Фермера в Люблинецькій ОТГ змусили звільнити самовільно зайняту землю

17 Квітня 2019, 10:40
Фермера в Люблинецькій ОТГ змусили звільнити самовільно зайняту землю / Фото ілюстративне 2578
Фермера в Люблинецькій ОТГ змусили звільнити самовільно зайняту землю / Фото ілюстративне

За втручання прокуратури фермери звільнили самовільно зайняту на Ковельщині земельну ділянку, вартістю 4,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Господарський суд Волинської області 16 квітня задовільнив позовні вимоги Ковельської місцевої прокуратури щодо зобов’язання голови одного із фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0, 44 га сільськогосподарського призначення ринковою вартістю близько 4,5 мільйони гривень, яка розташована за межами населених пунктів Люблинецької об’єднаної територіальної громади.

Підставою для звернення прокурором до суду в інтересах держави слугувало не виявлення місцевою прокуратурою факту порушення вимог земельного законодавства та у подальшому скерування інформації до уповноваженого органу – Головного управління Держгеокадастру в області, спеціалісти якого і зафіксували наявність порушень щодо самовільного захоплення ділянки.

З урахуванням того, що фермер не вжив заходів до усунення порушень вимог Земельного кодексу України у строки, визначені приписом контролюючого органу, зокрема щодо звернення із відповідною заявою, виготовлення проекту землеустрою щодо отримання землі в оренду, прокурор звернувся із позовом до суду.

За втручання прокуратури рішеннями суду відновили законність користування земельною ділянкою та права територіальної громади.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024