Старі Кошари: представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ

21 Квітня 2019, 11:20
Старі Кошари: представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ 7382
Старі Кошари: представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ

Секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк стала свідком, як відбирають церкву у громади в селі Старі Кошари представники УПЦ Московського патріархату.

Про це Віра Федосюк написала на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні відбулися збори і жителі прийняли рішення перейти в ПЦУ. Зробили документи і 20 квітня мав правити представник ПЦУ. Коли приїхав священник йому з громадою перекрили вхід в храм представники УПЦ Московського патріархату (зі слів старокошарівської громади привезених з Ковеля та найближчих сіл), які стали і почали співати церковних пісень. Почалася штовханина і викликали поліцію.

«Поспілкувалася з односельчанами. Всі вони були в пригніченому стані так як не могли потрапити до церкви. Розказали та показали переоформленні документи. Сказали , що не розуміють позицію УПЦ МП і навіщо ж привозити людей якщо церква Старокошарівська і їм ходити потім до неї, а в тій юрбі що блокує 2-3 людини з села. Священники ПЦУ сказали, що пропонували навіть служити по черзі але московський патріархат відмовився», – йдеться у дописі секретаря міської ради.

Після чого Віра Федосюк вирішила поспілкуватися і з іншою стороною конфлікту.

«Я підійшла до священника УПЦ МП п.Ровінського і задала йому питання: «Навіщо ви блокуєте вхід в церву, якщо на вашій стороні 2-3 людини з села. Ви ж їх возити сюди постійно не будете?! А ті що ходять не хочуть УПЦ МП?!». На що він мені відповів, що на все воля Божа і якщо потрібно буде возити скільки буде потрібно - поки люди не змиряться. Далі він повідав, що у цих людей усі документи неправильні і що тільки у них є право на цю церкву. Далі мене відвів в бік представник інформаційної служби церкви і розповів, що будуть подавати в суд і відстоюватимуть своє право на церкву», – розповідає Віра Федосюк.

Далі зграя парафіянок під керівництвом священника УПЦ МП почала нападати і лаятися на жінку.

«Тим часом громада села потроху розходиться. І тут УВАГА!!!!! Побачивши, що представників МП залишилось в більшості п.Ровінський виходить на середину і каже: «Сьогодні з нами є секретар Ковельської міської ради і вона сказала, що серед вас 2-3 людини з села, а інші тітушки»! Це прозвучало, як вистріл «До бою!!!!». На мене налетіла зграя жіночок, які просто поливали брудом і нічого спільного з любов'ю та полюби ближнього свого.... і не було. Я людина з досвідом і як ближні кажуть: «Ти вже звикла». Але хочу сказати, що такого бруду і ненависті я не зустрічала !!!!! Якось можна було б змиритись аби це прості люди, а це ж найвищі чини УПЦ МП!!!! Це ті люди, які мають нести в суспільство мир, любов і терпіння - навпаки підбурюють на зло, війну, ненависть!!! Люди схаменіться!!!! Навіщо нам така церква і такі священнослужителі?!», – написала Віра Федосюк.

 






Коментарі
21 Квітня 2019, 14:44
Цікаво, а що вона там робила? Є прихожанкою цього храму? Чи приїхала з "місією"? Якщо не прихожанка, то звідки шановна пані знає, що місцевих 2-3 людини? А жіночок на 1 плані теж звідкись привезли? Що за "брєд" Ви поширюєте, ще й по всіх Волинських виданнях? Побійтесь Бога в піст, перед Вербною неділею таке писати! Будь-яка тверезо мисляча люлина, дивлячись на фото зробить такі висновки. P.S. Я не мешканець Старих Кошар.
21 Квітня 2019, 15:43
А якого ти милого там взагалі робила, лахудра? В Ковелі вже все кльово, остаолось тобі писка пхати по селах, де не просять?
21 Квітня 2019, 17:41
Горітимуть в пеклі всі ряжені офіцери фсб кацапської педерації та зрадники України!
21 Квітня 2019, 19:56
А без Ровінського<br/>Ну як же без Ровінського<br/>На жаль не горітумуть ні офіцери КДБ-ФСБ ні зрадники Украіни<br/>Іх набагато більше<br/>Не бачив ще такого народу -щоб з таким завзяттям нищили свою Батьківщину <br/>свою схоже не рідну Мову<br/>І з таким завзяттям відстоювали чужу церкву-Москвіти з острахом на це все дивляться<br/>І певно думаюють -а на какой рожон они нам нужны <br/>Ну уж больно буйные -а в Росгвардии смирительных рубашек только 450 тысяч
21 Квітня 2019, 20:15
Цуки, кожен має право вірити' так, як він хоче... Федосючка, ти є держслужбовець. То займайся державною службою, і не пхай <br/> носа в церковні справи... Обслуговуй кіндера...
21 Квітня 2019, 22:11
Тобі не казали, що ти ідіот? Поїдь в Ліпіни, тебе ждуть.
21 Квітня 2019, 22:31
Світські керівники міста і району! Не втручайтеся в справи релігійні! Не робіть із церкви партію! Самі моліться в тій церкві, яка Вам до душі! Не вказуйте людям де шукати розради і поради: в УПЦ МП чи УПЦ КП, ПЦУ чи СЦУ, УАПЦ чи УГКЦ, Свідків Єгових чи бути атеїстами! Люди значно мудріші Вас!
21 Квітня 2019, 22:36
А яке відношення до церкви с. Кошари мають прихожани Введенської церкви м. Ковеля на чолі з<br/> о. Василем???
21 Квітня 2019, 23:29
Керівникам міст і районів втручатись неможна, а звозити людей з інших церков можна...? І ще хтось посміє говорити, що в церквах є правда? І ті &quot;праведники&quot;, які приїхали в наше село з своїм кумом священником відстоювати мп в чуже село, не в свою церкву, будуть сюди ходити на службу? То чого ж ви сюди лізите? В себе керуйте!!!
22 Квітня 2019, 00:35
Шановні сцушники! Та навчіться на кінець будувати храми , а то тільки й вмієте що забирати!
22 Квітня 2019, 00:38
В інтернеті новина: в пцу розкол - частина йде за філаретом, а частина за епіфанієм. Питання: куди за ким вирушать пицувці - кошарці???
22 Квітня 2019, 02:11
Скоро всім зробимо обрізання!
22 Квітня 2019, 10:38
А замість козацьких оселедців - пейси!
22 Квітня 2019, 11:29
З Москвітами після Паски треба вже щось робити<br/>Не просто обнагліли а осатаніли<br/>А про Ровінського мені розказував один опер-<br/>Де він раніше служив вивіз з братками митрополита в ліс і покинув-той бідолаха ледь врятувався<br/>І тут міцно стоть -думаю має звьязки у всіх структурах<br/>Ну хто кришує все антиукраінське здогадатись не важко<br/>Але не бійтеся іх -точно згинуть як роса на сонці<br/>Слава Богу Слава Украіні
22 Квітня 2019, 14:01
Йой там родичі однорукої відьми представляють путінського попа і співавють москальських пісень І НЕ ПОВИЗДИХАЮТЬ...
22 Квітня 2019, 14:03
Допожи Господи
22 Квітня 2019, 14:05
А що викидні однорукої відьми роблять в Старих Кошарах
22 Квітня 2019, 14:13
То священник УПЦ МП п.Ровінський теж від однорукої відьми
22 Квітня 2019, 14:26
Потерпіть ще місяць, а там Пєтя буде вільний і допомагатиме всім з томосом в руках, якщо їх не відрубають.
22 Квітня 2019, 14:26
Потерпіть ще місяць, а там Пєтя буде вільний і допомагатиме всім з томосом в руках, якщо їх не відрубають.
22 Квітня 2019, 14:31
Нада серйозно занятся
22 Квітня 2019, 15:53
Ну що, гнеиди кожушні? Багато вам наобіцяв Порох зі своєю свинофермою? Віджали церкви, зараз будуть вас потрохи віджимати. Слава Україні, ганьба порохорозкольникам
22 Квітня 2019, 22:16
Окружний адмінсуд КИЄВА-призупинив переіменування РПЦ МП на територіі Украіни яке мало <br/>яке малот початись 26 квітня<br/>До розгляду справи по суті і винесення рішення<br/>Як думаєте чому як кліщі тримаються за вкрадену назву УПЦ<br/>Всі украінські церкви в своіх старих назвах указували УПЦ КП<br/>Як думаєте скільки бобла митрополит Павло заніс і яка назва залишиться
23 Квітня 2019, 00:17
І де ти таке, прибите на голову, взялося?
23 Квітня 2019, 00:29
Навіщо новоствореній ПЦУ-стара церква УПЦ?<br/>Візьміть в Пєті грошей та постройте свою.А то прийшли кулаками захоплювати храм.<br/>Тим більше ПЦУ не визнали у світі!!
23 Квітня 2019, 00:30
Навіщо новоствореній ПЦУ-стара церква УПЦ?<br/>Візьміть в Пєті грошей та постройте свою.А то прийшли кулаками захоплювати храм.<br/>Тим більше ПЦУ не визнали у світі!!
23 Квітня 2019, 12:03
Баба яга федосюк яке відношення має до району. Кіндера обслужила -мало пішла обслужувати район. Яке всі мають відношення до церкви крім батюшки який служить і прихожан. Хватить віджимати, пора своє строїти
23 Квітня 2019, 12:30
А як солодко звучить на украінській рідній мові Отче Наш<br/>Вірую <br/>Неопалима Купино<br/>Внукам власівських байстрюків цього не зрозуміти<br/>ВАШЕ-Воблядь Тваю мать Вашу Мать<br/>А все що на украінський землі наше-Украінське<br/>І не горітиме на ша хата і не плакатимуть наші діти <br/>В схрони ми більше не підемо<br/>Ждіть ми вже ЙДЕ-МО ДО ВА-ССС
23 Квітня 2019, 13:24
Ти знову забув? <br/>Таблетки сині.<br/> По 2 штуки. <br/>3 раза в день.<br/>І голоси з голови втечуть.
24 Квітня 2019, 00:00
Давно з дурки втік? Розслабся, рагуль, вашу свиноферму розганяти будемо вже завтра.
25 Квітня 2019, 00:11
Сьогодні ввечері в Старі Кошари приїхали більше 20 пцувських тітушок, які зрізали з церкви замки і захопили її. На даний час вже співають Христос Воскрес. І все це проходить у великий піст і перед страстним четвергом. І хто тоді буде говорити, що як багато хто з вас вірує в бога, але ще до святої неділі в церкві, до виносу плащаниці співає Христос Воскрес то він богохульствує. Ви заєте всіх тих людей, які сьогодні в Кошарах зробили свою чорну справу, за допомогою районної влади і пцувських тітушок, але настане такий момент, що Бог їх накаже. Замки зрізали (місцеві) жителі Наход, Івлєв і чоловік старости Шепшелей. Бог їм суддя. Так і ще одне багато хто з них в церкву не ходив та й не буде ходити. Тим більше вони хочуть повісити прапора, то будуть молитися в церкві не до Бога а до прапора. Хай спочатку повісять прапори на своїх будинках, а в церкві є ікони.
27 Квітня 2019, 15:28
Будинок також церковний. До нього також прийде черга. Готуйтесь
28 Квітня 2019, 22:21
Бог все бачить, в радянські часи теж храми захоплювали, дзвони скидали... Дуже швидко поплатились самі чи їх діти, онуки. Не має значення який патріархат, головне, щоб мир був у серці і душі. Жаль, що в піст розсварили жителів і важко буде обом церковним громадам - одні програли, а інші ніби й перемогли... але чи солодка ця перемога? Терпіння і смирення Вам, жителі Старих Кошар, а час все розставить по місцях.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024