Японська компанія хоче співпрацювати з Волинською областю

18 Квітня 2019, 13:20
1824

Співпрацю між японською компанією «Марубені Корпорейшн» в Україні та Волинською обласною державною адміністрацією обговорили голова облдержадміністрації Олександр Савченко та генеральний менеджер представництва компанії в України Акіяма Тецуо.

Їх зустріч відбулася 15 квітня. Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності облдержадміністрації.

Marubeni – перша японська компанія, яка почала поставляти зерно з України до Японії. Займається проектами цільових екологічних інвестицій та інфраструктури, а також імпортом хімії, великогабаритних шин для гірничодобувної промисловості України, експортом зерна з України.

Зокрема, цікавилися іноземні гості можливістю будівництва сміттєпереробного заводу на території області, або ж іншим проектом, який входить до сфери діяльності компанії. Адже мають великий досвід у реалізації проектів будівництва, одним із них є – термінал «Д» у Борисполі.

Окрім того, нині з 2017-го року працюють над так званими «сміттєвими» проектами у Київській, Харківській та Дніпропетровській областях. Вже здійснили морфологічні дослідження, в результаті яких претендентами на будівництво заводів є міста Київ та Дніпро. Та робота в даному напрямку триває.

Перш за все, представникам японської компанії для роботи вручили оновлений інвестиційний паспорт області, аби вони змогли ознайомитися з усіма можливостями, які можна реалізувати. Також голова облдержадміністрації Олександр Савченко розповів про план створення індустріального парку в Ковелі, що стане логістичним HUBом краю.

«Звичайно, нас цікавить ваша пропозиція, адже маємо дуже багато несанкціонованих полігонів і, практично, нікому в Україні не вдалося збудувати такий завод з переробки сміття. Враховуючи ваш досвід, можемо запропонувати вам багато цікавих речей, зокрема будівництво індустріального парку у Ковелі», - зауважив Олександр Савченко.

Разом із цим, керівник виконавчої гілки влади в області зауважив, що Волинська область не достатньо велика та не продукує стільки сміття, як Київська та Дніпропетровська область. Відтак, при інвестуванні у такий проект необхідно враховувати й сусідні області.

 

 

Також заступник голови облдержадміністрації Денис П’ятигорець запропонував врахувати те, що оскільки на Волині переважає сільгоспвиробництво, то є проблема із біовідходами, які немає де утилізувати. Це, безперечно, матиме попит на території волинського краю.

Довідка

 У своїй діяльності компанія також активно впроваджує низку проектів із використанням відновлюваних джерел енергії. Cеред найбільш цікавих – участь у проекті із встановлення сонячної електростанції загальною потужністю 1177 МВт в Об’єднаних Арабських Еміратах. Корпорація Marubeni цікавиться можливостями співпраці із Україною.

Головні досягнення та проекти в Україні:

  • Проект реконструкції аеропорту Бориспіль в м.Києві, будівництво Міжнародного Терміналу «D» (проект ODA: партнери: Dogus / Alarko / YDA)
  • Проекти цільових екологічних інвестицій (проект ODA щодо забезпечення дитячих лікарень медичним обладнанням, проекти з очищення шахтних вод, реконструкції котельні в Донецькій області, участь в реконструкції ТЕС та модернізація АЕС України, збільшення потужності реакторів АЕС України та поставка уранового концентрату, очищення стічних вод Києва та Kиївської обл., проект будівництва сміттєспалювального заводу, ексклюзивна поставка сонячних панелей JA Solar в м. Жовті Води, зарядна інфраструктура для Електротранспорту Signet.

У травні 2018 року Президент Петро Порошенко провів зустріч з керівниками японських компаній «Marubeni» та «Сумітомо» напередодні проведення засідання Національної інвестиційної ради. Глава держави відзначив ефективну співпрацю між Україною та Японією. Президент подякував за участь японської сторони у масштабних проектах, зокрема будівництва Бориспільського аеропорту, реконструкції Бортницької станції аерації. Президент окремо відзначив допомогу японської сторони у реалізації низки гуманітарних проектів на Донбасі. Обговорювались також питання співпраці у сфері ядерної безпеки, енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектах.

Коментарі
18 Квітня 2019, 16:32
Японська компанія в Китай вложит деньги...а связываться с Украиной не будет ни один дурак....Здесь мы обманем любого...разворуем все<br/>...скакать будем на костях....Все. Украина это уже труп.
18 Квітня 2019, 16:39
кацапська морда, забирайся з українського сайту і гавкай на свого Путлера
18 Квітня 2019, 17:14
Мєнтяри жополизи проекти сука, дайте бізнесу, щось нормально робити а то теми підхвачуєте. Зеленський Президент
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024