Ковельські аптеки ще не готові видавати ліки за електронними рецептами

08 Квітня 2019, 14:40
Ковельські аптеки ще не готові видавати ліки за електронними рецептами / Фото ілюстративне 2461
Ковельські аптеки ще не готові видавати ліки за електронними рецептами / Фото ілюстративне

Ковельським аптекам потрібно ще два тижні, аби на електронні пристрої встановити спеціальні програми для зв’язку з медичною структурою для видачі ліків за електронними рецептами.

Про це пише ПроКовель.  

8 квітня про це говорили на апаратній нараді у Ковельській міській раді.  

 «Наша поліклініка готова. Можуть виписувати рецепти в електронному варіанті. І також вони розробили для людей, які не можуть користуватися мобільним телефоном, трохи старші, їм роздруковують рецепти. Ми виходили на наші аптеки: там потрібно повністю спеціальну програму завантажити. Вони готові, але сказали через тижнів два. Через тижні два буде готова і аптека», – заявила на апаратній нараді у міськвиконкомі начальниця відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська

 Нагадаємо, що з 1 квітня пацієнти, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки», мали почати отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми за електронним рецептом.

Надати такий електронний рецепт може лише сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким у пацієнта підписана декларація.

Також головуючий на нараді очільник міста Олег Кіндер звернувся до керівників структурних підрозділів з проханням активніше інформувати населення щодо підписання ними декларацій, адже від цього залежатиме й розмір медичної субвенції, яка надійде у Ковель.  

 «З 1 липня державної медичної субвенції не буде. Просто не буде. Хочемо ми чи не хочемо, лікарня не отримає ні копійки медичної субвенції. Тільки будуть виділятися кошти на оцей відсоток по заключенню декларацій», – наголосив Олег Кіндер.

Коментарі
08 Квітня 2019, 17:44
Треба нам таки аптеки????????
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром