Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України

14 Квітня 2019, 16:00
Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України 5124
Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України

Рівно 5 років тому, 14 квітня 2014 року, в Україні офіційно розпочалась Антитерористична операція.

Ця операція стала відповіддю на вбивство та поранення українських воїнів, погрози та знущання з мирного проукраїнського населення, захоплення будівель місцевих адміністрацій Слов’янська, Краматорська та Дружківки, відділів поліції, захаращення вулиць українських міст барикадами та озброєними бойовиками, які цинічно тицяючи дулами автоматів, вимагали незгодних громадян «відійти за парєбрік», на вивішування російських триколорів та ДНРівських ганчірок, замість українських прапорів в наших містах, – інформує Міністерство у справах ветеранів.

5 років тому українські воїни стали на захист територіальної цілісності України, ще до кінця не усвідомлюючи, що АТО - це лише початок, що озброєні сепаратисти то лише фасад, за яким російські війська вже почали справжню війну проти нашої країни, яка триває досі.

З приводу 5-х роковин нападу Росії на Україну МЗС України оприлюднило вражаючі цифри. 

«Результати агресії — драматичні і безпрецедентні для післявоєнної Європи: близько 13 тис. убитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців, масоване руйнування Донбасу, узурпація української власності в окупованому Криму, масштабні порушення окупаційною владою прав людини та міжнародного гуманітарного права, політичні переслідування та залякування українських громадян з метою придушення будь-яких проявів анти-окупаційних настроїв, прискорена масштабна мілітаризація окупованого півострова», — йдеться у заяві МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що саме неготовність міжнародної спільноти рішуче відреагувати на окупацію Криму дозволила Росії продовжити агресію та розв'язати війну на Донбасі.

Читайте також: Існує ризик несподівано і непомітно втратити державу, – Оксана Забужко

Коментарі
14 Квітня 2019, 19:29
А що ж там робили доброботи
14 Квітня 2019, 19:32
Яку порох обіцяв закінчити
14 Квітня 2019, 22:10
а чим захоплення адмінбудівель Луцьку відрізнялось від захоплення будівель в лугпнську, Донецьку, сумах та інших містах. Чому бандерівці обрали війни саме луганьку і донецьку області. В луцьку що, не ставили голову облдерадміністрації на коліна? Хто давав таке право?
15 Квітня 2019, 00:33
Нічим не відрізнялись<br/>І нікчема Гудзь ставив Бориса Петровича на коліна-при цьому подивіться відео Борис Петрович<br/>назівав цого Ігорочку і синку<br/>Ну Ігорочку ще самому прийдеться постояти -в цікавій позі я думаю багото волинян йому це<br/>не забудуть<br/>А відносно війни-так іі не має <br/>А якщо є тотільки чуть чуть -і Порошенко напав на РФ І Крим анексував на користь РФ<br/>Але скоро правда вос торжествує-оберемо Зеленського <br/>Всіх знімемо-посадимо зарплата учителю 4 штуки єврів<br/>Одним словом ЗАЖИВЕМО<br/>ВПЕРЕД В СВІТЛЕ МАЙБУТНЄ
15 Квітня 2019, 11:24
Войну начал Петя Прося в 2014 году сбрасывая бомбы на Луганск и стреляя таками по Славянску..Это все знают...А нужео было этому жырному шоколадному идиоту всего лиш сесть за стол переговоров с Донбассом....О така хуйня малята...Всем приыет из Луганска ( российского уже слава Богу)
15 Квітня 2019, 12:06
За час другої світової війни, з вересня 1939 року по травень 1945р. фашиською Німеччиною була окупувана майже вся Європа від Франції до Москви !!! І звільнена радянською армією (з допомогою відкритого другого фронту) з технікою і озброєнням тих часів !!! Наша армія сьогодні які операції провела , що увійдуть в історію (крім здачі Криму без єдиного пострілу)... ???
15 Квітня 2019, 12:56
Крым был всегда русским...Это знают все..Как и на Донбассе нет ничего украинского
15 Квітня 2019, 13:52
5 років тому наркозалежне чмо облило брудом захисників України в своєму так званому 95-му кварталі. І тепер хоче, ховаючись від людей, стати го(ло)внокомандуючим. Прикольно?..
15 Квітня 2019, 14:49
Громадянська війна. Аби бандерівська сволота не пхала свого писка, де їх не ждуть, і війни не було б, і Крим наш був би.
16 Квітня 2019, 01:21
Призрак полномаштабной гражданской войны уже бродит по Украине<br/>Луганск Донецк -прелюдия<br/>Столько людей с полностью потеряным инстинктом самосохранения я не видел нигде
16 Квітня 2019, 17:16
Калінінград і область - німецькі , Курільські острови -японські , Кубань і Ставрополь -українські і т.д. Запам'ятай , є світовий договір про затвердження існуючих кордонів і недопущення нового поділу . Це для цивілізованих людей , а не для Путлєра і таких як - ТИ !!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024