Кір не відступає: на Ковельщині захворіло ще шість людей

17 Квітня 2019, 09:55
1470

За попередній тиждень за показниками захворюваності кором на 100 тисяч населення, Волинь знаходиться на сьомому місці в Україні.

Про ситуацію щодо захворюваності на кір на Волині повідомив ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За даними закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстрували близько 1600 випадків кору (у минулому році – 2243 випадки). Після кількох тижнів падіння рівень захворюваності знову почав зростати.

За останній тиждень зареєстрували 77 випадків хвороби проти  49 в попередній тиждень (ріст на 57%). Найбільше хворих зафіксовано в Ківерцівському районі – 15 осіб, м. Луцьку – 11 осіб, Луцькому районі – 8 осіб, Любомльському, Маневицькому районах – по 7 осіб, Ковельському районі – 6 осіб, Горохівському районі – 5 осіб, в інших районах реєструють  поодинокі випадки.  

Відсоток постраждалих дорослих становив 35% (27 осіб), дітей 65% (50 осіб) відповідно. Найураженішою групою серед дітей є школярі (60% від зареєстрованих випадків у дитячого населення). Із числа захворілих дорослих, 44% — це працююче населення, серед них два медичних працівника. Відсоток госпіталізації становить 60% від усіх хто звернувся за медичною допомогою.

За останній тиждень виникло три нових спалахи кору: в загальноосвітніх школах смт. Торчин, с. Жорнище Ківерцівського району та у побуті в Локачинському районі с. Колпитів. Крім того, на контролі знаходиться виконання протиепідемічних заходів у 4 активних спалахах кору: по 1 спалаху в Маневицькому, Ковельському, Ківерцівському та Луцькому районах. В цілому, 4 спалахи зареєстровано в навчально-виховних закладах, 3 в побуті. З початку року зареєстровано 42 спалахи, постраждало 292 особи, 86% (252 особи) – це діти віком до 17 років. У 2018р. зафіксовано 99  спалахів, це 10% від усіх зареєстрованих в Україні.

Медики нагадують, що для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Не варто ігнорувати вакцинацію і дорослим.

«Закликаємо усіх дотримуватися Календаря щеплень та якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватися за Календарем та зробити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років та дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики. Область забезпечена вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США в достатній кількості.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом,  можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу», – йдеться у повідомленні лабораторного центру.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром