 Березня 2019, 21:59
от похлопати критикам Козака хочеться,ну зовсім в голові нічого нема!Козак за 5років дійсно підняв район на новий рівень,не жалів навіть своіх коштів,всім влада погана...а що зробили ви,хату побудував...бо має за що тай побудував...я вважаю що треба голову мати,щоб таку хату побудувати!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024