Голова Волинської ОДА схвалив програму з відзначення 150-річчя Лесі Українки

05 Квітня 2019, 15:43
Голова Волинської ОДА схвалив програму з відзначення 150-річчя Лесі Українки 2945
Голова Волинської ОДА схвалив програму з відзначення 150-річчя Лесі Українки

Обласна регіональна програма з нагоди ювілею славетної поетеси передбачає великий комплекс заходів у Ковельському районі.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко підписав розпорядження, яким схвалив проект обласної регіональної програми з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, ініціаторами якої є виконавча влада області та Колодяжненська сільська рада.

Програми розрахована на 2019-2021 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить 388,865 мільйонів гривень. Причому з місцевого бюджету передбачається використати 29,96 млн грн., з обласного – 27,935 млн грн., решта – з державного бюджету.

У рамках підготовки до ювілею необхідно здійснити ряд заходів, а саме: реконструювати та розширити парк Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, провести тут ремонтно-реставраційні роботи в «сірому» і «білому» будиночках та будинку родини Косачів у Луцьку на вулиці Драгоманова, реконструювати дороги Ковель – Нечимне та Ковель – Колодяжне, облаштувати велосипедну доріжку з Колодяжного до Нечимного, розробити туристичні маршрути «Колодяжне – Нечимне», встановити інформаційно-вказівні знаки у селах Колодяжне та Скулин, розробити проект та розпочати будівництво нової школи в Колодяжному, створити в Будинку культури цього села музей «Лісова пісня», очистити та відновити озеро Нечимне, створити музей-скансен народних промислів у селі Скулин, перенести погруддя Лесі Українки з Колодяжного в урочище Нечимне, спорудити пам’ятник поетесі в Колодяжному, створити системи відеоспостереження в селах Колодяжне та Скулин, урочищі Нечимне та ін.

Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА має внести проект даної програми на розгляд чергової сесії обласної ради для затвердження.

Коментарі
06 Квітня 2019, 10:54
Казали чемодани пакує
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром