Олег Кіндер дивується, що у центрі Ковеля «пізно горіла» одноповерхова будівля

15 Квітня 2019, 10:20
Олег Кіндер дивується, що у центрі Ковеля «пізно горіла» одноповерхова будівля 6088
Олег Кіндер дивується, що у центрі Ковеля «пізно горіла» одноповерхова будівля

Ковельський міський голова доручив головній архітекторці «витягувати до себе» власника закинутої будівлі, в якій трапилася пожежа.

На понеділковій апаратній нараді у виконкомі Ковельської міської ради головна спеціалістка відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич повідомила про те, що 12 квітня пожежно-рятувальна служба виїздила на вулицю Олени Пчілки, де при вході в парк культури і відпочинку імені Лесі Українки горів закинутий старий будинок. За її словами, причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Зупинивши доповідь підлеглої, міський голова Олег Кіндер звернувся до головної архітекторки міста Людмили Мурай, щоб вона розшукала власника будинку.

«Людмила Любомирівна, а ну давайте-но витягуйте до себе власника цієї будівлі і або він нехай її вбере повністю, або сьогодні її не можна загородити її гарно панораму, щоб цього страхіття не було видно. Вікна вибиті, двері вибиті. Ну мене просто ще як би дивує те, що вона пізно горіла. Вона могла би горіти давно-давних, тому що ну по вигляду видно, що там безхатьки ті ночують, чи живуть, чи коляться там. Чи що? Шукайте Смітюха і нехай він…» – сумбурно сказав Олег Кіндер.

Очевидно, мер мав на увазі керівника ТОВ «Ковельський хлібокомбінат», відомого бізнесмена Івана Смітюха.

«Я коротко доповім. Так. Вони звернулися за отриманням дозволу на реконструкцію. Виготовили детальний план. Вже закінчилась процедура оприлюднення. Йде цей детальний план на сесію на затвердження. Вони планують далі проводити роботи. Але я поспілкуюсь, щоб обгородили її, або демонтували», – запевнила Людмила Мурай.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року цей одноповерховий будинок на вулиці Олени Пчілки і земля під ним було продано районною владою з аукціону за 470 тисяч гривень. ТОВ «Ковельський хлібокомбінат» з-поміж семи претендентів на даний лот запропонував на торгах найбільшу суму грошей. До того будівля використовувалася відділом освіти районної державної адміністрації під методичний кабінет.

До речі, це була не остання пожежа минулого тижня. За словами Оксани Козакевич, пожежно-рятувальна служба виїздила 11 квітня на вулицю Коперника, 55, де зайнялися вогнем дерев’яні дошки, а 12 квітня – на вулицю Грибоєдова, де горіли п’ять гаражів: один з яких вигорів повністю, а інші – пошкоджені. Зазнав пошкоджень автомобіль. Причина пожеж: порушення правил монтування електроустановок та електромережі. Всі ці випадки обійшлися без жертв і травматизму.






1

 

Фото Миколи Силюка

Коментарі
15 Квітня 2019, 16:20
То приїзжі цигани що нібито торгують на базарах використовували під житло
15 Квітня 2019, 16:22
Це стандартна схема. Як з євреським будинком біля школи №3 як з аптекою №9, як з центральною поліклінікою ща що обвалилась. Є зацікавлені особи цим будинком.
15 Квітня 2019, 17:02
Але це не памятка архітектури, як будинки біля школи № 3 і в дворі поліклініки. Для чого палити будівлю, коли її власнику можна просто взяти і розібрати?
15 Квітня 2019, 17:08
Це стара схема-спалити. розібрати... перепродати ..відмити гроші. Колись був нормальний методкабінет Райвно...
15 Квітня 2019, 18:19
ДІД. Ти текст хоч читав?Чи так аби пукнути? Нагадаємо, що у вересні 2017 року цей одноповерховий будинок на вулиці Олени Пчілки і земля під ним було продано районною владою з аукціону за 470 тисяч гривень. ТОВ «Ковельський хлібокомбінат» з-поміж семи претендентів на даний лот запропонував на торгах найбільшу суму
15 Квітня 2019, 21:54
А куди дивився Кіндер протягом 9 років? Невже не бачив руїни під носом, за 100 метрів від білого дому? Незабаром і ще одна руїна може задиміти - будівля колишнього РАЦСу.
15 Квітня 2019, 22:25
наверное ДЕД больше тебя читал...а вот что такое ШИЗОФРЕНИЯ-сам у професора спрсишь!
16 Квітня 2019, 01:08
Це коли людина бьє молотком по пальцю і дивується що болить<br/>Або по науці<br/>Не в змозі хоча б теоретично прощитати наслідки своіх дій або бездіяльності<br/>Порою носить масовий характер=голосування за Зеленського Януковича Кравчука Кучму Ющенка<br/>і Петра Олексійовича <br/>на перший президентський термін<br/>На другий зовсім друга клініка
16 Квітня 2019, 02:24
Це Кіндера робота він зі своєї хати почав палити
16 Квітня 2019, 18:35
20 відсотків на відкати коли вже Мавпо з Кнопою нажерешся
17 Квітня 2019, 11:04
Я вже зраділа, що у Кіндера знову хата згоріла
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром