Доступні ліки: які ковельські аптеки відпускають ліки за електронним рецептом

03 Квітня 2019, 16:00
Електронний рецепт 3407
Електронний рецепт

З 1 квітня пацієнти, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки», почнуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми за електронним рецептом.

Отримати електронний рецепт можна лише у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація. Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, на мобільний пацієнта приходитиме СМС з з номером рецепта та кодом підтвердження, який треба назвати в аптеці, що бере участь у програмі.

За номером, що є в телефоні, провізор знаходитиме рецепт – його лікар виписуватиме в електронній системі. Вся медична інформація про пацієнта надійно захищена. Також, за потреби, лікар може роздрукувати пацієнту консультаційний висновок з призначенням ліків, номером рецепту та кодом підтвердження.

Провізор пропонуватиме ліки відповідно до рецепта. Їх, як і раніше, можна буде забрати безоплатно або доплатити невелику різницю.

На сьогодні у Волинській області угоду із НСЗУ на електронний рецепт заключила 18 аптек. Тим не менше, нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі. У Ковелі таких аптек чотири.

На сайті НСЗУ можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають «Доступні ліки». 


Читайте такожКовельські аптеки декілька тижнів не видавали «Доступні ліки». ВІДЕО

Коментарі
04 Квітня 2019, 02:30
Якщо у людини немає телефону? То як бути? Навіть на сьогодні не всі мають мобільники особливо пенсіонери. З такою пенсією як у нашій державі не кожному по кишені телефон та ще й щомісячний платіж оператору. Всетаки щось недодумали з тими рецептами.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024